از هنداونه تا آجیل، نگاهی به تغییرات بازار شب یلدا

شب یلدا یکی از مهمترین و زیباترین جشن‌های ایرانی است که به عنوان طولانی‌ترین شب سال شناخته می‌شود و با اجرای آداب و رسوم خاصی همراه است اما در سالیان اخیر افزایش قیمت‌ها به ویژه در آستانه شب یلدا تاثیرات قابل توجهی بر بازار این مناسبت گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، بلندترین شب سال، فرصتی برای گردهمایی خانواده‌ها و دوستان است، در این شب، میوه‌ها به عنوان نماد زندگی و برکت، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های یلدایی دارند اما با توجه به نوسانات بازار، قیمت آجیل و میوه‌ها در این شب چه تغییراتی را تجربه کرده است.

قیمت میوه و آجیل تحت‌تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد که باتوجه به فصل و شرایط جوی، قیمت‌ها ممکن است، تغییر کنند، در بازار استان، میوه‌های مختلفی همچون سیب، پرتقال و انگور به وفور یافت می‌شود و قیمت آن‌ها معمولاً بر اساس کیفیت و نوع میوه متفاوت است.

آجیل نیز یکی از اقلام پرطرفدار در این شب است و قیمت آن به نوع آجیل و فصل برداشت بستگی دارد، به عنوان مثال، قیمت پسته و بادام ممکن است در فصل برداشت کاهش پیدا کند.

با نزدیک شدن به شب یلدا، بازار میوه و آجیل در شهرهای مختلف کشور با افزایش قیمت‌ها روبه‌رو شده است، بسیاری از کاسبان و خریداران از وضعیت کنونی بازار ابراز نارضایتی می‌کنند و این موضوع به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است.

از هنداونه تا آجیل، نگاهی به تغییرات بازار شب یلدا


بازار شب یلدا کساد است / مردم توان خرید ندارند

محمد ترابی، یکی از کاسبان بازار شهرکرد با بیان اینکه افزایش قیمت میوه و آجیل ناشی از چندین عامل است به خبرنگار ایمنا می‌گوید: افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و تولید به دلیل نوسانات قیمت سوخت و سایر نهاده‌های کشاورزی و همچنین کاهش عرضه برخی اقلام موجب افزایش قیمت‌ها شده است.

وی می‌افزاید: مشتری زیاد است اما خرید آنچنان که باید نیست یا در حد بسیار کم مردم خرید می‌کنند، با توجه به وضعیت اقتصادی امروز، قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده است و نمی‌توان انتظار رونق زیاد در بازار را داشته باشیم.

حشمت کوهی، یکی از میوه‌فروشان بازار شهرکرد نیز به خبرنگار ایمنا می‌گوید: وجود میوه‌فروشان وانتی یا دست‌فروشان موجب شده است که خرید از مغازه‌ها و فروشگاه‌ها کمتر شود، چراکه مردم معتقد هستند که دست‌فروشان محصول خود را ارزان‌تر می‌فروشند.

وی ادامه می‌دهد: نظارت مسئولان می‌تواند منجر به ساماندهی دست‌فروشان یا حتی جمع‌آوری آن‌ها شود تا کاسبی که اجاره مغازه می‌دهد، بتواند محصول خود را بهتر به‌فروش برساند.

حیدر رئیسی از آجیل‌فروشان شهرکرد هم به خبرنگار ایمنا درباره اوضاع بازار آجیل در آستانه شب یلدا می‌گوید: این بازار آن‌گونه که باید گرم و پررونق نیست و مردم حق دارند، چراکه اقلامی همچون پسته، بادام و تخمه گران است و مردم در حد برنجک، کشمش و نخودچی خرید می‌کنند.

از سوی دیگر، مردم نیز از گرانی میوه و آجیل گلایه دارند و می‌گویند که توان خرید اقلام مورد نیاز برای شب یلدا که یکی از مهم‌ترین آئین‌های سنتی ایران است، برای بسیاری از خانواده‌ها دشوار شده است.

از هنداونه تا آجیل، نگاهی به تغییرات بازار شب یلدا

کاسبان هوای مردم را ندارند

زهره احمدی که برای خرید میوه و آجیل به بازار آمده است به خبرنگار ایمنا می‌گوید: ما هر ساله برای شب یلدا میوه و آجیل می‌خریدیم اما در سال‌جاری قیمت‌ها به شدت بالا رفته است و مجبور هستیم که از خرید برخی اقلام صرف‌نظر کنیم.

وی با بیان اینکه برخی از خانواده‌ها به دلیل شرایط اقتصادی قدرت همین مقدار کم خرید میوه و آجیل را ندارند و این بسیار ناراحت‌کننده است که انتظار می‌رود مسئولان در آستانه شب یلدا و نوروز برای مردم چاره‌ای بیندیشند، می‌افزاید: اقلام به شدت گران هستند و مردم واقعاً توان خرید ندارند اما برخی از کاسبان هم انصاف را زیر پا می‌گذارند و در این مواقع سود بیشتری روی اجناس خود می‌کشند، درصورتی که باید در این ایام هوای مردم را بیشتر داشته باشند.

عرضه مستقیم آجیل و تنقلات برای شب یلدا در نمایشگاه بین‌المللی

شهرام زارع، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه با توجه به نزدیک شدن به شب یلدا، عرضه مستقیم محصولات در نمایشگاه بین‌المللی در حال برگزاری و استقبال خوبی از این نمایشگاه صورت گرفته است، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در این نمایشگاه، آجیل و تنقلات به صورت مستقیم عرضه می‌شود و تا دو روز دیگر نیز ادامه دارد، قیمت‌ها مناسب است و امیدواریم که با عرضه مستقیم کالا، مردم بتوانند به راحتی نیازهای خود را تأمین کنند.

وی ادامه می‌دهد: این نمایشگاه تنها مختص به عرضه آجیل و میوه نیست، بلکه انواع کلوچه و شیرینی نیز عرضه می‌شود، همچنین این نمایشگاه از تاریخ بیست‌وچهارم تا بیست‌ونهم آذر ادامه دارد.

از هنداونه تا آجیل، نگاهی به تغییرات بازار شب یلدا


نظارت ویژه تعزیرات بر قیمت میوه در آستانه شب یلدا

سعید فلاح، مدیرکل تعزیرات حکومتی چهارمحال‌وبختیاری نیز به خبرنگار ایمنا می‌گوید: از هفدهم ماه جاری، نظارت بر بازار میوه و سایر کالاها آغاز شده است، اتقاق اصناف و اداره صنعت، معدن و کشاورزی به طور مستمر بر قیمت‌ها نظارت دارند و تغییرات در این زمینه کمک‌کننده بوده است.

وی می‌افزاید: روزانه دو گشت با متخلفان برخورد می‌کنند و این موضوع از طریق بازرسان احراز می‌شود، اغلب تخلفات صرفاً جریمه نقدی دارد، اما تعزیرات بر این موضوع تأکید دارد که با برخی پرونده‌ها برخورد جدی صورت می‌گیرد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی چهارمحال‌وبختیاری ادامه می‌دهد: مردم می‌توانند در صورت مشاهده تخلفات، گزارش‌های خود را از طریق شماره ۱۲۴ به تعزیرات ارسال کنند.

فلاح با بیان اینکه نسبت به سال گذشته، قیمت‌ها افزایش داشته است، اضافه می‌کند: نظارت بر بازار مستمر است، و این نظارت‌ها در موارد خاص همچون شب یلدا تشدید می‌شود.

از هنداونه تا آجیل، نگاهی به تغییرات بازار شب یلدا


ذخایر میوه و محصولات کشاورزی کافی است

حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال.وبختیاری با بیان اینکه تغییرات فضایی که در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شده، تأثیر زیادی بر تأمین میوه‌ها دارد و در حال حاضر چالش‌هایی در زمینه قیمت‌گذاری و نظارت بر بازار وجود دارد، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در حال حاضر میزان ذخایر میوه و محصولات کشاورزی به میزانی است که نیاز استان را تأمین کند.

وی با بیان اینکه سازمان حمایت از حقوق تولیدکننده و مصرف‌کننده در زمینه نظارت بر قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی فعال است، می‌افزاید: قیمت‌گذاری به دقت نظارت می‌شوند تا از رعایت قیمت‌ها در میادین اطمینان حاصل شود، هدف اصلی این نظارت‌ها، ایجاد تعادل و شفافیت در بازار است تا تولیدکنندگان بتوانند به حق خود برسند و مصرف‌کنندگان نیز از قیمت‌های منصفانه بهره‌مند شوند.

برزگر ادامه می‌دهد: در تلاش هستیم تا با همکاری اتاق اصناف و دیگر نهادها، نظارت دقیقی بر بازار داشته باشیم و از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان حمایت کنیم، به دنبال ایجاد یک نظام نظارتی کارآمد هستیم که بتواند به بهبود شرایط بازار و جلوگیری از نوسانات قیمت کمک کند، این همکاری میان نهادها این امکان را می‌دهد که به صورت مؤثرتر به مسائل و چالش‌های موجود در بازار پاسخ داده شود.

از هنداونه تا آجیل، نگاهی به تغییرات بازار شب یلدا


افزایش ۳۵ درصدی قیمت میوه و آجیل

محمود حبیبیان، رئیس اتاق اصناف چهارمحال و بختیاری درباره افزایش قیمت میوه و آجیل شب یلدا به خبرنگار ایمنا می‌گوید: با همکاری مشترک بین تعزیرات، اداره صمت و اتاق اصناف، گشت‌های نظارتی در شهرکرد از سه بازه صنفی شامل گل‌فروشی‌ها، آجیل و تنقلات و شیرینی‌فروشی‌ها در حال انجام است.

وی با بیان اینکه این گشت‌های نظارتی تا تاریخ بیست‌ونهم آذر به منظور نظارت بر قیمت‌ها و کیفیت کالاها در این صنوف فعال است، می‌افزاید: قیمت‌ها نسبت به سال گذشته حدود ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است، این افزایش قیمت‌ها در آستانه شب یلدا به نگرانی‌های مصرف‌کنندگان دامن زده است.

حبیبیان ادامه می‌دهد: فروش تنقلات و محصولات مختلف به ویژه برای شب یلدا همچنان ادامه دارد و اصناف در تلاش هستند تا نیازهای مشتریان را در این شب مهم تأمین کنند.

وی با اشاره به تأثیر افزایش قیمت‌ها بر خرید مردم عنوان می‌کند: با توجه به شرایط اقتصادی، بسیاری از خانواده‌ها ممکن است در خریدهای خود تجدیدنظر کنند.

رئیس اتاق اصناف شهرکرد تصریح می‌کند: نمایشگاه بین‌المللی چهارمحال‌وبختیاری با حضور فعال اصناف محلی محصولات خاصی مانند میوه‌های فصل و تنقلات سنتی را ۱۵ درصد ارزان‌تر ارائه می‌کنند.

حبیبیان خاطرنشان می‌کند: در سال‌جاری شاهد کاهش ۱۰ درصدی فروش در این ایام به دلیل افزایش قیمت‌ها هستیم.

از هنداونه تا آجیل، نگاهی به تغییرات بازار شب یلدا

بازار روزهای شهرکرد ویژه شب یلدا فعال است

سیدرضا هاشمی، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شهرکرد درباره بازارهای روز شهرکرد به خبرنگار ایمنا می‌گوید: شهروندان می‌توانند مایحتاج خود به ویژه میوه و خشکبار خود را با قیمت‌های متعارف از بازارچه‌ها و بازارهای روز تأمین کنند.

وی همچنین از تشدید نظارت بر بازار روزها و بازارچه‌ها در یک هفته گذشته خبر می‌دهد و می‌افزاید: هدف ما این است که شهروندان با خیال آسوده و اطمینان خاطر، اقلام مورد نیاز خود را از این بازارچه‌ها تهیه کنند.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شهرکرد با بیان اینکه با توجه به اهمیت شب یلدا و تقاضای بالا برای محصولات تازه، تمام تلاش‌ها برای تأمین نیازهای شهروندان و حفظ قیمت‌ها در این ایام انجام شده است، ادامه می‌دهد: به همین منظور شهروندان می‌توانند با مراجعه به بازارهای روز از تنوع محصولات و قیمت‌های مناسب بهره‌مند شوند.

وی می‌گوید: این اقدامات به منظور تسهیل دسترسی شهروندان به مایحتاج ضروری در آستانه شب یلدا و ایجاد فضایی شاداب و پر نشاط برای این شب مهم فرهنگی انجام شده است.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شهرکرد تصریح می‌کند: همچنین در بازارهای روز شهرداری واقع در خیابان بلال و بازار روز ولیعصر (عج) گوشت گرم گوساله و گوشت منجمد گوسفندی باکیفیت و با نرخ دولتی عرضه می‌شود.

به گزارش ایمنا، افزایش قیمت‌ها تأثیرات عمیقی بر بازار شب یلدا از کاهش قدرت خرید مردم تا تغییر در الگوهای مصرف و حتی کاهش روحیه برپایی آداب و رسوم طولانی‌ترین شب سال برجای گذاشته است، از این رو برای حفظ ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی این مناسبت نیازمند تدابیری هستیم که بتواند فشارهای اقتصادی را کاهش دهد و نهادهای مربوطه باید اقداماتی را انجام دهند تا شرایط اقتصادی بهبود پیدا کند و مردم بتوانند با آرامش بیشتری جشن‌های خود را برگزار کنند.

کد خبر 820818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.