۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲
غذای شب یلدا چیست؟ + لیست

یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های ایرانی که به یادگار مانده، شب یلدا یا شب چله نام دارد که دارای آداب و رسوم ویژه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ایرانی‌ها به بهانه‌ی شب یلدا دور هم جمع شده و این شب باستانی را پاس می‌دارند. در این شب علاوه بر تهیه نوشیدنی و خوراکی‌های یلدایی شام شب یلدا نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. سفره شب یلدا نه تنها پر از میوه‌های رنگارنگ و آجیل‌های خوشمزه است، بلکه با غذاهایی خاص و بی‌نظیر هم همراه است که هر کدام داستانی از فرهنگ و تاریخ ایرانی دارند. غذاهای شب یلدا معمولاً ترکیبی از طعم‌های شیرین، ترش و ملس هستند که به‌طور ویژه با مواد اولیه‌ای چون انار، گردو، بادمجان و گوشت تهیه می‌شوند.

شب یلدا

  • خورشت کدو حلوایی

خورشت کدو تنبل یا کدو حلوایی مخصوص پاییز و زمستان است و در لیست غذاهای شب یلدا جای می‌گیرد. در طرز تهیه خورشت کدو حلوایی می‌توان به دلخواه از گوشت قرمز یا مرغ استفاده کرد.

  • کوفته انار

کوفته انار یک غذای محبوب شمالی است که برای شب یلدا طرفداران خاص خود را دارد. این کوفته از ترکیب رب انار، شکر، گوشت چرخ کرده و گردو تهیه شده و به «داوود پاشا» شبیه است.

  • دلمه کلم اناری

دلمه بادمجان، برگ مو، فلفل دلمه‌ای و کلم از جمله دلمه‌های مرسوم هستند. اما در این بین، یکی از دلمه‌های مخصوص شب یلدا، دلمه کلم اناری است؛ دلمه کلم اناری از گوشت چرخ کرده، کلم برگ، رب گوجه فرنگی، پیازداغ و سبزیجات استفاده می‌شود.

  • آش انار

آش انار یک آش سنتی از شیراز است که در نقاط مختلف کشور تهیه می‌شود. در برخی از شهرها در این آش از بلغور یا سایر حبوبات استفاده می‌کنند، اما شیرازی‌ها آن را با خرده برنج و لپه می‌پزند.

  • خورشت انار و بادمجان

خورشت انار و بادمجان یکی از غذاهای سنتی شمال کشور است که این غذا را از گذشته برای شب یلدا تهیه می‌کردند. این خورشت از ترکیب انار، آب انار، مرغ و بادمجان تهیه می‌شود.

شب یلدا

  • کلم‌پلو شیرازی

کلم‌پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب استان فارس است که به‌خاطر عطر خوش سبزیجات، کلم و گوشت قلقلی، جایگاه ویژه‌ای در آشپزی ایرانی دارد. این غذای خوشمزه با ترکیبی از برنج، کلم، سبزی معطر و گوشت تهیه می‌شود و برای وعده‌های خانوادگی و مهمانی‌ها بسیار مناسب است.

  • انار پلو شیرازی

انار پلو شیرازی یکی از غذاهای خوش‌طعم و خاص است که به‌خصوص در شب یلدا طرفداران زیادی دارد. این غذای اصیل با ترکیب برنج، دانه‌های انار، خلال‌های معطر و گاهی گوشت یا مرغ تهیه می‌شود. طعم ملس دانه‌های انار در کنار عطر ادویه‌ها، این غذا را به یک انتخاب جذاب برای مجالس و شب یلدا تبدیل کرده است.

  • مرغ ناردونی

این خورشت گیلانی طعم ملسی دارد، اما شما می‌توانید آن را مطابق ذائقه خود، ترش مزه نیز تهیه کنید. این غذا را با انار، آب انار پخته شده و رب انار تهیه می‌کنند و برای درست کردن آن از مواد اولیه دیگری همچون مرغ، پیاز، سیر تازه و ادویه‌ها نیز استفاده می‌شود. غذایی که تکه‌های فیله شده مرغ، طعمی لذیذ و منحصربه‌فرد دارد.

  • خورشت اناربیج گیلان

این غذای معروف شمالی، شباهت زیادی به خورشت فسنجان دارد، اما تفاوت مهم و اصلی آن در یکی از ترکیبات غذا، یعنی سبزیجات است. در این خورشت سبزی‌های معطر شمالی مانند خالواش در کنار جعفری، تره و نعنا، عطر و طعم بی‌نظیری را ایجاد می‌کنند. در طرز تهیه خورشت انار بیج گیلان از گوشت چرخ کرده، آب انار ترش یا آبغوره به همراه سبزیجات و گردو استفاده می‌شود.

  • مرغ ترش شمالی

مرغ ترش شمالی یک غذای پرطرفدار و اصیل مازندرانی است. در این غذا از مرغ، گردو، رب انار، سبزی خورشتی و ادویه استفاده می‌کنند.

شب یلدا

  • قلیه ماهی

قلیه ماهی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه جنوب ایران است که با ترکیب بی‌نظیری از ماهی، سبزیجات معطر و ادویه‌های تند و ترش تهیه می‌شود. این خورشت جذاب به دلیل استفاده از تمر هندی و سبزی‌های خاص، طعمی ترش‌مزه و بی‌نظیر دارد.

  • خورشت آلو اسفناج

خورشت اسفناج یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبی از اسفناج تازه، گوشت، لپه و گاهی آلو تهیه می‌شود. این خورشت به‌دلیل استفاده از اسفناج، سرشار از مواد مغذی مانند آهن و ویتامین‌هاست.

  • خورشت فسنجان

خورشت فسنجان هم در لیست غذاهای شب یلدا جای می‌گیرد. برای طرز تهیه خورشت فسنجان به گردو چرخ کرده، گوشت قلقلی یا خورشتی، رب انار و ادویه‌ها نیاز دارید.

کد خبر 819477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.