سیدمصطفی عقیلینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: از ۲۷ گونه ماهیان خاویاری شش گونه آن در دریای خزر زندگی میکنند.
وی افزود: ماهیان خاویاری از لحاظ زیستی ارزش بالایی دارند به نحوی که وجود این ماهیان در محیط طبیعی نشانه سلامت آن محیط است، چراکه باید هم در دریا و هم در رودخانه زندگی کنند، چرا که مراحل رشد و بلوغ آنها در دریا و مرحله تکثیر طبیعی آنها در رودخانه اتفاق میافتد.
مدیر امور ماهیان خاویاری گلستان با بیان اینکه ماهیان خاویاری دیر بالغ هستند، گفت: گونهای مانند اوزونبرون برای رسیدن به سن بلوغ، حداقل به پنج تا هفت سال و گونه پیلماهی به ۱۸ تا ۲۰ سال زمان نیاز دارد و همه این ماهیها از لحاظ زادوولد باید وارد آب شیرین رودخانه شوند.
وی با اشاره به پسروی آب دریای خزر در دو دهه گذشته آب افزود: این مسئله نیز روی اکوسیستمهای حاشیه دریا تأثیر گذاشته است و تهدیدی جدی برای آینده ماهیان خاویاری در دریای خزر محسوب میشوند.
عقیلینژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل کمآبی و نبود آب و آلودگی و به هم ریختن بستر رودخانهها و ساخت سدها حیات ماهیان خاویاری در دریای خزر به تکثیر مصنوعی وصل است.
وی تصریح کرد: روند کاهش تعداد ماهی در دریای خزر همچنان وجود دارد و یکی از موضوعات مهم در این بخش وقوع صید غیرقانونی است، بنابراین همه دولتهای حوزه خزر موظف هستند نسبت به وقوع این فعالیت همت کنند.
به گفته مدیر امور ماهیان خاویاری گلستان، در حوزه صید غیرقانونی قوانین خوبی تدوین شده که ماده ۲۶ قانون قاچاق کالا و ارز و ساماندهی شناورهای صیادی و قانون توافقنامه بهرهبرداری از آبزیان دریای خزر بین پنج کشور دنیا و مبارزه با این پدیده از جمله این قوانین است.
وی با بیان اینکه ماهیان موجود در دریای خزر از نظر کیفیت با ماهیان پرورشی قابل رقابت نیستند، افزود: ماهیان دریای خزر از مواد غذایی زنده دریایی تغذیه میکنند، از سویی دیگر مواد معدنی دریای خزر شرایطی را فراهم کرده که ماهیان استحصال شده از این بستر، کیفیت بالاتری داشته باشند و ارزش خاویار و ماهی خاویاری تولید شده آن بالاتر باشد.
نظر شما