جزئیات فعالیت ستاد مردمی بزرگداشت حماسه «۱۰دی» مشهد مقدس

دبیر ستاد مردمی بزرگداشت حماسه «۱۰دی» هم‌زمان با چهل‌وششمین سالگرد قیام خونین مردم مشهد در نهم و دهم دی ماه سال ۱۳۵۷، برنامه‌های این ستاد را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، هادی حاجی زاده امروز _دوشنبه بیست‌وششم آذر_ در نشست تشریح برنامه‌های این ستاد مردمی که در محل گلزار شهدای ده دی محله پورسینا برگزار شد، اظهار کرد: مهدیه و مجتمع فرهنگی منتظران عاشق از مجموعه‌های خودجوش مردمی فعال در شهرک شهید رجایی طی سال‌های گذشته با توجه به معضلات و مشکلات فراوانی که در محل تدفین ۳ تن از شهدای گرانقدر واقعه ده دی در محله پورسینا بود به طراحی اقدامات و برنامه‌هایی با همکاری برخی از دستگاه‌ها و نهادها پرداخت که در نتیجه پس از حدود ۴ سال اکنون این نقطه به یکی از پایگاه‌های مهم و مؤثر اعتقادی و فرهنگی منطقه تبدیل شده است.

وی افزود: ساختمانی در این بوستان سال‌ها بلااستفاده بود که پس از هماهنگی‌های لازم با شهرداری مشهد به مصلی و حسینیه شهدا تبدیل شده و در حال حاضر روزانه فعال و محل آمد و شد گروه‌های مختلف مردمی از جمله کودکان، بانوان، دانش آموزان و علی الخصوص خانواده معظم شهدا واقع شده است.

دبیر ستاد مردمی بزرگداشت حماسه ۱۰ دی به استفاده مناسب از این تجربه موفق اشاره کرد و گفت: با توجه به اقدامات و برنامه‌های بسیار مؤثر سخت افزاری و نرم افزاری که در این مکان صورت گرفت به فکر توسعه‌ی این الگو در جغرافیای شهری، ملی و بین المللی افتادیم.

حاجی زاده افزود: در اولین اقدام با توجه به مجاورت این تشکل با مزار مطهر شهدای مظلوم واقعه «ده دی» مشهد مقدس، موضوع نامگذاری سالروز این واقعه را به عنوان روز ملی مشهد از طریق شورای اسلامی شهر پیگیری کردیم که در نهایت در شورای اسلامی شهر و شورای فرهنگ عمومی استان تصویب شد.

وی افزود: در سال جاری تلاش کردیم با تشکیل ستاد مردمی بزرگداشت حماسه «ده دی» بتوانیم پس از قریب به نیم قرن از این واقعه تاریخی و انقلابی در مشهد گرد غفلت را از این روزهای بزرگ بزداییم. چرا که ملتی که به تاریخ و هویت خود بی توجهی کند محکوم به زوال است.

دبیر ستاد مردمی بزرگداشت حماسه «ده دی» به تشریح برنامه‌ها و اقدامات پیش بینی شده در خصوص بزرگداشت این روز بزرگ در قالب فعالیت‌های مردمی پرداخت و گفت: امسال برنامه‌های متعددی را با همکاری برخی از دستگاه‌های فرهنگی سطح شهر پیش بینی کردیم که از آن جمله می‌توان به نهضت مردمی جمع آوری آثار و اسناد مربوط اشاره کرد.

حاجی زاده همچنین به تولید محصولات فرهنگی و رسانه‌ای در این خصوص اشاره کرد و افزود: تولید پرده نقالی روایت ده دی، مجموعه صوتی مروارید شکسته روایت مبارزات شهیده بتول چراغچی، مجموعه مستند مصاحبه زمستان سرخ، خاطرات خانواده‌های شهدای این واقعه، مستند امام زادگان عشق روایت یکشنبه خونین و سیر تحول گلزار شهدای ده دی و فیلم کوتاه کفش‌های معصومه برشی از زندگی شهید معقول از جمله محصولاتی است که رونمایی و از طرق مختلف از جمله پخش در صدا و سیما مورد استفاده عموم مردم شریف قرار خواهد گرفت.

وی در مورد پیش بینی رویدادهایی هم زمان با چهل و ششمین سالگرد حماسه «ده دی» تصریح کرد: از جمله رویدادهایی که در روزهای منتهی به روز مشهد پیش بینی شده است گردهمایی رسانه‌ای دختران نوجوان با حضور چهره‌های برجسته رسانه ملی و با همکاری باشگاه مخاطب محور رایانو، مراسم بزرگداشت قیام مردمی یکشنبه خونین، اولین یادواره ۱۰۰ شهید حماسه ده دی و دومین یادواره ۵۷ شهید محله پورسینا با حضور خانواده معظم شهدا، جمعی از مسئولین و برخی چهره‌های ملی و با رونمایی از کتاب «شال گردن زرشکی» و فراخوان ملی «جشنواره روایت ده دی» می‌توان اشاره کرد.

دبیر ستاد مردمی بزرگداشت حماسه ده دی اظهار کرد: پویش‌های مردمی تحت عناوین پویش «ناگفته های ۵۷» روایت قیام خونین مردم مشهد ویژه دانش آموزان، پویش پاتوق‌های سرود «یکشنبه خونین» در اماکن تأثیرگذار انقلاب در سطح شهر و پویش کتاب خوانی «شال گردن زرشکی» از جمله برنامه‌ها و اقدامات پیش بینی شده این مجموعه مردمی با همکاری مجموعه‌ها از جمله خانه سرود مشهد و نشر ستاره‌ها است.

وی افزود: دو موضوع نیز در دست پیگیری این ستاد قرار دارد از آن جمله نامگذاری معابر به نام شهدای گرانقدر این واقعه و ثبت روز ۱۰ دی به عنوان روز ملی مشهد است.

حاجی زاده در پایان گفت: امیدواریم با اهتمام ویژه مسئولین و مطالبه فرهیختگان و مردم شهید پرور مشهد، روز ده دی به عنوان نقطه عطفی در انقلاب اسلامی و تاریخ مشهد که شخصیت‌های برجسته ای چون مقام معظم رهبری در رأس آن قیام مردمی نقش بسزایی داشته‌اند در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان «روز ملی مشهد» پس از تصویب، ثبت گردد.

کد خبر 820341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.