به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در سال ۲۰۲۳، نزدیک به ۶۲ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را از دست دادند که بهطور متوسط، در هر ساعت حدود ۷۰۰۰ مرگ رخ میدهد. این اعداد منعکسکننده تأثیرات پیری، بیماری و درگیری است. دادههای آخرین چشمانداز جمعیت سازمان ملل متحد نشان میدهد کشورهای جهان با بیشترین مرگومیر در سال گذشته عبارتند از:
چین
هند
آمریکا
نیجریه
اندونزی
روسیه
پاکستان
ژاپن
برزیل
آلمان
چین در صدر فهرست، در سال ۲۰۲۳ هر ساعت بیش از ۱۳۰۰ نفر را از دست داد. این میزان مرگومیر حدود ۳۰۰ نفر بیشتر از هند در رتبه دوم با حدود ۱۰۰۰ نفر در هر ساعت است. در مجموع بهطور تقریبی یک از هر سه مرگ در ساعت در هند یا چین رخ میدهد.
ایالات متحده (۳۴۰)، نیجریه (۳۰۵)، اندونزی (۲۴۲) و روسیه (۲۰۵) تقریباً همین تعداد مرگومیر ساعتی را دارند. این شش کشور در هر ساعت نیمی از مرگومیرهای جهانی را تشکیل میدهند. در این میان روسیه و چین در حال حاضر شاهد نرخ مرگومیری بیشتر از نرخ تولد است و با وجود مهاجرت پایین، جمعیت هر دوی آنها بهطور رسمی در حال کاهش است. این دو کشور باید با جمعیت سالخورده، کاهش نیروی کار و افزایش هزینههای اجتماعی مرتبط همچون مراقبتهای بهداشتی مقابله کنند.
نگرانیهای جمعیتی روسیه بهواسطه درگیری با اوکراین تشدید شده است که در حال حاضر بر اقتصاد تحت تحریم آن تأثیر میگذارد. فرار مغزها نیز یک مسئله جدی است.
چین نیز که موتور اقتصادی خود را روی نیروی کار فراوان و رقابتی بنا کرده است، با از دست دادن این مزیت، یک رکود اقتصادی بالقوه مشابه ژاپن را در دهه ۹۰ تجربه خواهد کرد که این امر بر رشد آینده این کشور تأثیر میگذارد.
نظر شما