فردای منطقه بهتر از امروز خواهد بود

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه سوم دی ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ایران متحد دارد نه نیروی نیابتی» نوشت: «ما بحران‌ها را در غزه کاهش دادیم.» این سخنی بود که «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا ۵ روز پیش از عملیات «طوفان‌الاقصی» در مقاله‌ای در «فارن افرز» مطرح کرد تا بر انگاره دولت آمریکا که توافق آبراهام در مسیر عادی‌سازی رابطه تل‌آویو و پایتخت‌های عربی، افق روشنی را به تصویر کشیده است، مهر تأیید بزند. اما رخداد ناگهانی‌ای که چند روز بعد در صبح ۷ اکتبر ۲۰۲۳ ظهور کرد و زنجیره‌ای از حوادث طوفانی را در کل منطقه رقم زد، یکی از مهم‌ترین بنیان‌های نظری شکل گرفته در تصمیم‌گیرندگان امریکایی را به چالش کشید؛ اینکه شبکه متحدان غیردولتی ایران که غرب آن را نیابتی‌ها می‌خواند، همچون مومی در دستان تهران نیستند. واقعیتی که در سخنان روز گذشته رهبر انقلاب مورد تصریح قرار گرفت و تأکید شد: «اگر بخواهیم اقدام کنیم نیازی به گروه‌های نیابتی نداریم.»

اینکه «سالیوان» چند روز بعد از طوفان‌الاقصی ناگزیر شد در تشریح وضعیت خاورمیانه‌ای سیاست خارجی آمریکا تجدیدنظر و یادداشت خود را درباره این مهم اصلاح کند، این پرسش را پیش می‌کشید که چرا ایران هم همپای دیگر بازیگران منطقه و خارج از منطقه از عملیات ۷ اکتبر غافلگیر شد؟ برای پاسخ به پرسش، هیچ رویکردی جز تبارشناسی تاریخ مبارزانی که برای دهه‌ها در خاورمیانه و در مسیر تحقق خواست‌های سیاسی و اقتصادی خود جنگیده‌اند، اهمیت ندارد. گروه‌هایی که فلسفه وجودی‌شان فارغ از توافق نانوشته با آن دسته از کشورهای منطقه نیست که در خاستگاه منافع مشترک به یکدیگر می‌رسند و در فقدان امکان این دولت‌ها برای پرداخت هزینه و رقابت‌های منطقه‌ای، فضایی برای نقش‌آفرینی پیدا می‌کنند.

فردای منطقه بهتر از امروز خواهد بود

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ظهور یک مجموعه شرافتمند در سوریه مثل حزب‌الله لبنان» نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه در خجسته سالروز میلاد سیّده زنان دو عالم حضرت صدیقه کبری (س)، در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل بیت (ع) و قشرهای مختلف مردم، حضرت فاطمه زهرا (س) را الگوی کامل همه بشریت برای «قیام در راه حق، ایستادگی، شجاعت، صراحت و قوت منطق و استدلال» خواندند و با اشاره به تلاش دشمنان برای هراس‌افکنی، اختلاف‌افکنی و یأس‌افکنی در جامعه، تأکید کردند: خاصیت پیروان شیطان، گزافه‌گویی و دروغ‌پردازی است و چاره آن، جهاد تبیین و بیان حقایق و ارائه منطق قابل قبول.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای همچنین با اشاره به محقق نشدن هیچیک از اهداف رژیم صهیونیستی برای نابود کردن حماس و حزب‌الله، گفتند: ملت‌های شرافتمند منطقه، به فضل الهی رژیم منحوس را ریشه‌کن می‌کنند و فردایی بهتر را برای منطقه رقم خواهند زد.

رهبر انقلاب اسلامی با بیان نکاتی درباره مسائل منطقه از جمله مسئله سوریه، گفتند: یک گروه اغتشاشگر با کمک، نقشه و برنامه‌ریزی دولت‌های خارجی توانست از ضعف‌های درونی سوریه استفاده کند و این کشور را به هرج و مرج بکشاند. ایشان با اشاره به سخنان چندی قبل خود مبنی بر برنامه دوگانه آمریکا برای کشورهای منطقه یعنی «مسلط کردن یک حکومت فردیِ مستبدِ سازشگر با سلطه» و اگر ممکن نبود، «ایجاد اغتشاش و هرج و مرج در آن کشور»، افزودند: برنامه آنها در سوریه به ایجاد اغتشاش و هرج و مرج منتهی شد و اکنون آمریکا، رژیم صهیونیستی و همراهان آنها با احساس پیروزی، همچون اصحاب شیطان دچار گزافه‌گویی و حرف مفت زدن شده‌اند.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، سخنان یک مقام آمریکایی را با مضمونِ پنهانِ «کمک و حمایت از هرکسی که در ایران اغتشاش کند»، نمونه‌ای از گزافه‌گویی‌های دشمنان دانستند و افزودند: احمق‌ها گویا بوی کباب شنیده‌اند اما ملت ایران هرکسی که مزدوری آمریکا را در این زمینه قبول کند، زیر گام‌های خود لگدمال خواهد کرد.

ایشان پیشروی صهیونیست‌ها در خاک سوریه و اشغال مناطقی از آن را ناشی از نبود مانع و مقاومت حتی یک سرباز در مقابل آنها خواندند و گفتند: این حرکتِ بدون مانع، پیروزی نیست البته بدون تردید جوانان غیور و شجاع سوری شما را از آنجا بیرون خواهند کرد.

فردای منطقه بهتر از امروز خواهد بود

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر ««نه» بزرگ نجف به انحلال حشدالشعبی» نوشت: روزنامه الاخبار نوشت که برخی طرف‌ها خواستار منحل کردن حشدالشعبی عراق از سوی آیت‌الله سیستانی با صدور فتوایی شده‌اند، اما این مرجع عالیقدر شیعیان در نجف اشرف با چنین درخواستی مخالفت کرده است. منابع می‌گویند که «محمد الحسان» فرستاده سازمان ملل به عراق، در ملاقات حدود دو هفته قبل با نماینده آیت‌الله سیدعلی سیستانی، بر اهمیت اتخاذ تصمیمات جدیدی در عراق که وضعیت کنونی را بهبود بخشد و به جلوگیری از بحران‌های آینده کشور کمک کند، تأکید کرده بود. به گفته منابع عراقی، نماینده سازمان ملل که چند هفته قبل با آیت‌الله سیستانی ملاقات کرده بود، قصد داشت در فضای بعد از سقوط حکومت در عراق نیز، دیدار دومی با آیت‌الله سیستانی انجام دهد و از ایشان درخواست کند فتوای انحلال بسیج مردمی را صادر کند، اما آیت‌الله سیستانی دیدار با او را نپذیرفته است. منابع می‌گویند که در دیدار نمایندگان آیت‌الله سیستانی بر لزوم جلوگیری از مداخلات خارجی در امور عراق، اجرای حاکمیت قانون و انحصار سلاح در دست دولت تأکید شده، در حالی که برخی ناظران انحصار سلاح در دست دولت را نشانه حمایت ایشان از خلع سلاح حشدالشعبی می‌دانند؛ جنبشی که در سال ۲۰۱۴ با فتوای آیت‌الله سیستانی برای مقابله با داعش تأسیس شد!

فردای منطقه بهتر از امروز خواهد بود

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «شکار طلایی یمن» را برگزید و نوشت: شب شنبه رسانه‌های محلی از وقوع انفجارهای مهیب در مناطقی از صنعا، پایتخت یمن خبر دادند؛ انفجارهایی مهیب که نشان‌دهنده حجم بالای آتش جنگنده‌ها بود اما این بار برخلاف دفعه قبل اثری از جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی و عملیات دوربرد آنها نبود. طبق خبرهای منتشر شده درباره حملات متجاوزانه شنبه شب به پایتخت یمن، جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی در دور جدید حملات به یمن نقش داشته‌اند. جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی همچنین تجاوزاتی به کوه الجدع در شهر اللحیه در استان الحدیده در غرب یمن انجام دادند. رسانه‌های یمنی همچنین از پرواز این جنگنده‌ها بر فراز آسمان صنعا و شکستن دیوار صوتی بر فراز این شهر خبر دادند؛ اقدامی تجاوزکارانه که پیش از این توسط رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه انجام شده است و هدف متحدان غربی صهیونیست‌ها از این حملات ایجاد رعب و وحشت در میان یمنی‌هاست؛ اقدامی بزدلانه که هدف آن پوشش ضعف رژیم صهیونیستی در میدان نبرد با یمنی‌ها با استفاده از برتری هوایی و نظامی کشورهای متجاوز آمریکا و انگلیس است. طبق اعلام فرماندهی مرکزی ارتش تروریست آمریکا در منطقه (سنتکام)، حملات هوایی مشترک این نیروی غیربومی با همراهی نیروی هوایی انگلیس با هدف حمله به انبارهای موشکی و مراکز فرماندهی نیروهای مسلح یمن انجام شده است؛ اقدامی متجاوزانه که نیروهای مسلح یمن در همان لحظات ابتدایی با شلیک چندین فروند موشک کروز و پهپاد انتحاری به سوی کشتی‌های متجاوز آمریکایی در آب‌های دریای سرخ به آن پاسخ دادند. ارتش ایالات متحده آمریکا نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد تمام پرتابه‌ها از سوی نیروهای مسلح یمن توسط پدافند هوایی ناوگان دریایی ارتش متجاوز ایالات متحده آمریکا رهگیری و سرنگون شده است. فرماندهی مرکزی ارتش تروریست آمریکا (سنتکام) همچنین در اطلاعیه خود از سرنگونی یک فروند جنگنده اف ۱۸ سوپرهورنت خود طی عملیات شنبه‌شب خبر داد و علت ساقط شدن این جنگنده را اشتباه در رهگیری پرتابه‌های یمنی و خودزنی ارتش آمریکا عنوان کرد. سنتکام همچنین اعلام کرد خلبانان این جنگنده از این حادثه نجات یافته‌اند.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد ارتش این کشور یک عملیات گسترده پهپادی و موشکی علیه ناوگان دریایی متجاوز آمریکا در دریای سرخ همزمان با تجاوز هوایی شنبه شب ارتش تروریست آمریکا انجام داده است. سرلشکر یحیی سریع گفت: «ما شب گذشته این ناو هواپیمابر و ناوشکن‌های آمریکایی - انگلیسی را همزمان با آغاز حمله خصمانه به کشورمان هدف قرار دادیم. این عملیات منحصربه‌فرد به لطف خداوند با ۸ موشک کروز و ۱۷ پهپاد به انجام رسید. این عملیات به سرنگونی جنگنده اف ۱۸ حین تلاش ناوشکن‌ها برای مقابله با پهپادها و موشک‌های یمنی انجامید».

فردای منطقه بهتر از امروز خواهد بود

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «مخالفان خارج‌نشین؛ رادیکال‌های کینه‌ای» را برگزید و نوشت: «رئیس‌جمهور استعفا داده است؟»؛ سؤالی که در روزهای اخیر نقل محافل سیاسی و حتی دورهمی‌های مردم عادی در شب‌نشینی یلدا و روز مادر بود. از اکانت‌های منسوب به جریان رادیکال که همچنان زخم‌خورده رقابت انتخاباتی به دنبال تسویه‌حساب سیاسی با دولت جدید هستند، تا اکانت‌های با نام و بی‌نام خارج‌نشینان و ساکنان لیبرتی، همگی یک‌صدا بر آتش این شایعه دمیدند تا جامعه در شوک خبری که از همان ابتدا کذب‌بودنش عیان بود، قرار گیرد. آن‌هم در روزهایی که حضور رئیس‌جمهور در مصر نویدبخش روزهای روشنی در مسیر دیپلماسی بود و یک دستاورد مهم منطقه‌ای تلقی می‌شد. با حاشیه‌سازی که جریان‌های مخالف داخلی و خارجی در همراهی با یکدیگر هر لحظه بر آن نقش و نگاری نو می‌آراستند و حتی توییت درخواست برای استعفای رئیس‌جمهور را بارها بازنشر دادند، این مهم را از نگاه و توجه افکار عمومی خارج کردند. این در حالی بود که همان ابتدا علی احمدنیا، سرپرست امور اطلاع‌رسانی شورای اطلاع‌رسانی دولت، در واکنش به نشر برخی اکاذیب علیه رئیس‌جمهور نوشت: «جریانی در ماه‌های اخیر از سکوت آگاهانه دولت سوءاستفاده کرده و با بی‌صداقتی به رئیس‌جمهور حمله می‌کند.. او در ادامه نوشت: «اولویت دولت رفع ناترازی‌ها، بهبود معیشت و تحقق وعده‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان است. دولت به دروغ‌های شاخدار مثل استعفای رئیس‌جمهور با هدف جذب فالوور، توجه نمی‌کند و گرفتار حاشیه‌ها نمی‌شود.»

فردای منطقه بهتر از امروز خواهد بود

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «عقب‌گرد دسته‌جمعی تورم» را برگزید و نوشت: نرخ تورم ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه در آذرماه سال جاری نسبت به آبان کاهشی شدند. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم ماهانه در آذرماه به رقم ۲ درصد رسید که نسبت به ماه قبل کاهش ۰.۸و احد درصدی را ثبت کرد. تورم نقطه به نقطه نیز در آذر با افت ۱.۱و احد درصدی به رقم ۳۱.۴ درصد رسید. از سوی دیگر، نرخ تورم متوسط نیز با ثبت رقم ۳۲.۵ درصد نسبت به ماه قبل ۰.۶ واحد درصد افت کرد. برآوردها حاکی از آن است که در ماه‌های اخیر، نرخ تورم یک روند زیگزاگی را حول محور ۳۰ درصد انجام داده است. هدف‌گذاری بانک مرکزی در پایان سال جاری نزول تورم به زیر ۳۰ درصد است. محاسبات «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که اگر میانگین تورم ماهانه در سه ماه پایانی آخر سال در محدوده ۱.۶ درصد باشد، این هدف محقق خواهد شد. البته باید این نکته را در نظر داشت که سه‌ماه پایانی عموماً دارای تورم بالاتری نسبت به ماه‌های قبلی است، اما انتشار اخبار مثبت سیاسی می‌تواند این هدف را میسر کند.

فردای منطقه بهتر از امروز خواهد بود

کد خبر 822231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.