به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید ساکت شامگاه گذشته _یکشنبه بیستوپنجم آذر_ در فصل چهارم برنامه تلویزیونی «اصفهان من» اظهار کرد: در دوره جدید چهار محور اصلی از مهر سال جاری مورد توجه ویژه قرار گرفت که این محورها شامل آرام، ایمن و روانسازی، هوشمندسازی، موضوع ریلی و برقیسازی حملونقل و مهمتر از همه، «همراهسازی» است.
وی افزود: «همراهسازی» بهعنوان یکی از مؤلفههای کلیدی فعالیتهای جاری معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری اصفهان مطرح شده است که به تأکید شهردار و سیاستگذاری شورای اسلامی شهر اصفهان برای مشارکت اجتماعی، فرهنگی و تعاملی با شهروندان صورت میگیرد.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان ادامه داد: هدف اصلی این رویکرد پیشبرد مسائل حملونقل و ترافیک از طریق همکاری و مشارکت فعال مردم است.
ساکت گفت: تجارب موفق اصفهان در این حوزه نشان میدهد که بسیاری از اقدامات تنها با همراهی و اراده اجتماعی مردم به ثمر رسیده است، بهعنوان مثال پیادهراه شدن محور چهارباغ، حذف موتورسیکلتها از بازار، ایجاد پارکینگهای دوچرخه در ایستگاههای مترو و استقبال نسل دهه هشتادیها از حملونقل ترکیبی نمونههایی از این موفقیتها است.
وی اضافه کرد: کمپین «همراهی با کلاه ایمنی» برای موتورسیکلتسواران موجب کاهش ۱۸ درصدی کشتهشدگان ناشی از تصادفات موتورسیکلتها شد که بیشتر این افراد بهدلیل استفاده نکردن از کلاه ایمنی دچار آسیب میشدند.
معاون حملونقل در ترافیک شهردار اصفهان تصریح کرد: علاوه بر این، اقدامات جدیدی همچون برنامههای مقابله با آلودگی هوا و طراحی راهکارهایی برای عبور از آلودگیها با عنوان «سیوسهپل برای گذر از آلودگی هوا» در حال اجرا است؛ یکی از طرحهای ویژه که در حال طراحی است، کمپین «نه به خودروی تکسرنشین» است که برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا در دست اقدام قرار دارد.
ساکت عنوان کرد: پویشی در حال شکلگیری است که نمایانگر یک تلاش جمعی است که در آن افراد، گروهها، خانوادهها، نهادها و سازمانها دغدغههای اجتماعی خود را کنار یکدیگر قرار میدهند و برای رشد جامعه تلاش میکنند.
وی افزود: این رویکرد مشابه به همگرایی و اراده مردم در دوران جنگ تحمیلی است که منجر به خلق افتخارات بزرگ شد؛ در شرایط کنونی و با توجه به چالشهایی که در حوزه حملونقل وجود دارد، این نوع جامعهپذیری میتواند اثرگذار و حیاتی باشد.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان تصریح کرد: حتی کوچکترین اقدامات میتواند منجر به دستاوردهای بزرگ شود، بهعنوان مثال مطالعهای در اصفهان نشان داد که تنظیم باد لاستیک خودروها میتواند تا ۳ درصد بر مصرف بهینه سوخت تأثیر بگذارد.
ساکت خاطرنشان کرد: با توجه به تعداد ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار خودرو در کلانشهر اصفهان این تغییر کوچک میتواند تأثیرات چشمگیری داشته باشد، حتی مقایسهای با پروژه رمپ خروجی بزرگراه دوطبقه امام خمینی (ره) نشان میدهد که این اقدام توانسته است ۱۳۸ هزار کیلوگرم کاهش آلایندگی ایجاد کند.
وی بیان کرد: طرحهایی همچون «نه به خودروی تکسرنشین» میتواند با اراده مردمی و اقدامات ساده، اما تأثیرگذار نتایج بزرگی را رقم بزند؛ علاوه بر آن اقدامات فنی و مهندسی نیز در حال انجام است که از جنبه عملگرایانه این پروژهها پشتیبانی میکند و در وقت مقتضی نتایج آن ملموس خواهد شد.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان گفت: یکی از اتفاقات خوشایند و ارزشمندی که به همت و تدبیر اتاق بازرگانی و اتاق اصناف رقم خورد، این است که فعالان اقتصادی و صنعتگران بهطور روزافزون در حوزههای اجتماعی و مشارکتی حضور پیدا میکنند.
ساکت ادامه داد: این روند موجب ایجاد ارتباط عملیاتی و هویتی میان اقدامات شهرداری و جامعه اقتصادی شده است؛ یکی از این اقدامات مهم تکمیل حفاری قسمت شمالی خط دو متروی اصفهان بود که روز گذشته با ورود همزمان دو دستگاه حفاری تونل (TBM) به ایستگاه ابنسینا، اتفاقی بزرگ و فناورانه رقم خورد؛ این دستاورد نهتنها برای اصفهان، بلکه برای صنعت حملونقل کشور افتخار محسوب میشود.
وی افزود: به پیشنهاد شهردار و تأیید شورای اسلامی شهر خدمات اتوبوس و مترو بهمناسبت روز حملونقل بهطور رایگان در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت که نشان از عزم راسخ و همکاری مؤثر اصناف دارد.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان گفت: این اقدامات از سوی فعالان اقتصادی بهصورت ضابطهمند و با ارادهای جدی انجام میشود که بیانگر این است که این اهداف نهتنها شعار نیست، بلکه قابل تحقق و تأثیرگذار است.
ساکت اضافه کرد: امیدواریم تلاشهای مستمر و تخصصی در آیندهای نزدیک اصفهان در زمینه حملونقل شهری به یکی از گامهای اساسی کشور تبدیل شود و مردم اصفهان از این دستاوردها بهرهمند شوند.
وی عنوان کرد: در ادامه روند تحولات حوزه حملونقل، از بیستوششم آذر تا بیستونهم دی که بهطور همزمان با «روز حملونقل رانندگان» و «روز هوای پاک» برگزار میشود، مجموعهای از اقدامات و برنامهها با ارادههای اجتماعی و همت جمعی در حال اجرا است؛ یکی از مهمترین این اقدامات، پیشرفتهای قابل توجه در حوزه مترو است.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان تصریح کرد: با تخصیص بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی، هدف سرعت بخشیدن به تکمیل خطوط مترو در اصفهان در دست اقدام است و برنامهریزیها بهگونهای است که در نیمه نخست سال آینده، بهطور آزمایشی یکی از خطوط مترو آماده بهرهبرداری خواهد شد.
ساکت خاطرنشان کرد: در زمینه نظارت بر تردد ناوگان باری نیز سازمان بار با همکاری پلیس اقدامات مؤثری برای مدیریت تردد خودروهای سنگین درون شهر انجام میدهد که این اقدامات شامل ثبت تخلفات از طریق دوربینها و سامانه مکانیزه است.
وی افزود: یک پروژه مطالعاتی با استفاده از هوش مصنوعی در حال انجام است که میزان تحمیل آلایندگی و فشار ناشی از تردد خودروهای سنگین را ارزیابی میکند؛ بر اساس این سامانه هر خودروی سنگین که وارد شهر میشود، موظف به ثبتنام و دریافت دستورالعمل تردد متناسب با وضعیت ترافیکی خواهد بود.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان گفت: این سامانه طی شش ماه آینده آماده بهرهبرداری خواهد بود و تأثیرات بلندمدتی در کاهش مشکلات ترافیکی و آلودگی هوای شهر خواهد داشت.
ساکت بیان کرد: در زمینه نوسازی ناوگان حملونقل عمومی، قراردادهایی برای خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس جدید در حال پیگیری است و بهزودی ۵۰ دستگاه تاکسی برقی نیز به ناوگان شهری اضافه خواهد شد؛ این اقدامات به همراه سایر تلاشها در حوزه پایانهها و نظارتهای ویژه شهرداری نشاندهنده عزم جدی برای بهبود و نوسازی ناوگان حملونقل است.
وی با اشاره به اینکه در راستای مبارزه با آلودگی هوا و عبور از این بحران، طرح «قصه آدم و هوا» طراحی شده است، عنوان کرد: این طرح معتقد است که برای مقابله با جریان آلودگی، باید پلهای متعددی از جمله اقداماتی عملیاتی، مهندسی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد شود تا با اراده مردمی، آلودگی را کنترل یا از بین ببریم.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان اضافه کرد: برنامهها و اقداماتی که پیشبینیشده است از بیستوششم آذر آغاز میشود و شامل طرحهای ضربتی، همکاریهای پلیس راهور، فعالیتهای مشارکتی و اجتماعی است.
ساکت تاکید کرد: هدف این است که تنها به شعار اکتفا نکنیم و واقعیتهای علمی را در عمل پیاده کنیم، بهعنوان مثال اگر تنها ۱۰۰ نفر از خودروی تکسرنشین خود پیاده شوند و از دوچرخه یا حملونقل عمومی استفاده کنند، ۲۱ هزار لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی میشود و ۳۲ درصد از تولید آلودگی کاهش پیدا میکند که این ارقام نشاندهنده اثربخشی عملی و علمی اقدامات است.
وی گفت: سازمانهای مختلف همچون قطار شهری، تاکسیرانی، اتوبوسرانی، پایانهها و حملونقل بار بار در حال انجام اقدامات خوبی هستند؛ یکی از طرحهای مهم و مفید این است که ۱۰ هزار موتور سیکلت رانندگان دارای گواهینامه، بهصورت رایگان معاینه فنی خواهند شد.
نظر شما