به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مهدی سیفی باغیخانی اظهار کرد: استان کردستان با دارا بودن ذخیره معدنی ۱.۱ میلیارد تنی، پنجمین استان معدنی کشور بوده و تاکنون ۱۸ گونه ماده معدنی شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۹ فقره پروانه بهرهبرداری سنگ مرمر در کردستان صادر شده است، افزود: از این تعداد شش فقره در شهرستان قروه، دو فقره در شهرستان دهگلان و یک فقره نیز در شهرستان بیجار است.
معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان خاطرنشان کرد: سنگ مرمر شهرستان قروه دارای برند جهانی است و در سازمان جهانی مالکیت فکری موسوم به WIPO ثبت شده است و در جمع محصولات استراتژیک صادراتی جهان قرار دارد.
سیفی باغیخانی با اشاره به نبود صنایع فراوری مرمر در کردستان ادامه داد: در سالهای اخیر فراوری سنگ مرمر در خارج از کشور از جمله چین و ایتالیا صورت میگیرد که البته صنایع فراوری روز دنیا در حال حاضر در کشورمان هم وجود دارد که بهعمده در اصفهان و تهران متمرکز است و در حال پیگیری هستیم که فراوری سنگ مرمر در داخل استان شکل بگیرد.
وی اضافه کرد: در حوزه مصنوعات سنگی در قالب کارگاههای کوچک، در حال حاضر در شهرستان قروه جوانان ورود پیدا کردهاند و مصنوعات سنگی از مهمترین مزیتهای استان بهشمار میرود و از ضایعات و لاشههای مرمر محصولات تزئینی و کاربردی زیبا و محکمی ساخته میشود.
معاون امور معادن ادارهکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: مجموع ذخایر معدنی سنگ مرمر در کردستان ۴۱۶ هزار تُن و ظرفیت استخراج اسمی آن، سالانه ۲۳ هزار تُن است.
نظر شما