مجتبی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: کیفیت آب و خاک بر عملکرد فضای سبز تأثیرگذار بوده و ارزیابی کیفیت خاک و آب در عرصههای فضای سبز موجود و در حال توسعه و ارائه راهکارها و دستورالعملهای بهبود کیفیت خاک، برای داشتن یک فضای سبز پایدار با حداقل هزینه نگهداری، امری ضروری است.
وی افزود: برای بهترین عملکرد در ایجاد و توسعه فضای سبز، باید گونههای سازگار و متناسب با ظرفیت و کیفیت آب و خاک موجود انتخاب و کاشته شود، اما در بعضی عرصههای فضای سبز ناگزیر هستیم دستورالعملهای بهبود ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی یا تغذیههای خاک همچون چاهکهای تهویهای و تغذیهای، محلولپاشی برگی، استفاده از کودهای ترکیبی یا تکعنصره ویژه، همچنین ترکیبات ضد تنش را استفاده کنیم تا عملکرد فضای سبز ارتقا پیدا کند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: در گذشته برای اصلاح بستر خاک فضای سبز شهر اصفهان، دستورالعمل «چالکود» اجرا میشد، اما از حدود ۱۸ ماه گذشته، دستورالعمل «چاهکهای تهویهای و نغذیهای» در حال اجرا است.
حقشناس گفت: اجرای این دستورالعمل موجب توسعه بهتر پیاز رطوبتی، افزایش رطوبت خاک و بهبود جذب عناصر غذایی توسط گیاه میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۱۳ هزار گود برای اصلاح بستر درختان در مناطق مختلف اصفهان حفر شد که بخش زیادی از آن چاهکهای تهویهای و تغذیهای بود.
نظر شما