به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان ثبت احوال، هاشم کارگر با اشاره به بهرهبرداری از گواهی الکترونیکی ولادت در سراسر کشور اظهار کرد: تا قبل از این، گواهیهای ولادت توسط بیمارستانها به صورت فیزیکی و به صورت کاغذی صادر میشد و هموطنان باید این گواهیها را دریافت و به ادارات ثبت احوال مراجعه میکردند تا برای دریافت شناسنامه نوزاد اقدام کنند.
وی افزود: در راستای هوشمندسازی سازمان ثبت احوال طی یک اقدام مشترک با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این گواهیها به صورت فیزیکی صادر نمیشود و به روش الکترونیکی برای سازمان ثبت احوال ارسال میشود.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره فرایند تعیین و ثبت نام نوزادان عنوان کرد: ابتدا نام پیشنهادی برای نوزادان بررسی و طبق ضوابط و مقررات ثبت میشود.
وی تاکید کرد: تلاش میشود در حوزه نام یک بازنگری انجام شود و میخواهیم به سمتی برویم که از نامهای ایرانی و اسلامی استفاده شود، اسامی خارج از این دو حوزه پالایش و از نامگذاری آنها جلوگیری خواهد شد.
کارگر درباره تأخیر در صدور کارت ملی نیز بیان کرد: اگر بدنه کارت ملی به موقع به دست سازمان برسد، در مدت بسیار اندک یا حتی زیر یک ماه کارت ملی شهروندان صادر میشود، صدور کارت ملی در کمتر از یک ماه، نیازمند همکاری دستگاههای مرتبط است، به دنبال این هستیم که اعتبارات به موقع تخصیص پیدا کند تا صدور کارت ملی سرعت گیرد.
وی با بیان اینکه رفع این مشکل به یک هماهنگی نیاز دارد، گفت: بدنه کارت ملی را وزارت امور اقتصادی و دارایی و چاپخانه دولتی ایران تهیه میکند و تراشهگذاری آن توسط بخش دیگری انجام میشود و در نهایت بدنه به سازمان ثبت احوال رسیده و چاپ میشود.
رئیس سازمان ثبت احوال با بیان اینکه این یک همکاری و به هم پیوستگی میخواهد و نیازمند تخصیص اعتبارات است، افزود: به دنبال این هستیم که اعتبارات به موقع تخصیص پیدا کند تا صدور کارت ملی سرعت گیرد، همچنین تعیین نام و صدور شناسنامه نوزادان در آینده نزدیک به صورت غیرحضوری انجام میشود، این کار از جعل جلوگیری میکند و کاهش هزینهها و ثبت برخط ولادتها را در پی دارد.
نظر شما