به گزارش خبرگزاری ایمنا، هماهنگی والدین در تربیت فرزند نقش بسیار مهمی در رشد سالم و همه جانبه کودکان دارد، اولین دلیل این ضرورت، ایجاد محیطی پایدار و امن برای کودک است و زمانی که والدین در روشها و اصول تربیتی خود هماهنگ باشند، کودک احساس ثبات و امنیت بیشتری میکند که این احساس امنیت به کودک کمک میکند با اطمینان بیشتری به کاوش در جهان اطراف خود بپردازد و با چالشها مواجه شود.
دومین دلیل، کاهش تنشها و تعارضات خانوادگی است، اختلاف نظرهای مداوم بین والدین درباره تربیت کودک میتواند باعث ایجاد تنش و استرس در خانه شود که این تنشها نه تنها بر رابطه والدین تأثیر منفی میگذارد، بلکه میتواند به کودک نیز منتقل و باعث بروز مشکلات رفتاری و عاطفی در او شود و هماهنگی والدین میتواند به کاهش این تنشها و ایجاد یک محیط خانوادگی آرام و حمایتی کمک کند.
کودکان نیاز دارند از طرف والدین خود پیامهای مشخص و یکسانی دریافت کنند و اگر والدین در اصول و قوانین تربیتی خود همصدا نباشند، کودک ممکن است دچار سردرگمی شود و نتواند به درستی مفاهیم و انتظارات را درک کند، چراکه پیامهای متناقض میتواند باعث کاهش اعتماد به نفس و ایجاد مشکلات در رفتار کودک شود.
همچنین ایجاد الگوی مناسب برای کودک از اهمیت بالایی برخوردار است و زمانی که والدین با یکدیگر هماهنگ و همصدا باشند، کودک از آنها الگوبرداری میکند و میآموزد که چگونه باید با دیگران تعامل داشته باشد و مسائل را حل کند و این هماهنگی به کودک کمک میکند تا مهارتهای اجتماعی و حل مسئله خود را تقویت کند و بتواند در آینده به روابط سالم و مؤثری دست یابد.
تربیت موفق فرزند در گرو همدلی، همفکری، همراهی و هماهنگی والدین است
محسن دهقانی، روانشناس و مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه در صورتی که والدین در خانواده در اموری از جمله سبکهای تربیتی و نحوه برخورد با فرزند با یکدیگر همسو نباشند، مشکلات بسیاری ایجاد میشود، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، چهار عامل شامل همدلی، همفکری، همراهی و هماهنگی در تربیت موفق فرزند تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه در صورت رعایت شدن چهار عامل مذکور فرزند احساس ثبات عاطفی بیشتری میکند و با شخصیتی سالم رشد مییابد، افزود: در صورتی که والدین چهار اصل ذکر شده را رعایت نکنند و در انجام امور تربیتی هماهنگی نداشته باشند، تأثیرات بسیار مخربی متوجه عملکرد و آینده فرزند آنها خواهد شد.
روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه بر اساس یافتههای علمی، در خانه میان اطرافیان و خانواده فرزند و بیرون از خانه میان مربیان و معلمان فرزند باید هماهنگی وجود داشته باشد، تصریح کرد: زوجین پیش از فرزندآوری باید درباره سیاستگذاریهای زندگی به توافق برسند و سبک زندگی و هدف خود را مشخص کنند.
لزوم کسب مهارتهای فرزندپروری پیش از تولد فرزند
دهقانی با تاکید بر لزوم مطالعه و مشورت زوجین برای رسیدن به آگاهی و بلوغ لازم برای فرزندآوری ادامه داد: یکی از قانونهای مهم در زندگی، اختصاص زمان برای صحبت و رسیدن به توافق است، همچنین زوجین باید توجه داشته باشند که مهارتهای زندگی آموختنی است و پیش از تولد فرزند باید نسبت به کسب مهارتهای لازم اقدام کنند.
وی با بیان اینکه والدین باید به صورت جداگانه باید نسبت به آگاهی از پیامدهای نداشتن هماهنگی در امور تربیتی اقدام و چندین مورد از این پیامدها را یادداشت و به صورت روزانه مرور کنند تا با آگاهی به سمت هماهنگی گام بردارند، گفت: تأمین نیازهای فرزند برعهده والدین است، اما دیدگاه والدین برای تأمین این نیازها نباید بر مبنای چشم و همچشمی باشد.
روانشناس و مشاور خانواده با اشاره به اینکه فرزند باید بر اساس شرایط زندگی و خانوادگی خود تأمین نیازها را ببیند تا در آینده دچار مشکلات خلقی و ناپایداریهای شخصیتی نشود، اضافه کرد: توانمندیها و شرایط زندگی افراد متفاوت است که این موضوع باید در قالب اتفاقات مختلف به فرزند یادآوری شود و پذیرش این موضوع از سمت فرزند، تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس او را به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایمنا، با در نظر گرفتن دلایل ذکر شده، هماهنگی والدین در تربیت فرزند میتواند به ایجاد محیطی پایدار، آرام و حمایتی کمک کند که در آن کودک بتواند به بهترین شکل ممکن رشد و تکامل یابد و والدین در روشهای تربیتی فرزند خود باید به هماهنگی، همراهی و همدلی، توجهی ویژه داشته باشند.
نظر شما