به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زمان انقلابی فرارسیده است که در آن بهرهگیری از نور خورشید برای تغییر سیستم انرژی در کنار هزینههای فراوان، پرهیاهو و عظیم خورشیدی، بهواسطه پنلهای روی پشتبامها یا تأسیس مزارع خورشیدی مهار شود. پیشرفتهای تخصصی امروزی در حال باز کردن قفل پدیدههایی است که بهطور طبیعی میتوانند حتی از ضعیفترین درخششهای معمولی نیز برای تأمین انرژی دستگاههای کوچک بهره ببرند و این امر در بهترین حالت، به احتمال زیاد پایانی برای باتریهای یکبار مصرف و انقلابی کامل در لوازم الکترونیکی با منبع تغذیهای بیپایان برای مصرفکنندگان خواهد بود که آیندهای پاکتر و سبزتر را نوید میدهد.
بهرهگیری از انرژی خورشیدی با به دام انداختن نور در فضاهای داخلی
استفاده از منابع نور مصنوعی همچون لامپهای الایدی و فلورسنت، گام بعدی بهرهگیری از انرژی خورشید است که بهواسطه تبدیل پنلهای خورشیدی داخلی به نوع دیگری از سلولهای خورشیدی نوآورانه آلی و پروسکایتی امکانپذیر شده است. سلولهای خورشیدی آلی بسیار سبک و انعطافپذیر است و کارایی لازم را برای تبدیل بعضی از نورهای داخلی به برق دارد. سلولهای خورشیدی پروسکایتی نیز نور مصنوعی را جذب میکنند و بازدهی نزدیک به ۴۲ درصد دارند. آنها برای دستگاههای کوچک همچون سنسورها، فناوریهای پوشیدنی یا کنترل از راه دور مناسب هستند، زیرا به هیچ نوع منبع تغذیه سنتی نیاز ندارند.
استفاده از انرژی خورشیدی در فضای داخلی
برچسبهای قفسه الکترونیکی و سنسورهای خود شارژ دو نوآوری بر پایه انرژی خورشیدی است که توسط شرکتهای پیشگام اروپایی توسعه پیدا کرده است و در حال حاضر تولید انبوه سالانه ۱۰۰ میلیون ماژول آنها بهدلیل فناوریهای جدید چاپ امکانپذیر است. این مقیاسپذیری یک اثر بالقوه بر صنایع دارد، زیرا وابستگیها به شبکه برق را کاهش میدهد و کارایی مصرف انرژی در خانهها و محلهای کار را بهبود میبخشد.
جذب انرژی درونسلولی از راه دور با هموارسازی فرایند اینترنت اشیا و تسهیل تعمیر و نگهداری دستگاهها همراه است. در اصل فناوریهای جدید موجب میشود با استفاده از انرژی محیط، برق و انرژی مورد نیاز هر وسیلهای را فضاهای داخلی تأمین کرد. پنلهای خورشیدی داخلی میتوانند بدون نیاز به سیمها و پریزهای اضافی به دستگاههای اینترنت اشیا، دوربینهای امنیتی یا سایر سیستمهای کمانرژی سیگنال دهند و مراقبت از آنها را آسانتر کنند. چنین روشهایی بسیار سازگار با محیط زیست و آسان برای استفاده در ارتباط با تعمیر و نگهداری دستگاهها به نظر میرسد. چنین پیشرفتهایی موجب کاهش استفاده از باتریها و در نتیجه کاهش ضایعات و ردپای کربن میشود و با صرفهجویی قابلتوجهی در مصرف برق و هزینه قبوض انرژی خانهها و ادارات، همچنین کاهش تأثیرات آنها بر محیط زیست همراه است.
بخش عمده دیگر این توسعه، سلولهای پروسکایتی و ساختار متمایز کریستالی آنها است. وزن سبک و انعطافپذیری این سلولها امکان بهرهگیری از آنها را حتی برای کاربرد در ماهوارهها نیز فراهم میآورد. چنین پیشرفتهایی با ادغام فناوری خورشیدی، تأمین انرژی وسایل ساده و مدیریت اکوسیستمهای پیچیده اینترنت اشیا، تأثیر گستردهای بر زندگی روزمره بشر خواهند داشت.
پنلهای خورشیدی داخلی؛ انقلابی در مصرف انرژی
افزایش اجرای پنلهای خورشیدی داخلی در میان مردم، یک تغییر پارادایم مهم در مصرف انرژی بهشمار میرود. رهایی از قید بهرهگیری از تأسیسات خورشیدی در فضای باز، شانس ایجاد فضاهای داخلی بدون کربن را افزایش میدهد. این جهش در راستای منفعت مصرفکنندگان و مشاغل خواهد بود، زیرا ساختمانهای پایدار را به یک هنجار جهانی تبدیل میکند. انتظار میرود آینده رویایی این پنلها مملو از دستگاههای بدون نیاز به منبع انرژی خارجی باشد که در آن تمام لوازم جانبی الکترونیکی میتوانند به صورت خودکار فعالیت کنند. چشمانداز توسعهدهندگان این سلولها، حذف باتریهای غیرقابل شارژ و معرفی جایگزینهای تجدیدپذیر است. پنلهای خورشیدی داخلی اکنون نویدبخش چشماندازی از آیندهای روشن در پایداری است که در آن نور محیط، حتی لامپها، به انرژی معناداری تبدیل میشود که صنایع را تغییر، زبالهها را کاهش و به دنیا نشان میدهد که حتی با کوچکترین منبع نور نیز میتوان سبزتر زندگی کرد.
نظر شما