به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، فخرالسادات خامسی امروز _دوشنبه، بیستوششم آذر_ در آیین اختتامیه مرحله استانی جشنواره قصهگویی ایران که با حضور مسئولان استان برگزار شد اظهار کرد: وقتی صبحت از قصه، داستان و روایت میشود صرفاً هدف ما بیان قصه، داستان و روایت نیست، بلکه پیامی است که در درون قصهها نهفته است.
وی افزود: وقتی که قصههای شاهنامه نقالی میشود، از دل قصه شاهنامه گذشته ایرانیان بیرون میآید، ایرانیانی که صداقت، راستگویی، ایثار و از خودگذشتگی شهره هستند.
عضو شورای اسلامی شهر یزد گفت: زیبا است که این ویژگیها در قصههای شاهنامه است، شاهنامهای که یکی از پنج حماسه برتر دنیا و ده کتاب برتر برگزیده جهان است، شاهنامه قصههای شاهان را میگویند و فرهنگ ایران را به جهانیان معرفی میکنند.
خامسی با بیان اینکه هر چند شاهنامه داستان ملی و شاهان است اما کتاب شاهنامه در کنار روایتهای ملی روایت دین و دیداری دارد و به زیبایی در رابطه با عشق شیعه و ولایتمداری توجه میکند اما کمتر به این دست از موضوعات و قصهها در شاهنامه پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه زبان داستان و قصه است که برای بیان فرهنگ ملی و مذهبی مناسب است ادامه داد: قرآن نیز خود کتاب قصه و داستان است و موضوعات دینی و مذهبی را در قابل داستان ارائه داده است.
عضو شورای اسلامی شهر یزد تصریح کرد: خرسند هستیم به مدد همت بزرگواران در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر جهانی یزد به عنوان پایتخت قصه گویی ایران معرفی و شاهد برگزاری رویدادهایی قصه و قصه گویی در یزد هستیم.
خامسی با تأکید بر اینکه جشنواره صرفاً یک جشنواره نباشد گفت: انتظار داریم جشنواره تمام ظرفیتهای فرهنگی و هنری یزد را در سطح کشور و جهان معرفی کند و قصه میتواند در این زمینه بسیار موفق باشد.
وی تصریح کرد: قصههایی که با لهجه یزدی داریم، رشد خوبی داشته و میبایست در قالب قصهها با گویش یزدی فرهنگ خوب یزدی ترویج یابد.
عضو شورای اسلامی شهر یزد بیان کرد: تاکنون در بحث میراث ناملموس به اندازه میراث ملموس موفق نبودیم، ثبت جهانی یزد را داشتیم اما از این فرصت برای معرفی میراث ملموس و غنی خود بهره نبردیم.
خامسی تصریح کرد: امید که جشنوارهها و جریان بسیار خوب، قصه گویی، در سالهای آینده بهتر و بیشتر رخ بدهند تا معرفی بیش از پیش فرهنگ یزد را در سطح جامعه، کشور و جهان شاهد باشیم.
نظر شما