اسباب‌کشی موزاییک‌سازان  و ریخته‌گران اصفهان در انتظار واگذاری زمین

در دوره ششم مدیریت شهری اصفهان با تلاش و حمایت شورای اسلامی شهر، محوطه ۵۰ هکتاری در شهرک صنعتی اصفهان به افرادی که در حوزه ریخته‌گری و موزائیک‌سازی فعالیت می‌کنند، اختصاص یافت تا پس از محوطه‌سازی و آماده‌سازی زیرساخت‌ها، انتقال این مشاغل انجام شود، اما ساماندهی این مشاغل همچنان بلاتکلیف است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرها به عنوان مراکز اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، همواره با چالش‌های متعددی روبه‌رو هستند؛ یکی از این چالش‌ها، وجود مشاغل مزاحم است که نه‌تنها بر کیفیت زندگی شهروندان تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه به ساختار شهری و محیط زیست نیز آسیب می‌زند.

ساماندهی مشاغل مزاحم موضوع پیچیده‌ای است و بر اساس بند ۲۰ اصلاحی ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها مصوب بیست‌وهفتم بهمن ۱۳۴۵، شهرداری موظف است از فعالیت مشاغلی از جمله کارگاه‌ها، تعمیرگاه‌ها و دکان‌هایی که مخل آرامش و آسایش ساکنان باشد و موجب مزاحمت، سروصدا و آلودگی هوا می‌شود، جلوگیری کند؛ اگر این مشاغل پیش از تصویب این قانون به وجود آمده باشد، باید به خارج از شهر منتقل یا تعطیل شود.

درباره ساماندهی مشاغل طبق بند ۲۰ الزام قانونی وجود ندارد؛ برای نمونه اگر ریخته‌گری‌ها آلودگی هوا ایجاد می‌کنند، وظیفه معاونت خدمات شهری این است که طبق بند ۲۰ مکان مورد نظر را پلمب کند و شرکت شهرک‌های صنعتی وظیفه ساماندهی و ساخت مکان برای اینگونه شغل‌ها را دارند، اما شهرداری وظیفه‌ای در این باره ندارد.

انتقال و ساماندهی واحدهای ریخته‌گری و موزاییک‌سازان شهر اصفهان جزو آن دسته از مشاغلی است که از سال‌ها پیش مطرح شده و مورد بحث بوده است و برای ساماندهی مشاغل باید اولویت جابه‌جا شوند؛ در دوره ششم مدیریت شهری اصفهان با تلاش و حمایت شورای اسلامی شهر پیگیری‌های زیادی برای ساماندهی مشاغل ریخته‌گری و موزائیک‌سازی انجام شده است تا آرامش شهروندان را در شهر زندگی تأمین کند.

اسباب‌کشی موزاییک‌سازان  و ریخته‌گران اصفهان در انتظار واگذاری زمین

ساماندهی ریخته‌گران و موزاییک‌سازان اصفهان در انتظار تحویل زمین

سید امیر سامع، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به لزوم ساماندهی ریخته‌گران به خبرنگار ایمنا می‌گوید: کارگاه‌های ریخته‌گری به‌دلیل سوخت کوره‌ها و موادی که موجب آلودگی هوا می‌شود، گاهی برای افرادی که در آن مشغول کار هستند، شرایط خوبی ندارد.

وی می‌افزاید: موضوع ساماندهی ریخته‌گران شهر اصفهان به‌ویژه در مناطق شمال و غرب این کلان‌شهر نیز از چندسال گذشته مطرح بوده است و در این راستا در شهرک صنعتی بزرگ با حمایت استانداری، سازمان محیط زیست، فرمانداری و شرکت شهرک‌ها، ۵۰ هکتار زمین اختصاص داده شد تا افرادی که در این حرفه با پروانه شغلی مشغول به‌کار هستند، سابقه فعالیت دارند، اما مشخص است که کارگاه آن‌ها مزاحمت ایجاد می‌کند، شناسایی و در قالب لیست به سازمان حفاظت محیط زیست معرفی شوند و محیط زیست پس از تأیید، آن‌ها را به شرکت شهرک‌های صنعتی معرفی کند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه از حدود ۸۰ ریخته‌گر که مشغول فعالیت هستند و از سوی کارگروه مربوطه تشخیص داده شده است که کارگاه آن‌ها به‌دلیل ایجاد مزاحمت باید جابه‌جا شود، حدود ۶۰ نفر در مرحله معرفی برای تحویل زمین هستند، ادامه می‌دهد: شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان قرار بود تا اوایل سال جاری زمین مورد نظر برای ساماندهی این مشاغل را تحویل دهد، اما به‌دلیل به‌طول انجامیدن فرایند آماده‌سازی زمین، هنوز تحویل آن انجام نشده است، بنابراین در حال حاضر در مرحله تحویل زمین هستیم و اصناف نیز پیگیر این موضوع هستند.

سامع ادامه می‌دهد: با کمک و حمایت تمام دستگاه‌های ذی‌ربط، زمین مورد نظر در شهرک صنعتی اصفهان در اختیار ریخته‌گران قرار می‌گیرد تا کارگاهی با شرایط مناسب و بهتر از نظر اقتصادی و سلامتی داشته باشند و آلایندگی‌هایی که در شهر و پیرامون آن به‌واسطه فعالیت این کارگاه‌ها وجود داشته است، حذف شود.

وی تصریح می‌کند: برای موزاییک‌سازان نیز زمینی اختصاص داده شده که در مراحل اولیه کار است تا همین فرایند که در استانداری، فرمانداری، شهرداری و اصناف تعریف شده است، برای موزاییک‌سازانی که در منطقه ۲ و سایر مناطق شهر اصفهان فعالیت می‌کنند و شغل آن‌ها موجب ایجاد گردوغبار می‌شود، نیز زمین مناسبی در نظر گرفته شود و تولید خود را در مکان استاندارد و مناسب انجام دهند.

اسباب‌کشی موزاییک‌سازان  و ریخته‌گران اصفهان در انتظار واگذاری زمین

متولی اصلی ساماندهی ریخته‌گران و موزائیک‌سازان شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان است

امیر حسین ماه‌آورپور، مدیر عامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان ضمن تاکید بر لزوم توجه به رویکردهای جدید در ساماندهی مشاغل مزاحم کلان‌شهرها به خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: مشکلات مربوط به ریخته‌گران و موزاییک‌سازان شهر اصفهان موضوعی بود که از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری پیگیر آن بودیم و جلساتی را با همکاران در شهرک صنعتی برگزار کردیم.

وی ادامه می‌دهد: با پیگیری‌های انجام شده مقرر شد ۵۰ هکتار زمین در شهرک صنعتی بزرگ اصفهان (سمت علویجه) به این موضوع اختصاص داده شود و عملیات زیرسازی و محوطه‌سازی آن توسط شهرک صنعتی انجام شود تا پس از آن ریخته‌گران و موزائیک سازان در سطح شهر شناسایی و به مجموعه شهرک صنعتی منتقل شوند و ادامه فعالیت داشته باشند.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان با بیان اینکه تمام صاحبان این مشاغل در سطح شهر اصفهان شناسایی شده‌اند و اطلاعات آن‌ها جمع‌آوری و اعلام ضمنی به آن‌ها شده است، خاطرنشان می‌کند: منتظر هستیم تا شهرک صنعتی برای مهیا بودن زمین‌ها اعلام آمادگی کند تا اقدامات بعدی انجام شود.

ماه‌آورپور با تاکید بر اینکه متولی اصلی ساماندهی ریخته‌گران و موزائیک‌سازان، شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان است تا نسبت به اختصاص زمین، ایجاد زیرساخت‌ها و پلاک‌بندی اقدام کند، می‌گوید: برای ساماندهی این مشاغل موافقت سازمان محیط زیست را دریافت کردیم و تمام مراحل اداری آن طی شده است و شرکت شهرک‌های صنعتی باید پاسخگوی آخرین اقدامات انجام شده باشد.

وی تصریح می‌کند: شهرداری تاکید دارد که رویکرد فرهنگی و رعایت حقوق شهروندی باید در ساماندهی مشاغل مدنظر قرار گیرد و این امر مستلزم همکاری همه‌جانبه مردم، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای قضائی است، همچنین شهرداری برای حمایت از کسب‌وکارها، تلاش می‌کند با ایجاد تسهیلاتی همچون تخصیص زمین یا پیشنهاد ساخت‌وساز در مکان‌های مناسب، روند ساماندهی را تسریع کند.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان اضافه کرد: شهرداری اصفهان به‌منظور کاهش مشکلات زیست‌محیطی، ترافیکی و اجتماعی ناشی از فعالیت مشاغل مزاحم گام‌های مؤثری برداشته است، اما با این حال تحقق کامل این اهداف نیازمند همکاری بیشتر میان دستگاه‌های مختلف و تسریع در صدور مجوزهای قانونی است.

اسباب‌کشی موزاییک‌سازان  و ریخته‌گران اصفهان در انتظار واگذاری زمین

آخرین اقدامات برای ساماندهی واحدهای ریخته‌گری در شهرک صنعتی بزرگ اصفهان

رسول سواری، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده برای ساماندهی واحدهای ریخته‌گری در شهرک صنعتی بزرگ اصفهان به خبرنگار ایمنا می‌گوید: برای انتقال واحدهای ریخته‌گری و موزائیک‌سازی به شهرک صنعتی بزرگ تاکنون اقدامات مهمی از جمله دریافت تاییدیه محیط زیست بر پایه تخصیص ۱۰۰ هکتار اراضی، طراحی فاز یک و دو شهرسازی و شبکه توزیع آب و برق، اجرای محوطه‌سازی، اجرای شبکه توزیع آب و مخازن مربوط، همچنین فضای سبز و راه دسترسی انجام شده و ایجاد شبکه توزیع برق در حال انجام است.

به گزارش ایمنا، با توجه به رشد سریع جمعیت شهری و افزایش تقاضا برای خدمات مختلف، ساماندهی مشاغل به یک ضرورت تبدیل شده است؛ نبود مدیریت صحیح مشاغل مزاحم یا آلاینده می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی نظیر کاهش کیفیت زندگی، افزایش تنش‌های اجتماعی و حتی کاهش ارزش املاک شود، بنابراین نیاز است تا با به‌کارگیری رویکردهای مناسب و برنامه‌ریزی دقیق، ضمن شناسایی این مشاغل، راهکارهایی برای ساماندهی آن‌ها ارائه شود.

کد خبر 821730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.