ابرپروژه «چشمه نور» در قزوین احیا شد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) از احیای ابرپروژه چشمه نور یا شتابگر ملی در قزوین خبر داد و گفت: با وجود اینکه قرار بود این ابرپروژه از قزوین به استان دیگری انتقال پیدا کند، با برپایی جلسات مختلف با مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی جلوی خروج این ابرپروژه از استان گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده عصر امروز _دوشنبه بیست‌وششم آذر_ در مراسم تجلیل از پژوهشگران برگزیده این دانشگاه در سال ۱۴۰۳ از کیفی‌سازی شیوه‌نامه‌های ارزیابی پژوهشگران دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: در همین راستا حداقل زمان فعالیت مستمر برای پژوهشگران را از یک به سه سال تغییر دادیم، چراکه پژوهشگری امری متداوم و ادامه‌دار است و یک شخص نمی‌تواند یک‌سال پژوهشگر باشد، اما دو سال بعد از آن هیچ کار پژوهشی نداشته باشد.

وی افزود: پژوهشگر کسی است که همیشه با رویکرد مسئله‌محوری به دنبال رفع نیازها، مشکلات و مسائل حوزه علمی و تخصصی خودش باشد. بنابراین هدف ما تقویت افرادی است که رویکرد و نگاه پژوهشگرانه دارند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) ادامه داد: با وجود اینکه بودجه دانشگاه افزایش چندانی نداشت، در نخستین سال فعالیت خود شیوه‌نامه‌های تشویقی پژوهشگران را تغییر داده و پایه تشویقی استادان پژوهشگر را سه برابر کردیم و در ضمن سقف استفاده از تجهیزات و وسایل پژوهانه را برداشتیم.

قاسم‌زاده عنوان کرد: در ضمن تعداد واحدهای فناور در مرکز رشد دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) طی دوره مدیریت کنونی ۳ برابر شده و این مرکز به پردیس رشد و فناوری ارتقا یافته است.

وی از احیای پژوهشکده فناوری‌های نو این دانشگاه خبر داد و گفت: در ضمن هزینه بالاسری پژوهش را از ۱۰ درصد به ۵ درصد کاهش دادیم تا سهم پژوهشگران ما از قراردادهای پژوهشی ۵ درصد بیشتر شود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اضافه کرد: همچنین اعتبار اجرای طرح‌های پژوهشی ۴ برابر رشد داشته و در واقع مبلغ قرارداد پژوهشگران دانشگاهی ما ۴ برابر سه‌سال قبل شده است. به طوری که سال قبل ۱۴ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های پژوهشی پرداخت کردیم و در هشت‌ماهه امسال ۱۱ میلیارد تومان در این حوزه هزینه کردیم.

قاسم‌زاده ادامه داد: افزایش سرعت رشد دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) در دوره فعلی بخشی به خاطر ارائه بسته‌های تشویقی و بخشی هم به خاطر ارتباطاتی بود که با صنایع استان قزوین گرفتیم و در رایزنی با صنایع پشتیبان پژوهشگران بودیم.

وی از احیای ابرپروژه چشمه نور یا شتابگر ملی در قزوین خبر داد و تاکید کرد: با وجود اینکه قرار بود این ابرپروژه از قزوین به استان دیگری انتقال پیدا کند، با پیگیری، تلاش و جلسات مختلفی که با دکتر جواد لاریجانی مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی جلوی خروج این ابرپروژه از استان گرفته شد.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) گفت: اعضای هیئت علمی ابرپروژه چشمه نور از اعضای هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) انتخاب می‌شوند و با اجرای این ابرپروژه زمینه به‌کارگیری ۴۰۰۰ پژوهشگر و دانشمند در قزوین مهیا می‌شود.

کد خبر 820259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.