پیشگیری ۸۰ درصدی از حملات بیماری ام اس با مصرف دارو

فوق تخصص مغز و اعصاب با اشاره به پیشگیری ۸۰ درصدی از حملات بیماری ام اس با مصرف دارو گفت: فرزندآوری و بارداری افراد مبتلا به ام اس منعی ندارد، اما باید طبق برنامه‌ریزی دقیق و تحت نظر پزشک باشد.

مسعود اعتمادی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به داروهای مورد استفاده برای بیماری ام اس اظهار کرد: داروهایی که برای این بیماران تجویز می‌شود باید به گونه‌ای باشد که حملات بیماری را کاهش دهد و از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

وی افزود: داروهای مربوط به بیماری ام اس که درحال‌حاضر در دسترس قرار دارد، حدود ۲۱ دارو است که این داروها می‌تواند بروز حملات بیماری را کاهش دهد، اما تا به حال به صورت قاطع ثابت نشده است که هیچیک از این داروها از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

فوق تخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه با مصرف بعضی از داروها ممکن است بیمار سال‌های طولانی حملات ام اس را تجربه نکند و بیماری او پیشرفتی نداشته باشد، تصریح کرد: انتخاب دارو برای بیماران ام اس بر اساس نوع بیماری و صلاحدید پزشک انجام می‌شود.

اعتمادی‌فر با بیان اینکه داروهایی وجود دارد که می‌تواند ۷۰ تا ۸۰ درصد از بروز حملات بیماری ام اس پیشگیری کند، ادامه داد: داروهای موجود می‌تواند تا ۴۰ درصد از پیشرفت بیماری ام اس جلوگیری کند، اما دارویی که به صورت صددرصد توان کنترل بیماری ام اس را داشته باشد، هنوز کشف و تولید نشده است.

وی گفت: برخلاف دو دهه قبل که بیماران ام اس از داشتن فرزند و بارداری منع می‌شدند، اکنون این بیماران اجازه بارداری دارند و حتی در دوران بارداری ممکن است پیشرفت و عود حملات بیماری ام اس مادر کاهش پیدا کند و سه تا شش ماه پس از بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه ممکن است تعداد حملات بیماری در این فاصله بیشتر شود.

فوق تخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه فرزندآوری و بارداری افراد مبتلا به ام اس منعی ندارد، اما باید طبق برنامه‌ریزی دقیق و تحت نظر پزشک باشد، اضافه کرد: به طور معمول به بیماران ام اسی که از نظر بارداری توانمند هستند، توصیه می‌شود بیشتر از یک یا دو فرزند نداشته باشند، چراکه خطر حملات در دوران بارداری یا پس از آن وجود دارد و ممکن است بیمار دچار عوارض شود.

کد خبر 821566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.