تاکید دبیر شورای انقلاب فرهنگی بر چاپ و نشر مجلات پژوهشی در حوزه‌های علمیه

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم حمایت‌های مادی و معنوی از پژوهش‌های حوزه تأکید کرد و گفت: حوزه علمیه نیاز به مجلات علمی و پژوهشی دارد تا محققان بتوانند آثار خود را منتشر کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، به بررسی نقش بزرگان حوزه علمیه در ترویج معارف قرآن و پیشرفت‌های علمی کشور پرداخت و با یادآوری شخصیت‌های بزرگ حوزه، از جمله مرحوم آیت الله امامی کاشانی اظهار کرد: ما با مطالعه نوارهای ضبط شده مباحث وی به شهرستان‌ها، با معارف قرآن آشنا شدیم. همچنین، آیت‌الله مصباح و تفسیر قرآن آیت‌الله جوادی در سال‌های ۶۲ و ۶۳ به ما در درک مفاهیم کمک کرد.

وی در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی حوزه علمیه استان تهران به مقایسه وضعیت علمی حوزه قبل و بعد از انقلاب پرداخت و افزود: قبل از انقلاب، خلأهای عجیبی در حوزه‌های علمی وجود داشت که امروز با تلاش مداوم پر شده است. در ابتدای تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، امام خمینی (ره) این مأموریت را به شورا دادند که همکاری نزدیک‌تری با حوزه در این زمینه داشته باشند. در این مسیر، جلساتی با شخصیت‌های برجسته حوزه همچون آیت الله مصباح برگزار شد که نتایج آن به تأسیس مجموعه‌های علمی و انتشارات سمت منجر شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به رشد قابل توجه فعالیت‌های پژوهشی در حوزه علمیه ایران اشاره کرد و گفت: امروز در حوزه‌های مختلف، نظریه‌های متنوعی در ایران تولید می‌شود که حتی مالزی، مصر، لبنان و عراق از آن فاصله دارند. بسیاری کشورهای اسلامی به دنبال ترجمه و استفاده از آثار علمای ایرانی به زبان‌های مختلف هستند.

خسروپناه به تأثیرات مثبت این رشد علمی هم گریزی زد و بیان داشت: در حوزه‌های مختلف، مانند علوم اقتصادی اسلامی، فقه اقتصاد و فلسفه اقتصادی آثار قابل توجهی داریم که برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف ترجمه شده‌اند. در این راستا، کشورهای دیگر امید دارند تا از تولید اندیشه‌های ایرانی بهره‌مند شوند.

وی به چالش‌هایی که در دهه ۷۰ به وجود آمد و تأثیر شبهات کلام جدید بر جوانان و طلبه‌ها اشاره کرد و گفت: در آن زمان، شبهات جدیدی مطرح شد که برخی از آن‌ها موجب گرایش به الحاد در میان جوانان و طلبه‌ها شد، اما با تلاش‌های صورت گرفته در حوزه، بسیاری از این افراد بازگشتند و به عقاید خود استحکام بخشیدند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه سخنان خود بر ضرورت فعالیت‌های پژوهشی در حوزه علمیه کرد و افزود: اگر می‌خواهیم وضعیت پژوهش و تحقیقات نو در حوزه‌های علمیه بهبود یابد، باید چند اقدام اساسی انجام دهیم. شرط اول این است که اساتید حوزه خودشان اهل پژوهش باشند. یک استاد باید نه تنها محتوای درسی را تدریس کند، بلکه خود نیز در زمینه پژوهش و نوشتن فعال باشد.

خسروپناه با ذکر مثال‌هایی از چهره‌های برجسته علمی به ضرورت یادگیری روش‌های تحقیق و پژوهش برای طلبه‌ها اشاره و تصریح کرد: طلبه‌ها باید مبانی علمی را به خوبی بیاموزند تا توانایی حل مسائل را داشته باشند. این موارد شامل مطالعه اصول فقه، قواعد فقهی، منطق و فلسفه است که ابزارهای اساسی برای تولید علم به شمار می‌روند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت درگیر شدن فضلا و طلاب با مسائل نوپدید تأکید کرد و گفت: مسائل نوپدید تنها مربوط به فقه و کلام نیستند، بلکه به موضوعات حکمرانی فرهنگی، سیاسی، و اجتماعی نیز مربوط می‌شوند. حوزه‌های علمیه باید در این زمینه‌ها فعال باشند و به چالش‌های جدید پاسخ دهند.

کد خبر 822479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.