۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰
تکثیر کنه در صورت انسان

مطالعات تازه نشان می‌دهد کنه‌های میکروسکوپی که در منافذ پوست انسان زندگی می‌کنند، به تدریج در حال تبدیل شدن از انگل به همزیست داخلی هستند و ویژگی‌های جدیدی در ارتباط با بدن میزبان خود، انسان، پیدا کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، کنه‌های گونه «Demodex folliculorum»، تنها در بدن انسان‌ها زیست می‌کنند و تمام چرخه زندگی خود را از تولد تا مرگ، در فولیکول‌های موی صورت سپری می‌کنند. این موجودات کوچک از چربی‌های پوست تغذیه می‌کنند و شب‌ها روی پوست انسان جفت‌گیری می‌کنند. نتایج پژوهش نشان داده که این کنه‌ها اکنون چنان به انسان‌ها وابسته شده‌اند که به یک همزیست داخلی تبدیل شده و به طور دائم بخشی از اکوسیستم بدن انسان هستند.

دانشمندان با تعیین توالی ژنوم این کنه‌ها دریافتند که سبک زندگی آنها که به شدت به بدن انسان وابسته‌اند، باعث تغییراتی در DNA آنها شده است. این تغییرات ژنتیکی منجر به حذف برخی ژن‌های غیرضروری و بروز ویژگی‌های منحصر به فردی شده است که در سایر گونه‌های کنه مشاهده نمی‌شود.

«آلخاندرا پروتی»، زیست‌شناس بی‌مهرگان از دانشگاه ریدینگ بریتانیا، اظهار کرد: «مطالعات نشان می‌دهد که سازگاری این کنه‌ها با محیط زندگی در منافذ پوست انسان باعث ایجاد تفاوت‌هایی در ساختار بدن و رفتار آنها شده است.» به گفته وی، این تغییرات ممکن است منجر به نوع جدیدی از تعامل زیستی بین انسان‌ها و این کنه‌ها شود که بر سلامت پوست نیز تأثیرگذار است.

این تحقیقات که نتایج آن در مجله Molecular Biology and Evolution منتشر شده است، نگاه جدیدی به تعاملات زیستی انسان‌ها و میکروارگانیسم‌های همزیست ارائه می‌دهد و می‌تواند درک عمیق‌تری از ارتباط بین سلامت پوست انسان و موجودات ریز زندگی‌کننده بر آن فراهم کند.

به گزارش ایمنا، این مطالعات نشان می‌دهد که کنه‌های صورت انسان نه تنها بخشی از اکوسیستم بدن ما هستند، بلکه به طور تدریجی با بدن انسان ادغام می‌شوند و این همزیستی می‌تواند در آینده تأثیرات مهمی بر سلامت و زیست‌شناسی انسان داشته باشد.

کد خبر 819075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.