به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده عصر امروز _دوشنبه نوزدهم آذر_ در جلسه کارگروه صیانت از منابع آبی استان اظهار کرد: متوسط سالانه برداشت از منابع آب (سطحی و زیرزمینی) در کشور ۹۸ میلیارد مترمکعب و در استان قزوین ۱۸۰۰ میلیارد مترمکعب است که ۸۶ درصد آن از منابع آب زیرزمینی و ۱۴ درصد از منابع آب سطحی تأمین میشود.
وی با اشاره به کسری مخازن آب زیرزمینی افزود: استان قزوین حدود ۸ میلیارد مکعب کسری مخزن آب زیرزمینی دارد و در طی ۲۷ سال اخیر سطح آبهای زیرزمینی در استان ۴۲ متر افت پیدا کرده است و در صورت ادامه این روند با کاهش آبدهی چاهها و کیفیت منابع آب زیرزمینی روبرو خواهیم شد.
نرخ فرونشست در قزوین ۱۷ سانتیمتر است
دبیر شورای حفاظت از منابع آبی استان قزوین با اشاره به پدیده فرونشست به عنوان یکی از مهمترین چالشهای زیست محیطی ناشی از برداشتهای بی رویه منابع آب زیرزمینی گفت: نرخ فرونشست در استان قزوین به طور متوسط سالانه حدود ۱۷ سانتیمتر است که این موضوع نتیجه مستقیم برداشتهای غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی است.
ستوده اضافه کرد: تعداد چاههای پر و مسلوبالمنفعه (محروم از بهرهبرداری) شده در استان قزوین از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۴۳ حلقه بوده است.
وی با اشاره به اهمیت اصلاح و تعدیل پروانههای بهره برداری در حفظ و حراست از منابع آب زیرزمینی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱۹۱ پروانه بهره برداری اصلاح و تعدیل و ۷۰ دستگاه ادوات حفاری غیرمجاز نیز شناسایی و توقیف شده است.
نصب کنتور هوشمند روی ۳۰۷ حلقه چاه
مدیرعامل شرکت آب منطقهای در خصوص تعیین تکلیف چاههای فرم یک گفت: تعداد ۶۲۸ حلقه چاه بر اساس مصوبه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان پلمب و ۱۵۸ حلقه چاه نیز مسدود شده است، برای ۱۵۸ حلقه چاه پروانه بهرهبرداری صادر شده و از ابتدای سال تاکنون روی ۳۰۷ حلقه چاه کنتور هوشمند نصب شده است.
ستوده تصریح کرد: نبود تناسب جرم با مجازات متخلفان در حوزه منابع آبی، ادوات و تجهیزات حفاری غیرمجاز، ناآگاهی بهرهبرداران و نبود فرهنگ مصرف بهینه از جمله چالشهای موجود در جهت صیانت از منابع آبی استان است.
نظر شما