به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از اداره کل روابطعمومی سازمان سینمایی، رائد فریدزاده در اختتامیه هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران با توضیح اینکه سینما برای رشد و بالندگی نیازمند تحقیق و پژوهشهای کاربردی و بر پایه نیازهای واقعی است، اظهار کرد: توجه به مقوله پژوهش باید به رویه و سنت معمول در طول سال تبدیل شود؛ این موضوع که هفتهای به پژوهش اختصاص داده شده است و در مراکز مختلف علمی و در سایر دستگاهها از پژوهشگران منتخب تقدیر میشود، بسیار شایسته است، اما میتواند مقولهای خطرناک نیز بهشمار رود، به این دلیل که ممکن است مسئله پژوهش را از بطن و حیات اصلی خود خارج کند.
وی با توضیح اینکه دو حوزه «عمل» و «نظر» بسیار به یکدیگر نزدیک هستند، افزود: برخی بر این عقیدهاند که تمایز جدی میان «نظر» و «عمل» وجود دارد، در حالی که از زمان ارسطو تاکنون این دو روی بهطور با یکدیگر درآمیخته است.
رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: اگر «عمل» در حوزه فرهنگ و هنر صورت میگیرد، بر پایه یک «نظر» و «نظریه» است، بنابراین هیچ فردی نمیتواند خود را مستغنی از پژوهش بداند.
وی یادآور شد: مشکلات و مصائبی که امروز وجود دارد بهدلیل جدی گرفته نشدن مقوله پژوهش در حوزههای مختلف است. گاهی که از برخی دوستان میخواهیم تا درباره موضوعهای ویژه به پژوهش بپردازند، با این پاسخ روبهرو میشویم که پژوهش قرار است چه کاربردی داشته باشد؟ مهمترین ویژگی یک پژوهش خوب این است که طرح مسئله میکند و برای آن راهحل ارائه میدهد.
فریدزاده با بیان اینکه سرلوحه همه فعالیتها باید معطوف به نگاه درست نظری، علمی و پژوهشی باشد، خاطرنشان کرد: دیگران هم این مسیر را با همین روش طی کردند و به مقصد رسیدند و عجیب است که هنوز باید در باب اهمیت پژوهش مطالبی را عنوان کرد.
در ادامه این مراسم، محمدمهدی احمدی، مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه پژوهش حلقه گمشده حوزه سینما است، گفت: ما در حوزه پژوهش و در علوم نرم و علوم انسانی، با انسداد کاربردی و راهبردی روبهرو هستیم. به این معنا که فضای پژوهشی ما نه در باب مسائل راهبردی به پرسشها و مسائل تازه پاسخ میدهد و نه در جهت کاربردی در بسیاری از امور امکان «بروز» پیدا میکند. بلکه فقط در حوزه نظری طرح موضوع صورت میگیرد، اما در حیطه مسائل کاربردی کمتر امکان بروز مییابد.
در ادامه قادر آشنا، دبیر هفتمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران نیز با ارائه گزارشی از آثار رسیده به این رویداد فرهنگی گفت: در مجموع ۱۲۰ اثر به دبیرخانه این رویداد فرهنگی رسیده است که از آن میان ۲۷ اثر در بخش رساله دکتری و پایاننامه دانشجویی ارشد بود، همچنین ۲۰ اثر در بخش مقاله، ۲۲ اثر در بخش پژوهش و ۳۷ اثر در بخش طرح نامه و ۱۱ اثر نیز به صورت کتاب ارائه شده بود.
وی با توضیح اینکه پژوهش نیاز دیروز، امروز و فردا است، افزود: بدون پژوهش هر راهی طی شود به بیراهه خواهد رسید. امروز نیازمند پژوهشی هستیم که حل مسئله کند و کاربردی باشد. پژوهش بهنوعی تولید علم بهشمار میآید.
بزرگداشت مهدی رحیمیان و نکودداشت زندهیاد اکبر عالمی
همچنین در این مراسم، آئین بزرگداشت مهدی رحیمیان و نکوداشت زندهیاد اکبر عالمی، دو تن از مدرسان، مؤلفان، پژوهشگران و محققان برجسته و نامآشنای حوزه سینما و تلویزیون برگزار شد.
در این بخش استاد مهدی رحیمیان در سخنانی اهمیت و جایگاه پژوهش در حوزههای مختلف را یادآور شد و حبیب احمدزاده نویسنده، فیلمساز و از شاگردان استاد فقید اکبر عالمی نیز در سخنانی بر تأثیر پژوهش در زندگی پیرامون تاکید کرد.
برندگان بخشهای مختلف
در ادامه این مراسم اسامی برگزیدگان بخشهای مختلف به این شرح اعلام شد:
بخش مقاله و طرح نامه: حبیبه علیمردانی (برگزیده اول مقاله)، حمیدرضا دانش ناری (شایسته تقدیر مقاله)، زینب خواجوی فخرداوود (شایسته تقدیر مقاله)، نازنین هنرخواه (شایسته تقدیر مقاله)، مهدی سلطانی گردفرامرزی (برگزیده اول طرحنامه)، محمدتقی فیاضی (شایسته تقدیر طرحنامه)
بخش پژوهش و کتاب: محمد کمالیزاده (برگزیده اول پژوهش)، اقبال خالدیان (شایسته تقدیر پژوهش)، امیر امیری مهریاد (برگزیده اول کتاب)
بخش پایان نامههای دکتری و کارشناسی ارشد: علیرضا خواجهغیاثی (برگزیده اول پایاننامه – کارشناسی ارشد)، امیرحسین گشتاسبیراد (شایسته تقدیر پایاننامه – کارشناسی ارشد)، آرش گرگینپاوه (شایسته تقدیر پایاننامه- کارشناسی ارشد).
علی دهکردی، حبیب ایلبیگی، جواد طوسی، حسن بلخاری، رضابابک، اسماعیل خلج، مهدی شفیعی، علیرضا اسماعیلی، محمد حمیدیمقدم، رضا توکلی، مسعود نقاشزاده، مهوش وقاری، مریم معترف و رامتین شهبازی برخی چهرههایی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
نظر شما