به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پاون، فیروز قاسمزاده اظهار کرد: هوشمندسازی صنعت آب کشور بر پایه داده، بهعنوان یکی از برنامههای وزارت نیرو در دولت چهاردهم مدنظر است که برای همین امر، ظرفیتسازی لازم در ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت انجام شده است.
وی افزود: در همین ارتباط، ارتقای زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری مدیریت دادههای آب از لحظه ثبت تا تحلیل و انتشار، طبق یک برنامه مدون در حال پیگیری است.
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: مباحثی چون بازطراحی و بهینهسازی شبکه پایش، برخطسازی شبکه، ایجاد بسترهای ارتباطی امن، توسعه سامانههای مدیریت داده، سامانههای تحلیل و مدلسازی، استفاده از هوش مصنوعی برای تصمیمسازی، تعریف شاخصهای کلیدی عملکرد و ایجاد پیشخوانهای انتشار جزو برنامههای در دست پیگیری است که گزارش پیشرفت آنها و نحوه پیگیری این موضوعات در شصتوپنجمین گردهمایی مدیران ارشد صنعت آب ارائه شد.
قاسمزاده با اشاره به چالشهای تحقق این برنامه بیان کرد: با توجه به توان فنی صنعت آب کشور، چالشهای موجود در مسیر تحقق این برنامهها از جنس منابع اعتباری و هماهنگیهای بیندستگاهی است که در این ارتباط هماهنگیهای لازم در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در بخش نرمافزاری و سختافزاری این موضوع به ترتیب اعتباری حدود یک همت و هفت همت مورد نیاز است که مکاتبات و گزارشات لازم در این ارتباط با سازمان برنامه و بودجه کشور مبادله شده است.
سخنگوی صنعت آب عنوان کرد: با توسعه و ارتقای زیرساخت داده صنعت آب که بر اساس برنامه هفتم پیشرفت زیر نظر شورای عالی آب دنبال میشود، یکپارچگی داده بهعنوان یکی از اصول حکمرانی داده قابل حصول خواهد بود که به نوبه خود موجب اعتمادپذیری بیشازپیش تصمیمات حوزه آب خواهد شد و همه این فعالیتها در قالب طرح رصدخانه ملی آب در وزارت نیرو در دست پیگیری است.
نظر شما