لزوم تشکیل دبیرخانه برای هوش مصنوعی در شهرداری اصفهان

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با تاکید بر لزوم تشکیل دبیرخانه‌ای برای هوش مصنوعی در شهرداری اصفهان گفت: این اقدام می‌تواند کمک بسیاری به سازماندهی پروژه‌ها و سیاست‌های مرتبط با هوش مصنوعی در سطح شهر کند.

سعید ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در یکی از بحث‌های جدی، دوره فعلی شهرداری، به اهمیت نقش هوش مصنوعی در کمک به نظام برنامه‌ریزی و اجرای امور پرداخته است.

وی افزود: تصمیم‌گیری‌ها در آینده به سمت حکمرانی داده‌محور و مدیریت بر پایه داده حرکت خواهد کرد، به‌طوری که سیستم‌های هوش مصنوعی قادر خواهد بود تحلیل‌های هم‌زمانی از متغیرهای متعدد ارائه دهد و به جای انسان در بعضی حوزه‌ها تصمیمات دقیق‌تری بگیرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان تاکید کرد: در حال حاضر پایگاه‌های داده و ابزارهایی که برای تحلیل داده‌ها به‌کار گرفته می‌شود، توصیه‌ها و پیشنهادهایی را به کاربران ارائه می‌دهد که بر اساس اطلاعات موجود از صفحات وب و منابع خبری است، اما در آینده هدف شهرداری این است که این مدل‌ها به سمت ارائه گزارش‌های دقیق‌تری بر اساس پایگاه‌های داده داخلی حرکت کند.

ابراهیمی با اشاره به اهمیت استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت شهری و تأکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه گفت: ایران باید جزو ۱۰ کشور برتر در حوزه هوش مصنوعی باشد.

وی با اشاره به برنامه‌های شهرداری اصفهان برای آموزش مدیران و کارکنان به‌منظور آشنایی با ابزارهای هوش مصنوعی تصریح کرد: مدیریت شهری دوره‌هایی را برای آموزش مدیران و کارکنان برنامه‌ریزی کرده است تا با ابزارهای هوش مصنوعی و کاربردهای آن آشنا شوند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از گام‌های ابتدایی که در این راستا برداشته‌ایم، فعال‌سازی ربات دستیار هوش مصنوعی در سامانه «اصفهان من» است که به سوالات شهروندان پاسخ می‌دهد و با گذر زمان توسعه پیدا خواهد کرد.

ابراهیمی با بیان اینکه در حال حاضر به‌صورت موردی با این پدیده نوظهور، یعنی هوش مصنوعی که جهان را متحول کرده است، آشنا می‌شویم، اظهار کرد: مدیریت شهری اقدام کوچکی را به‌عنوان «اصبات» آغاز کرده است که اگر به شهروندان معرفی شود و در جامعه شهری اصفهان مورد استفاده قرار گیرد، قدمی مثبت در راستای بهره‌وری از هوش مصنوعی به حساب می‌آید.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در تحلیل داده‌ها ادامه می‌دهد: شهرداری اصفهان در حال مذاکره برای استفاده از پایگاه‌های داده‌های داخلی برای گزارش‌گیری و تحلیل است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: گزارش‌های کنونی بیشتر بر پایه جست‌وجوی صفحات وب و اخبار است، اما با توسعه این سیستم‌ها، شهرداری به‌دنبال تصمیم‌گیری‌های منطقی‌تر و دقیق‌تر بر اساس داده‌های واقعی خواهد بود.

ابراهیمی با اشاره به اهمیت رویدادهای مربوط به هوش مصنوعی ادامه داد: چندین رویداد مربوط به هوش مصنوعی در این کلان‌شهر برگزار خواهد شد که در آن محصولات و دستاوردهای مختلف این حوزه ارائه می‌شود.

وی اضافه کرد: شهرداری اصفهان به‌همراه بنیاد نخبگان به‌دنبال بهره‌برداری از ظرفیت‌های خوب استان در زمینه هوش مصنوعی است تا بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم.

هوش مصنوعی نقش اپراتوری کارکنان شهرداری را تغییر می‌دهد

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با اشاره به چالش‌ها و خطرات احتمالی استفاده از هوش خاطرنشان کرد: فناوری همواره دو لبه دارد؛ سودمندی و ضرر، در این راستا باید مراقب باشیم که الگوریتم‌های هوش مصنوعی به‌درستی تنظیم شود تا از مخاطرات جلوگیری شود و از منافع آن در سطح جهانی بهره‌برداری کنیم، همچنین به‌طور قطع کشورها و سازمان‌هایی که زودتر به این حوزه ورود می‌کنند، می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

ابراهیمی با اشاره به استفاده از سامانه «اصبات» که با همکاری دانشگاه شریف توسعه پیدا کرده است، گفت: این سامانه قابلیت دریافت و پردازش ورودی‌های متنی و صوتی را دارد و خروجی‌های آن می‌تواند به‌صورت متن، صوت و حتی تصویر باشد؛ این سامانه در واقع یک گام کوچک در راستای بهره‌برداری از هوش مصنوعی است و امیدواریم که به‌زودی به سطح ملی برسد و سازمان‌ها و دولت نیز در این عرصه فعال‌تر شود.

وی با اشاره به نقش کارکنان شهرداری در این تحول دیجیتال افزود: با ورود هوش مصنوعی به فرایندهای کاری، نقش اپراتوری کارکنان تغییر خواهد کرد و آن‌ها به جای انجام کارهای روتین و تکراری، به سمت کارهایی با ارزش افزوده بیشتر همچون طراحی و مدیریت خواهند رفت.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با تاکید بر لزوم تشکیل دبیرخانه‌ای برای هوش مصنوعی در شهرداری اصفهان گفت: این اقدام می‌تواند کمک بسیاری به سازماندهی پروژه‌ها و سیاست‌های مرتبط با هوش مصنوعی در سطح شهر کند.

ابراهیمی یادآور شد: تحقق شهر هوشمند نیازمند پایگاه داده‌های قوی و یکپارچه است تا هرگونه تصمیم‌گیری و تحلیلی بر پایه داده‌های معتبر باشد که هوش مصنوعی می‌تواند در شهر هوشمند کاربرد بهتری داشته باشد، اما پیش‌نیاز آن ایجاد زیرساخت‌های اطلاعاتی و الکترونیکی قوی است.

کد خبر 817578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.