ارتقای مشارکت اجتماعی گام اساسی مدیریت شهری اصفهان برای نگاه ویژه به جایگاه زنان

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: ارتقای مشارکت اجتماعی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین اقدامات چند سال گذشته مدیریت شهری با هدف نگاه ویژه به جایگاه زنان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرزانه کلاهدوزان امروز _یکشنبه دوم دی_ در نطق پیش از دستور صدوپنجاه‌ونهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با تبریک میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مادر اظهار کرد: امروز روز مادر است؛ روزی که نه‌تنها به‌عنوان روز تولد یک مادر بزرگوار، بلکه به‌عنوان روز تجلی محبت فداکاری و ایثار در تاریخ کشور ما ثبت شده است؛ حضرت زهرا (س) دختری از نسل پیامبر اکرم (ص) و همسری از تبار ولایت زندگیشان الگویی از عشق و فداکاری را به نمایش گذاشتند.

وی افزود: ایشان الگویی کامل برای زنان و مردان هستند که با استقامت خود و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی خود نشان دادند زنان می‌توانند در تصمیم‌گیری‌ها و تحولات جامعه نقشی تاریخی داشته باشند؛ حضرت زهرا (س) نه‌تنها یک زن، بلکه یک دانشمند، فعال اجتماعی، مدافع حقوق انسان‌ها نیز بود.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: گرچه روایت رایج از زندگی حضرت زهرا (س) همان هتک حرمت مظلومانه در اواخر عمر پربرکت ایشان است که این روایت روایتی برای حرکت پیشرو و اجتماعی نیست و با تدبر در زندگی ایشان، ابعاد اجتماعی علمی و سیاسی زندگی شأن تبدیل شود تا بتواند الگوی کاملی برای زن امروز باشد.

کلاهدوزان گفت: روایت زندگی حضرت زهرا (س) از منظر سیاسی و نقش سیاسی حضرت در تاریخ اسلام را با تدبر بر حرکت ایشان پس از ارتحال پدر بزرگوارشان بر در منازل انصار و مهاجرین مکه و تلاش برای احقاق حق حضرت امیر می‌توان تبیین کرد.

وی گفت: خطبه زیبای فدک نیز بیانگر احقاق حق قانونی حضرت زهرا (س) است، ایشان نه‌تنها یک شخصیت برجسته، بلکه یک الگو برای زنان در تمام عرصه‌های اجتماعی سیاسی و فرهنگی هستند.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: مناسبت دیگر امروز میلاد پر برکت حضرت امام خمینی (ره) است، امام راحل و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار مهمی برای زنان در انقلاب اسلامی در نظر گرفته‌اند. از جمله این نقش‌ها تظاهرات‌های ضد رژیم شاهنشاهی بود.

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) الگویی دیگر از زن را در دنیای امروز معرفی کردند و به فرموده مقام معظم رهبری الگوی سوم زن را که جمهوری اسلامی به دنیا معرفی کرد الگوی زن نه شرقی و نه غربی است، تصریح کرد: زن مسلمان ایرانی با توازن بین سنت و مدرنیته در حالی که پایبند به اصول خانوادگی است در اجتماع نیز نقش‌آفرینی می‌کند، بنابراین می‌توان گفت الگوی سوم زن به نوعی از زنانگی نشئت گرفته است که فراتر از الگوی سنتی و مدرن است.

کلاهدوزان ادامه داد: این الگو به‌عنوان زن متعادل یا زن چند ساحتی شناخته می‌شود و به‌دنبال ایجاد توازن بین ارزش‌های سنتی و مدرن است؛ زن مسلمان ایرانی نه‌تنها به اصول و ارزش‌های فرهنگی خود پایبند است، بلکه به روز بودن و پذیرش نوآوری‌ها و پیشرفت در زندگی خود را لحاظ می‌کند.

وی با بیان اینکه زنان در الگوی سوم در فعالیت‌های اجتماعی سیاسی و اقتصادی مشارکت دارند، تاکید کرد: اسلام بر زن ایرانی خدمت کرده است و همسر مسلمان ایرانی الگویی جدید به دنیا معرفی کرده است.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در ۴۵ سال گذشته زنان ایرانی در زمینه‌های مختلف علمی و اجتماعی از جمله در حوزه تحصیلات نقش قابل توجهی داشته‌اند؛ قبل از انقلاب اسلامی نرخ باسوادی زنان حدود ۳۲ بود این رقم در سال‌های متوالی به بیش از ۸۰ درصد رسیده است.

کلاهدوزان گفت: آمار رسمی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۲ درصد از دانشجویان دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند در حوزه تحصیلات عالیه نیز در سال ۵۷ تعداد دانشجویان دختر در دانشگاه‌ها حدود ۱۰۰ نفر بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به پیش از ۲ میلیون نفر افزایش یافته است.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در حوزه مشارکت اقتصادی نرخ مشارکت زنان در بازار از حدود ۱۰ درصد در اوایل انقلاب به حدود ۲۲ درصد در سال‌های اخیر رسیده است و در بخش کارآفرینی تعداد زنان کارآفرین در ایران طی دو دهه گذشته به‌طور چشمگیری افزایش یافته است، همچنین بر اساس آمارها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از کسب و کارهای کوچک و متوسط را زنان مدیریت می‌کنند.

کلاهدوزان افزود: در مشارکت سیاسی تعداد نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی از دو نفر در سال ۵۹ به ۱۷ نفر در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است و در انتخابات محلی نیز در انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا تعداد زنان منتخب به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.

وی بیان کرد: در حوزه حقوق و قوانین تعداد قوانینی که از حقوق زنان پرداخت می‌شود، از قوانین مربوط به حقوق زنان و حقوق خانواده در سال‌های اخیر افزایش یافته است؛ در حوزه سلامت و بهداشت امید به زندگی ایرانی از حدود ۵۷ سال در سال ۵۷ به بیش از ۷۷ سال در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی زنان بهبود یافته و مرگ‌ومیر مادران کاهش یافته است و در مجموع این آمارها نشان دهنده تلاش‌های مستمر زنان ایرانی برای دستیابی به حقوق خود و پیشرفت در جامعه است؛ با وجود چالش‌ها و مشکلات موجود پیشرفت‌های قابل توجه در زمینه‌های علمی اجتماعی اقتصادی حاصل می‌شود که نویدبخش آینده روشن‌تر برای زنان ایران و جهان است.

کلاهدوزان با بیان اینکه امروز به مناسبت روز زن فرصتی برای بیان، فعالیت‌های ویژه انجام شده توسط مدیریت و شورای اسلامی شهر اصفهان در حوزه بانوان است، گفت: شهر اصفهان به‌عنوان یکی از کلان‌شهرهای ایران همواره در زمینه‌های مختلف اجتماعی فرهنگی و اقتصادی پیشرو بوده است و در سال‌های اخیر توجه ویژه به نیازها و حقوق بانوان در این شهر شده است که این امر نشان‌دهنده عزم جدی مدیریت شهری برای ارتقای جایگاه زنان در جامعه است.

وی با تاکید بر اینکه ارتقای مشارکت اجتماعی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین اقدامات چند سال گذشته است، ادامه داد: برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف از جمله مهارت‌های شغلی حقوق شهروندی و توانمندسازی زنان از جمله برنامه‌هایی است که با هدف افزایش آگاهی و توانمندی بانوان اجرا می‌شود.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به حمایت از زنان سرپرست خانوار گفت: مدیریت شهری اصفهان در حمایت از زنان سرپرست خانوار برنامه را طراحی کرده است که شامل ارائه خدمات مکانی مشاوره شغلی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای این قشر است.

کلاهدوزان درباره توسعه فضاهای عمومی گفت: از دیگر فعالیت‌های شورای شهر توجه به طراحی فضاهای عمومی مناسب برای بانوان است بهینه‌سازی باغ‌های بانوان فضاهای ورزشی و مراکز فرهنگی ویژه بانوان به‌گونه‌ای که امنیت و آرامش آن‌ها را می‌توان در دستور کار قرار داد.

وی با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و هنری گفت: شورای اسلامی شهر اصفهان با برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری ویژه بانوان سعی در ارتقای روحیه خلاقیت و ابتکار بین آن‌ها دارد؛ نمایشگاه‌ها جشنواره‌ها و مسابقات هنری با محوریت آثار بانوان فرصتی برای نمایش استعدادها و توانمندی‌های ارائه شده است.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص ایجاد شبکه‌های حمایتی بیان کرد تشکیل شبکه‌های حمایتی برای بانوان در حوزه‌های مختلف از دیگر اقدامات مدیریت شهری بوده است؛ این شبکه‌ها به بانوان کمک می‌کند تا ارتباط برقرار کنند و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و از مشاوره‌های تخصصی بهره‌مند شوند.

کلاهدوزان اظهار کرد: این اقدامات گامی برای ارتقای جایگاه بانوان این شهر است که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

کد خبر 821972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.