۲۱ هزار لیتر صرفه‌جویی در بنزین با استفاده از دوچرخه و حمل‌ونقل عمومی

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان گفت: اگر از هر ۱۰۰ خودروی تک‌سرنشین، یک نفر پیاده شود و از دوچرخه یا حمل‌ونقل عمومی استفاده کند، ۲۱ هزار لیتر در مصرف بنزین صرفه‌جویی می‌شود و ۳۲ درصد از تولید آلودگی کاهش پیدا می‌کند که این ارقام نشان‌دهنده اثربخشی عملی و علمی اقدامات است.

سعید ساکت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از بیست‌وششم آذر «روز حمل‌ونقل رانندگان» تا بیست‌ونهم دی «روز هوای پاک» مجموعه‌ای از اقدامات و برنامه‌ها با اراده‌های اجتماعی و همت جمعی در حال اجرا است؛ یکی از مهم‌ترین این اقدامات، پیشرفت‌های قابل توجه در حوزه مترو است.

وی افزود: هدف از تخصیص بودجه شش هزار میلیارد تومانی، سرعت بخشیدن به تکمیل خطوط مترو در اصفهان است و در این راستا برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای است که در نیمه نخست سال آینده، به‌طور آزمایشی فاز نخست خط دو متروی اصفهان آماده بهره‌برداری آزمایشی شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: در زمینه نظارت بر تردد ناوگان باری نیز سازمان بار با همکاری پلیس اقدامات مؤثری برای مدیریت تردد خودروهای سنگین درون شهر انجام می‌دهد که این اقدامات شامل ثبت تخلفات از طریق دوربین‌ها و سامانه مکانیزه است.

ساکت گفت: یک پروژه مطالعاتی با استفاده از هوش مصنوعی در حال انجام است که میزان تحمیل آلایندگی و فشار ناشی از تردد خودروهای سنگین را ارزیابی می‌کند؛ بر اساس این سامانه هر خودروی سنگین که وارد شهر می‌شود، موظف به ثبت‌نام و دریافت دستورالعمل تردد متناسب با وضعیت ترافیکی خواهد بود.

وی ادامه داد: این سامانه طی شش ماه آینده آماده بهره‌برداری خواهد بود و تأثیرات بلندمدتی در کاهش مشکلات ترافیکی و آلودگی هوای شهر خواهد داشت.

ساکت اظهار کرد: در زمینه نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، قراردادهایی برای خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس جدید در حال پیگیری است و به‌زودی ۵۰ دستگاه تاکسی برقی نیز به ناوگان شهری اضافه خواهد شد؛ این اقدامات به همراه سایر تلاش‌ها در حوزه پایانه‌ها و نظارت‌های ویژه شهرداری نشان‌دهنده عزم جدی برای بهبود و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان با اشاره به اینکه در راستای مبارزه با آلودگی هوا و عبور از این بحران، طرح «قصه آدم و هوا» طراحی شده است، افزود: این طرح معتقد است که برای مقابله با جریان آلودگی، باید پل‌های متعددی از جمله اقداماتی عملیاتی، مهندسی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد شود تا با اراده مردمی، آلودگی را کنترل کنیم یا از بین ببریم.

وی گفت: برنامه‌ها و اقداماتی که پیش‌بینی‌شده است از بیست‌وششم آذر آغاز شده و شامل طرح‌های ضربتی، همکاری‌های پلیس راهور، فعالیت‌های مشارکتی و اجتماعی است.

ساکت تاکید کرد: هدف این است که تنها به شعار اکتفا نکنیم و واقعیت‌های علمی را در عمل پیاده کنیم، به‌عنوان مثال اگر از هر ۱۰۰ خودروی تک‌سرنشین، یک نفر پیاده شود و از دوچرخه یا حمل‌ونقل عمومی استفاده کند، ۲۱ هزار لیتر در مصرف بنزین صرفه‌جویی می‌شود و ۳۲ درصد از تولید آلودگی کاهش پیدا می‌کند که این ارقام نشان‌دهنده اثربخشی عملی و علمی اقدامات است.

کد خبر 822359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.