سیدناصرالدین مصطفوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه ویروسهای بسیار متعددی منجر به ابتلای افراد به سرماخوردگی میشود و فعالیت مدارس شیوع سرماخوردگی را افزایش میدهد، اظهار کرد: در واقع زمانی که یکی از دانشآموزان به سرماخوردگی مبتلا باشد، این ویروس به سایر دانشآموزان منتقل میشود و سپس سایر اعضای خانواده دانشآموزان نیز در معرض ابتلاء به سرماخوردگی قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه سرماخوردگی پس از هفت تا ۱۰ روز به صورت کامل بهبود مییابد و عارضهای برجای نمیگذارد، افزود: در صورتی که بیماری کودکی بیش از ۱۰ روز ادامه داشته باشد، ممکن است درگیر عوارض سرماخوردگی از جمله سینوزیت شده باشد و حتی گاهی اوقات ممکن است آلرژی منجر به پدید آمدن علائم مشابه با سرماخوردگی شده باشد.
فوق تخصص بیماریهای کودکان با بیان اینکه با ابتلای کودک به سرماخوردگی، ایمنی در برابر ویروسی که به آن مبتلا شده است در بدن او ایجاد میشود و دیگر به آن ویروس مبتلا نخواهد شد، تصریح کرد: آنفلوانزا سال به سال دچار جهش میشود، از همین رو ممکن است ویروسی که فرد طی یک سال به آن مبتلا شده است، در سال بعد برای بدن آشنا نباشد و مجدد به آنفلوانزا مبتلا شود.
مصطفوی با بیان اینکه به طور معمول هر دو تا سه سال یکبار، هر فرد مبتلا به آنفلوانزا میشود، ادامه داد: بیماریها طیف علائم دارند و حتی ممکن است آنفلوانزا بدون تب باشد، اما به طور کلی، بیش از ۷۰ درصد کودکان مبتلا به آنفلوانزا تب را تجربه میکنند و تب آنها بین یک تا چهار روز طول میکشد و داشتن تب بیش از پنج روز بسیار به ندرت اتفاق میافتد.
وی گفت: بیماری آنفلوانزا به طور معمول از چند ساعت پیش از بروز اولین علامت بیشترین میزان واگیری را دارد و تا پنج یا ۱۰ روز واگیری میتواند ادامه داشته باشد، اما پس از پنج تا هفت روز، میزان واگیری این بیماری بسیار اندک خواهد بود و رعایت نکات بهداشتی از جمله حضور نیافتن دانشآموزان در مدرسه و اجتماعات باید مد نظر قرار گیرد.
فوق تخصص بیماریهای کودکان اضافه کرد: عوارض بیماری آنفلوانزا در افراد دارای سن بیش از ۶۵ سال و دارای بیماریهای زمینهای و گروه سنی زیر دو سال، بیشتر است، به طور معمول کودکان در سنین زیر شش ماهگی به دلیل ایمنی مادری، به ندرت دچار سرماخوردگی و آنفلوانزا میشوند.
نظر شما