نادر آخوندی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در حاشیه بازدید از نمایشگاه «پژوهشهر» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد نمایشگاهی در ایستگاه متروی امام حسین (ع) اصفهان اظهار کرد: برگزاری این رویداد در نوع خود کم سابقه بوده است و اقدامی نوآورانه محسوب میشود.
وی افزود: اهمیت تحقیق و پژوهش در زمینه مسائل شهری از آنجا نشئت میگیرد که انجام مطالعات روزآمد درباره مسائل شهر، نگاهی آماری و تحلیلی به شهر و مسائل آن را طلب میکند.
مدیرکل درآمد شهرداری اصفهان و مشاور شهردار در حوزه اقتصادی و مشارکتهای مردمی گفت: این نگاه تحلیلی با بهرهگیری از نظرات کارشناسان میتواند مدیریت شهری را با نظارت شورا و مدیریت اجرایی شهرداری به سوی بالندگی و توسعه متوازن هدایت کند؛ این در حالی است که در زمان حاضر بسیاری از تصمیمگیریها و قانون گذاریها در زمینه مسائل شهری بهدلیل نبود مطالعه دقیق و ناهماهنگی با شرایط موجود خسارات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی فراوانی را به همراه داشته است.
آخوندی ادامه داد: تجربه نشان داده است که طرحها و برنامههایی که با بررسی دقیق آماری و نگاه تحلیلی به انجام رسیده، از سطح بهرهوری مطلوبی برخوردار است، بنابراین امروزه مسئولان و مدیران آگاه شهری به اهمیت این نکته پی بردهاند که زندگی شهری زمانی دلپذیر و رضایتبخش خواهد بود که برنامهریزی شهری بر اصول علمی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای انسانی و طبیعی استوار شده باشد.
وی اضافه کرد: در این مسیر ابتدا باید نیازهای شهروندان شناسایی و سپس با تلفیق دادههای موجود و اعمال نظر متخصصان، برنامههای شهری تدوین شود.
مدیرکل درآمد شهرداری اصفهان و مشاور شهردار در حوزه اقتصادی و مشارکتهای مردمی عنوان کرد: با نگاهی به سابقه پژوهش و کار پژوهشی در مدیریت شهری ایران خواهیم دانست که شهرداریها و شوراها در این زمینه اقدامات خوبی انجام دادهاند، حتی بعضی کلانشهرها و مادر شهرهای کشور گامهایی برداشتهاند.
آخوندی بیان کرد: بهطور حتم اختصاص بودجههای منطقی و مناسب در رابطه با تحقیق و پژوهش در کنار تعریف دقیق مسئله و نیاز پژوهشی و کاربست نتایج پژوهشی میتواند نوعی سرمایهگذاری کمی و کیفی در بدنه سازمان مدیریت شهری باشد و موجب بالندگی این نهاد در جهت ارتقای کمی و کیفی خدماترسانی به شهروندان شود.
وی گفت: تجربه برنامهریزی در شهرهای پیشرفته جهان نظیر مونیخ، مونترال، استکهلم، بارسلون نشان میدهد که ترسیم چشمانداز «شهر دانش بنیان» یکی از اصلیترین جهتگیریهای راهبردی در آنها بهشمار میرود؛ چشماندازی که بر نقش دانش و دانایی در برنامهریزی و مدیریت شهری صحه میگذارد و تغییرات و تحولات شهری را در بستری از نوآوریها و خلاقیتها جهت میدهد.
نظر شما