۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳
امشب ماه کامل را رصد کنید

ماه بیست‌وپنجم آذر به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه یکشنبه _بیست‌وپنجم آذر_ به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است، به‌طوری که حوالی غروب خورشید طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند؛ این ماه کامل «ماه سرد» نام گرفته است و به سرمای شدید این فصل اشاره دارد.

فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست و یک مسیر بیضی شکل را طی می‌کند، همان‌طور که ماه هر ۲۹.۵ روز یک‌بار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی می‌کند، فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر می‌کند؛ اندازه زاویه‌ای آن نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است، روشنایی آن نیز تغییر می‌کند، البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است، زیرا فازهای آن نیز هم‌زمان در حال تغییر هستند.

طی شب‌های بعدی، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع می‌کند و اواخر شب نیز پدیدار می‌شود، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل سحر و اوایل صبح قابل مشاهده خواهد بود، زمانی که به تربیع آخر می‌رسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

رصد سیارک Eunomia

۱۵ سیارک (Eunomia 15) یکشنبه _بیست‌وپنجم آذر_ در صورت فلکی ارابه‌ران قرار می‌گیرد و در بیشتر ساعات شب بالای افق قابل مشاهده است. صرف‌نظر از موقعیت مکانی شما روی زمین، سیارک Eunomia 15 حدود نیمه‌شب به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید.

این سیارک از اصفهان از ساعت ۱۸:۱۱ تا ۰۵:۲۱ قابل رصد است، به طوری که ساعت ۱۸:۱۱ حدود ۲۱ درجه بالاتر از افق شمال شرقی قرار می‌گیرد، ساعت ۲۳:۴۶ نیز ۸۸ درجه بالاتر از افق شمالی شما واقع می‏‌شود و حدود ساعت ۵:۲۱ نیز از دسترس خارج می‌‏شود.

غیبت قمری بتا توری

ماه یکشنبه -بیست‌وپنجم آذر- از مقابل ستاره بتا توری عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌شود که فقط از بخشی از جهان از جمله مناطقی از آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی قابل مشاهده خواهد بود، این پدیده از اصفهان قابل رصد نیست.

اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است و از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین به دلیل اختلاف منظر آن متفاوت است، موقعیت ماه از دو نقطه در دو طرف زمین تا دو درجه متفاوت است.

بارش شهابی Comae Berenicid

۲۰۲۴ بارش شهابی Comae Berenicid 2024 از بیست‌ودوم آذر تا سوم دی فعال است و زمان اوج آن تقریباً یکشنبه، بیست‌وپنجم آذر رخ خواهد داد، در طول این مدت هر زمان که نقطه تابشی شهاب‌باران در صورت فلکی شیر یا اسد باشد، احتمال مشاهده شهاب‌ها وجود خواهد داشت، هرچه نقطه تابش در آسمان بالاتر باشد، تعداد شهاب‌های قابل مشاهده افزایش پیدا می‌کند.

بارش شهابی Comae Berenicid 2024 از ساعت ۲۳:۱۵ تا ۰۶:۲۸ قابل رصد است، بهترین زمان مشاهده شهاب‌ها حدود ساعت ۶:۰۰ است، در این زمان، چرخش زمین، اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهاب‌های ورودی می‌چرخاند و تعداد شهاب‌هایی که به صورت عمودی به سمت پایین می‌بارد را به حداکثر می‌رساند، در زمان‌های دیگر، شهاب‌های کمتری بر فراز آسمان اصفهان می‌سوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.

نرخ ساعتی سرسویی (ZHR) بارش شهابی Comae Berenicid 2024 تقریباً سه است، البته این نرخ ساعتی با فرض یک آسمان کاملاً تاریک محاسبه می‌شود و در عمل تعداد شهاب‌هایی که مشاهده می‌کنید، کمتر خواهد بود؛ تخمین زده شده است که افراد می‌توانند از اصفهان در زمان اوج بارش شهابی تا دو شهاب در ساعت را رصد کنند، در این زمان ماه در صورت فلکی برج ثور نزدیک به فاز کامل قرار دارد و تداخل قابل‌توجهی در طول شب ایجاد می‌کند.

کد خبر 819722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.