مردان و زنان در چه مواردی به یکدیگر حسادت می‌کنند؟

تحقیق جدیدی نشان می‌دهد که حسادت میان زنان و مردان بازتابی از نابرابری‌های اجتماعی است و شامل سه بعد اصلی مزایای اجتماعی، ویژگی‌های فیزیکی و روانشناختی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پژوهشی که در مجله «مرزهای روانشناسی» منتشر شده، نشان می‌دهد که زنان اغلب به امتیازات اجتماعی و آزادی‌های مردان حسادت می‌کنند.

در مقابل، مردان بیشتر به جذابیت فیزیکی و نقش‌های سنتی زنان همچون مادری حسادت دارند، میکایلا کراکوفسکا، محقق دانشگاه اوستراوا، اظهار کرد: این مطالعه نشان داد که حسادت تخریبی، شکلی جدید از حسادت است که در آن فرد به داشتن چیزی ناخوشایند در خود حسادت می‌کند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد زنان بیشتر به حقوق بالاتر مردان، فرصت‌های شغلی، و آزادی از فشارهای اجتماعی مرتبط با ظاهر حسادت می‌کنند. مردان نیز به توانایی زنان در استفاده از جذابیتشان برای تأثیرگذاری بر دیگران و ابراز احساسات بدون قضاوت حسادت دارند.

زنان به قدرت بدنی مردان و آزادی از فرایندهای بیولوژیکی مثل قاعدگی و یائسگی حسادت می‌کنند. مردان نیز به توانایی زنان در زایمان و جذابیت ظاهری آن‌ها حسادت دارند.

مردان به توانایی زنان در مدیریت هم‌زمان چند کار و زنان به ثبات عاطفی و رویکرد منطقی مردان حسادت می‌کنند، این یافته‌ها بازتابی از انتظارات اجتماعی متفاوت از دو جنس است.

کراکوفسکا افزود: حسادت تخریبی زمانی بروز می‌کند که فرد به داشتن ویژگی یا موقعیتی ناخوشایند در خود حسادت کند. این نوع حسادت می‌تواند به تحلیل‌های جدیدی درباره نابرابری‌های اجتماعی منجر شود.

این تحقیق نشان داد که با وجود شایع بودن حسادت، بخش قابل‌توجهی از افراد، به‌ویژه مردان، اظهار کردند که به جنس مخالف حسادت نمی‌کنند.

این مطالعه نشان می‌دهد که حسادت نمایانگر عدم تعادل جنسیتی در جامعه است و ابعاد مختلف آن نیاز به تحلیل‌های عمیق‌تر دارد

کد خبر 816810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.