به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، علی دهقانی امروز _شنبه هشتم دی_ در نشست شورای حفاظت از بیتالمال در امور اراضی، اظهار کرد: اقدامات به موقع اعضای شورا در صیانت و حفاظت از اراضی، بسیار حائز اهمیت است و از گرفتار شدن موضوعات در فرایند رسیدگی و اقدامات برای بازپسگیری و رفع تصرف، تخریب و اعاده به وضع سابق و … که هزینههای مالی و زمانی بالایی را به دنبال دارد، پیشگیری میکند.
وی افزود: در همین مدت ۳۷۳ پرونده در حوزه تصرفات اراضی ملی، منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و اراضی ساحلی رودخانهها و ۱۳۳ پرونده نیز در حوزه تغییر کاربری غیرمجاز تشکیل شد.
تخریب ۱۲۹۰ فقره مستحدثات غیرمجاز
رئیس کل دادگستری خوزستان ادامه داد: همچنین در این مدت با اجرای ماده ۳ و تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی، ۱۲۹۰ فقره مستحدثات غیرقانونی در اراضی دولتی و کشاورزی تخریب شد و حدود ۲۶ هکتار از اراضی کشاورزی و باغات استان که تغییر کاربری شده بود، به وضع سابق اعاده شد.
دهقانی با قدردانی از عملکرد جهاد کشاورزی در اجرای دستورات و احکام قضائی، خواستار تسریع اجرای احکام صادره در خصوص تغییر کاربریهای غیرمجاز در سراسر استان شد و گفت: چنانچه در مراحل اولیه تغییر کاربری، از احداث هرگونه بنا و مستحدثات جلوگیری شود، از بسیاری هزینهها و ورود به چرخه رسیدگی قضائی پیشگیری خواهد شد.
وی توضیح داد: در همین راستا و با اقدامات پیشگیرانه در دادسراها و یگان حفاظت از اراضی، در ۹ ماهه امسال از تغییر کاربری بیش از ۱۵۱ هکتار از اراضی استان پیشگیری شد.
رئیس کل دادگستری خوزستان بر تسریع در اجرای احکام صادره تاکید کرد و گفت: تقویت یگان حفاظت به ویژه در شهرستانهایی که از اراضی کشاورزی برخوردار هستند، ضروری است و باید مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گیرد.
سلب امتیاز از ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز
دهقانی گفت: در راستای صیانت از منابع آبی استان و توزیع عادلانه آب، ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز آب سلب امتیاز تخریب شد و ۱۱۰ دستگاه کنتور هوشمند نیز توسط امور آب جهاد کشاورزی نصب شده است.
وی افزود: علاوه بر اقدامات عملیاتی ضروری است تا با توجیه کشاورزان و ارائه آگاهیهای حقوقی و علمی در خصوص شیوههای آبیاری و مجازات برداشت غیرقانونی از منابع آبی، فرهنگ صحیح استفاده از آب را در میان این قشر زحمتکش نهادینه کرد.
رئیس کل دادگستری خوزستان تاکید کرد: استفاده از الگوهای مبتنی بر احیا و بازچرخانی منابع آبی همانند توسعه تصفیهخانههای مدرن و بهرهگیری مضاعف از ظرفیت پسآبهای فاضلابی، استفاده از الگوهای کشت مناسب هر اقلیم جغرافیایی و روشهای نوین آبیاری، توسعه کشتهای گلخانهای و اجتناب از کشت محصولات آببر میتواند اقدام مناسبی در جهت حفظ منابع آبی استان و توسعه پایدار کشاورزی باشد.
ضرورت تشکیل جلسات کمیسیون رفع تداخل
دهقانی در ادامه با اشاره به عملکرد نامطلوب کمیسیون رفع تداخل اراضی زراعی و ملی استان نسبت به استانهای دیگر، دستور داد: در تشکیل جلسات این کمیسیون در کلیه شهرستانها، رفع تداخل اراضی به عنوان پیش زمینه اجرا و تحقق صد درصدی کاداستر (حدنگاری) و تثبیت مالکیت و صدور سند اراضی کشاورزی و ملی تسریع شود.
به گزارش ایمنا، در این نشست که با بررسی دو پرونده از شهرستانهای بهبهان و دزفول همراه بود، دکتر دهقانی تاکید کرد که با رفع تداخل اراضی بلاتکلیف، ترسیم نقشه و سایر اقدامات لازم، طرح حدنگاری اراضی استان تا پیش از پایان سال تکمیل شود.
نظر شما