به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سوریه با ۱۸۵ هزار و ۱۷۸ کیلومتر مربع مساحت واقع در غرب آسیا و هممرز با دریای مدیترانه، خانه دشتهای حاصلخیز، کوههای مرتفع و بیابانهای شنی است. کشور خاورمیانهای سوریه خانه بعضی از قدیمیترین شهرها و تمدنهای جهان است. تاریخ این کشور به ۷۰۰ هزار سال پیش بازمیگردد و از نظر زیبایی و فرهنگ غنی است، با این وجود بخشهای قابلتوجهی از این تاریخ شامل درگیریها و ویرانیها میشود.
سوریه سال ۱۹۴۶ به استقلال دست پیدا کرد. بسیاری از کشورها و امپراتوریها از جمله مصریان، هیتیها، سومریها، میتانیها، آشوریها، بابلیها، کنعانیها، فنیقیها، آرامیها، آموریها، ایرانیها، یونانیها و رومیها در طول تاریخ این کشور را به تصرف خود درآورده و بر آن حکومت کردهاند. سوریه از سال ۱۵۱۶ تا ۱۹۱۸ به مدت بیش از ۴۰۰ سال بخشی از امپراتوری عثمانی بود و پس از فروپاشی آن، فرانسه تا سال ۱۹۴۶ این کشور را اداره کرد تا اینکه به استقلال رسید. پس از آن از سال ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۱ بخشی از اتحادیه کوتاهمدت سوریه و مصر بود که بهعنوان جمهوری عربی متحده شناخته میشد.
پرچم سوریه با نوارهای افقی قرمز، سفید و مشکی با دو ستاره سبز روی نواری سفید، مملو از نماد است. این پرچم با پرچم سابق جمهوری عربی متحده ترکیب شده و دو ستاره آن نشاندهنده کشورهای سوریه و مصر است. رنگهای پرچم معانی زیادی دارند؛ سیاه نماد ظلم، قرمز نماد انقلاب و سفید نماد آیندهای روشن است.
بیش از نیمی از این کشور را صحرای سوریه پوشانده که به چندین کشور دیگر در خاورمیانه کشیده شده است. کوههای الانصاریه این صحرا را از نوار باریکی از خشکی شمال شرقی در امتداد دریای مدیترانه به نام دشت ساحلی جدا میکند. فرات، طولانیترین رود در غرب آسیا نیز از بخشهایی از سوریه میگذرد. سد عظیمی که در کنار رودخانه در شمال مرکزی سوریه ساخته شد، منجر به تشکیل دریاچه اسد، بزرگترین دریاچه این کشور شد.
باستانشناسان در این کشور که میزبان یکی از قدیمیترین تمدنهای جهان بوده است، اسکلتها و استخوانهای نئاندرتالهایی را کشف کردند که زمانی ساکن این منطقه بودهاند. قدمت این آثار و بقایا به حدود ۷۰۰ هزار سال پیش بازمیگردد. شهر ابلا در آن نیز یکی از قدیمیترین سکونتگاههای کاوش شده است و گمان میرود در حدود سه هزار سال قبل از میلاد وجود داشته است. در محل ابلا حدود ۱۸۰۰ لوح گلی مربوط به حدود سه هزار سال پیش از میلاد پیدا شده است که آن را به قدیمیترین کتابخانه جهان تبدیل میکند.
سوریه جمعیت متنوعی را در خود جای داده که از چندین گروه قومی تشکیل شده است و در سراسر کشور به ادیان مختلف پایبند هستند و به زبانهای مختلف صحبت میکنند. گروههای قومی این کشور شامل عرب (۵۰ درصد)، علوی (۱۵ درصد)، کرد (۱۰ درصد)، شامی (۱۰ درصد) و سایر گروهها شامل دروزی، اسماعیلی، امامی، نصیری، آشوری، ترکمن و ارمنی (۱۵ درصد) است. مذاهب رایج در این کشور شامل مسلمان ۸۷ درصد (شامل سنی ۷۴ درصد و علوی، اسماعیلی و شیعه ۱۳ درصد)، مسیحی ۱۰ درصد (شامل ارتدکس، اتحاد و نسطوری)، دروزی ۳ درصد و عدهای یهودی باقیمانده در دمشق و حلب میشود.
پایتخت سوریه، دمشق، حدود هزاره سوم قبل از میلاد پایهگذاری شد و امروزه نیز شهر باستانی دمشق در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. این شهر ۱۲۵ اثر تاریخی از دورههای مختلف را در خود جای داده که یکی از دیدنیترین آنها مسجد بزرگ امویان متعلق به قرن هشتم است و یکی از بزرگترین و قدیمیترین مساجد سنگی جهان محسوب میشود.
سوریه به غیر از دمشق، پنج میراث جهانی یونسکو را در خود جای داده است که شامل شهرهای باستانی حلب، بصره و پالمیرا، روستاهای باستانی شمال سوریه، حصنالاکراد و قلعه صلاحالدین است.
نظر شما