توجه به «اتاف» در اجرای طرح‌های شهری

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه اتاف دارای ابعاد بسیار مهم و اثرگذار برای جهت‌دهی به اجرای پروژه‌ها است، گفت: نیازمند تفکر و مراجعه به گفتمان داریم تا بتوانیم میان عمل مدیران و مبانی تعامل و ارتباط برقرار و دستورالعمل‌ها و راهکارهای درستی را در اداره امور انتخاب کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، علیرضا نادعلی در پنجمین نشست از سلسله نشست‌های شهر آرمانی امروز_ دوشنبه سوم دی_ با محوریت بررسی عملکرد ۳ ساله دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران که با حضور جمعی از پژوهشگران و اتاف پژوهان در تالار ایوان شمس برگزار شد، اظهار کرد: جنس معاونت امور اجتماعی و فرهنگی نرم‌افزاری است، از این رو توجه به ارزیابی تأثیرات فرهنگی و اجتماعی اجرای پروژه‌های مدیریت شهری از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با تاکید بر اینکه اتاف دارای ابعاد بسیار مهم و اثرگذار برای جهت‌دهی به اجرای پروژه‌ها است، بر جلوگیری از تصنعی شدن موضوع اتاف در رویکردهای مدیریتی تاکید کرد و افزود: هریک از واژه‌های اتاف بار معنایی مهمی دارد و نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد، بلکه لازم است با معنابخشی و توجه به موضوعات اتاف آن را از حالت تصنعی خارج کرد.

این عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه توجه به موضوع اتاف می‌تواند تأثیرات شگرفی را در حوزه مدیریت شهری به ارمغان بیاورد، خاطرنشان کرد: در ادوار مختلف مدیریت شهری، پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی موجود است اما اینکه این پیوست‌ها تا چه اندازه اجرایی شده است مورد بررسی قرار نگرفته است. با توجه به چنین سابقه‌ای باید اتاف از حالت ویترینی و تصنعی خارج شود و جنبه اجرایی به خود بگیرد.

نادعلی اضافه کرد: اگر به دنبال ثبت پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی پروژه‌ها هستیم قبل از اجرا باید این موضوع را لحاظ کرد چرا که اگر پروژه‌ای بدون رعایت الزامات اتاف آغاز شود، پس از اجرای طرح‌ها امکان اصلاح و در نظر گرفتن اتاف بسیار سخت خواهد بود.

وی به آسیب‌هایی که کم توجهی به اتاف در اجرای پروژه‌های مختلف در شهر ایجاد کرده است اشاره کرد و گفت: اگر پروژه‌ها را صرفاً از بعد اقتصادی نگاه کنیم محصول آن ساخت مال‌هایی می‌شود که هزاران آسیب را حتی در حوزه اقتصادی به دنبال داشته است. اگر به اتاف در اجرای چنین پروژه‌هایی توجه می‌کردیم حتماً مشکلات اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی با اجرای مال‌ها حداقلی می‌شد.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران به موضوع فعالیت مرکز مطالعات اجتماعی و فرهنگی در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اشاره و تصریح کرد: نگاه فکری و فرهنگی حتی در کار فرهنگی و اجتماعی نیز دچار مظلومیت جدی است.

نادعلی ادامه داد: معاونت امور اجتماعی و فرهنگی باید ارزیابی تأثیرات فرهنگی و اجتماعی را در اولویت امور خود قرار دهد و در مذاکره با رئیس مرکز مطالعات شهرداری تهران استمرار فعالیت این مرکز در معاونت امور اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته است.

کد خبر 822433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.