انجام مرمت و بازسازی دو اثر تاریخی جویبار و بابل

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران از مرمت و بازسازی دو اثر پل آزان جویبار و حجره‌های مدرسه و مسجد علامه بابل خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین ایزدی بعدازظهر امروز_دوشنبه نوزدهم آذر_ با اشاره به اجرای دو پروژه مرمت پل آزان جویبار و حجره‌های مدرسه و مسجد علامه بابل اظهار کرد: پل آزان شهرستان جویبار با هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات سال گذشته برای مرمت هزینه شده است.

وی افزود: پاک‌سازی از عوامل مخل بیولوژیک، برداشت الحاقات ناهمگون در جداره پل و دست‌انداز بتنی، قطع و ریشه‌کنی درختچه‌های روییده بر جداره و سازه پل، اجرای دندانه موشی و دست‌انداز پل با آجر سنتی ۲۰×۲۰ به مراه بندکشی و دوخت‌ودوز موردی ترک در جداره از جمله اقدامات مرمتی این پل تاریخی بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه پل تاریخی آزان یکی از پل‌های به‌جامانده از دوران قاجار در استان مازندران است که با وجود تاریخی بودن آن، هنوز هم برای عبور و مرور خودروها و اهالی منطقه از آن استفاده می‌شود، گفت: این پل که روی رودخانه سیاهرود بنا شده نقطه اتصال روستای حیدرکلا آزان و حاجی‌کلا است، این پل در شانزدهم آبان ۱۳۷۹ با شماره ۲۸۴۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

ایزدی با اشاره به مرمت اثر حجره‌های مدرسه و مسجد علامه بابل بیان کرد: این اثر طی این سه ماه که از آغاز مرمت آن می‌گذرد، سقف‌ها برچیده شده و کاملاً از نو مرمت می‌شود.

وی با اشاره به برچیدن اندود (ملات) کف و دیوارهای این بناها یادآور شد: درهای این بنای تاریخی هم تعمیر و مرمت می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با اشاره به اینکه این اثر تاریخی که در محله‌ی چهارسوق بابل قرار دارد و قدمت آن به عصر فتحعلی‌شاه قاجار یعنی ۲۰۰ سال گذشته برمی‌گردد، توسط یکی از تجار بارفروش به نام حاج‌محمدمهدی مشهور به میرزابابا قزوینی احداث شد، گفت: در عصر رضاشاه با تصویب نظام اجباری (سربازی) نخستین دوره سربازگیری در بابل در این مسجد انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: این اثر فاخر تاریخی در بیست‌وچهارم اسفند سال ۱۳۸۴ با شماره ۱۱۵۳۱ در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است.

کد خبر 817907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.