به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، لیلی نیک خلق احمدی امروز _چهارشنبه بیستوهشتم آذر_ در جلسه شورای مدیران شهرداری قم که به صورت فوقالعاده با موضوع بررسی وضعیت مدیریت آبهای سطحی شهر قم برگزار شد، با اشاره به اجرای مطالعات جامع آبهای سطحی در سال ۱۳۷۸ توسط مشاور رامآپ و تصویب طرح جامع این موضوع در سال ۱۳۸۳ اظهار کرد: از آن سال اقدامات مرتبط با تکمیل شبکه هدایت آبهای سطحی به صورت سالیانه آغاز شد.
وی افزود: در طول این سالها شهر قم دچار تحولات بسیاری زیادی شده است که نیاز به اجرای مطالعات جدید و بروز رسانی طرح هدایت آبهای سطحی حس میشد و بر همین اساس طی برگزاری مناقصهای در سال ۱۴۰۱ مشاوری برای انجام این مطالعات انتخاب شد.
مدیرکل فنی و طراحی شهرداری قم با اشاره به انجام مطالعات مختلف و شناخت وضع موجود در حوزه جمعآوری آبهای سطحی در سطح شهر قم خاطرنشان کرد: جابهجا شدن یا حذف بعضی انهار کشاورزی در خلال ساختوسازهای شهری از جمله مواردی بود که در نظر گرفته شد.
نیک خلق احمدی اضافه کرد: بر اساس اطلاعات جمعآوری شده، مدلسازی هیدرولیکی در معابر سطح شهر انجام و اولویتها برای اقدامات اصلاحی مشخص شد که به زودی ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: شاید تصور از شهر قم این باشد که تمام محلات شهری به رودخانه متصل بوده و آبهای سطحی به این محور وارد میشوند، اما در عمل بعضی نقاط شهر جریان آبهای سطحی نسبت به رودخانه دور شونده است و به همین دلیل در اطراف شهر قم در سالهای گذشته رینگهای شرقی و غربی جمعآوری آبهای سطحی ایجاد شده است.
مدیرکل فنی و طراحی شهرداری قم با اشاره به اینکه آبهای سطحی و سیلابها تهدید نیستند بلکه میتوانند فرصت هم باشند گفت: اگر ساختار شهری سازگاری با جریان آبهای سطحی پیدا کند، میتوانیم برای آبیاری فضای سبز و مواردی از این دست از این جریان آب استفاده کنیم.
نیک خلق احمدی با اشاره به اینکه اجرای کامل طرح جدید هدایتهای آبهای سطحی نیازمند همراهی دیگر ارگانها در شهر است، اضافه کرد: مسئله مدیریت یکپارچه شهری برای حل مسائلی مانند مدیریت آبهای سطحی یکی از موضوعات مورد نیاز است.
وی با اشاره به ایجاد شبکه جمعآوری فاضلاب در ۴۰ درصد از شهر قم گفت: توسعه شبکه فاضلاب میتواند به جلوگیری از ورود پساب خانگی به کانالهای جمعآوری آبهای سطحی و مدیریت بهتر این امور شود.
نظر شما