به گزارش خبرگزاری ایمنا، نعمتالله طاهرپور امروز _یکشنبه دوم دی_ در اختتامیه پویش کودکان سایبری در دبیرستان دخترانه هفتم محرم ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه الزهرا (س) و روز زن اظهار کرد: پویش کودکان سایبری از تاریخ بیستوچهارم تا سیام آذر به صورت سراسری در کشور اجرایی شد و در این مدت شاهد رخداد اتفاقات بسیار مثبتی بودیم.
وی افزود: اهمیت فضای سایر و فضای مجازی در عصر امروز بر کسی پوشیده نیست و در برهه زمانی قرار داریم که یک سمت از تمام رویدادهای انسانی و اجتماعی به فضای سایبر، بستر اینترنت و فضای مجازی متصل شده است و دانشآموزان و کودکان نیز از این قائده مستثنی نیستند.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان تصریح کرد: ارتباط کودکان و دانشآموزان با فضای مجازی بسیار زیاد است و تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا و برگزار شدن کلاسهای درس به صورت غیرحضوری، مصداقی از میزان درگیر بودن کودکان، نوجوانان و دانشآموزان با ابزارهای الکترونیکی، فضای مجازی و بستر اینترنت است.
طاهرپور ادامه داد: فضای مجازی فرصتهای مناسبی در اختیار افراد قرار میدهد، اما باید توجه داشت که در صورت نبود آموزش، توجیه نشدن دانشآموزان و نداشتن بینش مناسب درباره فضای مجازی و آسیبهای آن، ممکن است سکوهای اینترنتی به ابزاری برای نفوذ و آسیب تبدیل شود.
وی با تاکید بر لزوم آگاهسازی دانشآموزان و کودکان درباره فضای مجازی و فرصتها و تهدیدهای آن گفت: دانشآموزان و کودکان همواره با این فضا در ارتباط هستند و ممکن است به دلیل وجود ناآگاهیهایی، مورد آسیب و مخاطره قرار گیرند.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان با اشاره به اهداف برگزاری پویش کودکان سایبری اضافه کرد: این پویش در سراسر کشور اجرایی شد و برگزاری این پویش و سایر پویشهای مشابه، میتواند بسیار اثربخش و مفید باشد؛ در گام نخست، افزایش آگاهی خانواده برای کاهش شکاف دیجیتال میان فرزندان و والدین باید مد نظر قرار گیرد و این موضوع محور نخست برگزاری این پویش است.
طاهرپور با بیان اینکه والدین باید توجه داشته باشند که فعالیت فرزندان آنها در فضای مجازی نباید منجر به آسیب آنها شود، افزود: مشارکت و همراهی مدارس درباره ارتقای سواد رسانهای دانشآموزان و والدین آنها از جمله دیگر محورهای برگزاری این پویش است، در واقع دانشآموزان سنی دارند که در صورت وجود آموزش مناسب، نکات در ذهن آنها نهادینه میشود و همواره همراه آنها باقی خواهد ماند و همین موضوع میتواند منجر به آگاهی جامعه شود.
وی با تاکید بر اینکه امید است آموزش و پرورش در راستای ارتقای سواد رسانهای و افزایش آگاهی دانشآموزان و والدین آنها از آسیبهای فضای مجازی به یک مقطع زمانی بسنده نکند و در طول سال برنامههای ویژهای برای این موضوع داشته باشد، تصریح کرد: افزایش حساسیت اجتماعی نسبت به کودکان از جمله دیگر محورهای برگزاری پویش کودکان سایبری محسوب میشود.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان ادامه داد: تلاش شد با برگزاری این پویش، حساسیت اجتماعی نسبت به کودکان افزایش یابد، چراکه در تمام حوزهها نسبت به کودکان و دانشآموزان مسئول هستیم و باید با داشتن آگاهی و آگاهیبخشی، نسبت به رفتار دانشآموزان در فضای مجازی حساس باشیم و کارکرد آنها را مدیرت کنیم تا از بروز آسیب جلوگیری شود.
طاهرپور با اشاره به اینکه افزایش ایمنی سایبری کودکان در سکوهای فضای مجازی از جمله دیگر مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد، گفت: ایمنسازی کودکان و دانشآموزان در ارتباطات مجازی از اهمیت ویژهای برخوردار است و کودکان و دانشآموزان باید آموزش ببینند تا نسبت به راهکارهای افزایش ایمنی در فضای مجازی و ارتباطات در این فضا آگاه باشند.
وی با بیان اینکه تمام نهادهایی که نقش ترویجی در جامعه دارند باید نسبت به آموزش سواد رسانهای و نحوه رفتار در فضای مجازی اقدام کنند و در این مسیر دانشآموزان و کودکان باید مورد توجه ویژهای قرار گیرند، خاطرنشان کرد: آموزشهای مفید، اثربخش و کاربردی باید نهادینه شود و در صورتی که این روند به خوبی پیش رود، جامعهای ایمن در برابر آسیبهای فضای مجازی خواهیم داشت.
نظر شما