به گزارش خبرگزاری ایمنا، در ابتدای هفته، قیمت طلا ۴,۹۰۵,۴۰۰ تومان بود و تا روز پنجشنبه به ۵,۱۳۹,۹۰۰ تومان رسید که نشاندهنده افزایش حدود ۴.۷۸ درصدی آن است.
قیمت هر قطعه سکه امامی اول هفته ۵۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده و روز پنجشنبه به ۵۵ میلیون ۹۵۰ هزار تومان رسیده است، این نشاندهنده افزایش حدود ۲.۲۸ درصدی است.
هر قطعه سکه بهار آزادی در روز شنبه با نرخ ۵۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی مبادله شده که در روز پنجشنبه به ۵۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و نشاندهنده افزایش حدود ۲.۵۴ درصدی آن است.
دیگر سکهها همچون نیم، ربع و سکه گرمی هر یک در ابتدای هفته با قیمتهای ۲۹,۲۰۰,۰۰۰، ۱۷,۵۰۰,۰۰۰ ۸,۵۰۰,۰۰ مبادله شده که در روز پنجشنبه، هر یک با قیمتهای ۱۸,۰۰۰,۰۰۰،۳۰,۵۰۰,۰۰۰ و ۸,۶۰۰,۰۰۰ عرضه شدند.
محمد کشتی آرای، فعال بازار طلا و سکه به خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در هفته گذشته قیمت جهانی طلا تغییرات محسوسی نداشت و روزانه تنها چند دلار نوسان داشت، بهطور متوسط قیمت طلای جهانی با چهار دلار افزایش به ۲۶۲۷ دلار رسید.
وی با توجه به تغییرات قیمت ارز و قیمت جهانی طلا، قیمتها را اینگونه شرح داد: قیمت ارز در این هفته سیر صعودی به خود گرفت که عامل اصلی نوسانات قیمت طلا و سکه بود، افزایش قیمت ارز در بازار آزاد تأثیر زیادی بر قیمتها داشت، بهطوری که قیمت سکه طرح قدیم با یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان افزایش، روز پنجشنبه به ۵۳ میلیون ۸۵۰ هزار تومان رسید، قیمت سکه طرح جدید نیز با یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی، به ۵۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید، نیم سکه با یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش، به ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید و ربع سکه با ۶۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی، به ۱۸ میلیون و صد هزار تومان رسید، سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با ۲۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی، امروز به هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید.
فعال بازار طلا و سکه ادامه داد: افزایش قیمت ارز همچنین موجب شد قیمت طلای آب شده با ۹۷۵ هزار تومان افزایش هفتگی، به بالاترین رقم خود و رکورد جدیدی برسد و به ۲۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان برای هر مثقال رسید، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۲۲۷ هزار تومان افزایش هفتگی، به پنج میلیون و ۱۴۵ هزار تومان رسید، قیمت هر گرم طلای ۲۴ عیار در آخرین معاملات به شش میلیون و ۸۶۰ هزار تومان رسید که نسبت به ابتدای هفته، ۳۰۴ هزار تومان افزایش داشت.
کشتیآرای اظهار کرد: حباب سکه نیز با ۳۰۰ هزار تومان کاهش، در آخرین معاملات به پنج میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید، این کاهش حباب به دلیل کاهش تقاضا برای خرید سکه است.
وی عنوان کرد: در مجموع همانطور که اشاره شد، قیمت طلا و سکه تحت تأثیر افزایش قیمت ارز قرار گرفت، به طور متوسط این هفته ارز ۵.۲ درصد، طلا ۵.۵ درصد و سکه چهار درصد افزایش قیمت داشتند، این افزایشها رکوردی بیسابقه است، چرا که در یک هفته چنین تغییراتی غیرمعمول است.
فعال بازار طلا و سکه افزود: پیشبینی روند قیمتها به دلیل تأثیرات متعدد و پیچیدهای که بر بازار ارز و طلا دارد، دشوار است، تغییرات بیسابقه اخیر به خوبی نشان میدهد که شرایط موجود بسیار ناپایدار است و هیچ پیشبینی دقیقی نمیتوان برای روزهای آینده داشت.
به گزارش ایمنا، در هفته گذشته نوسانات قیمت طلا و سکه بهطور عمده تحت تأثیر افزایش قیمت ارز در بازار آزاد قرار گرفت؛ رشد قیمت ارز موجب افزایش چشمگیر قیمتها در بازار طلا و سکه شد، به طوری که رکوردهای جدیدی در قیمتها ثبت شد.
این افزایش قیمتها بهویژه در سکهها و طلای آبشده مشاهده شد، در مجموع قیمت طلا و سکه در این هفته شاهد افزایشهای بیسابقهای بودهاند که پیشبینی روند آینده آنها را با توجه به شرایط ناپایدار و پیچیده بازار دشوار میکند. بنابراین، وضعیت فعلی بازار طلا و ارز بهویژه با توجه به عوامل متعدد اقتصادی و سیاسی، قابل پیشبینی نبوده و ممکن است همچنان دچار نوسانات شدید باشد.
نظر شما