بارش شهابی Puppid-Velid ۲۰۲۴ را رصد کنید

بهترین زمان برای رصد بارش شهابی Puppid-Velid ۲۰۲۴ جمعه (شانزدهم آذر) از ساعت ۲۳:۴۸ تا ۰۶:۲۲ روز بعد است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بارش شهابی Puppid-Velid ۲۰۲۴ از یازدهم تا بیست‌وپنجم آذر فعال است و زمان اوج آن _جمعه شانزدهم آذر_ خواهد بود، در طول این مدت هر زمان که نقطه تابشی شهاب‌باران در صورت فلکی بادبان بالای افق باشد، احتمال مشاهده شهاب‌ها وجود خواهد داشت، هرچه نقطه تابش در آسمان بالاتر باشد، تعداد شهاب‌های قابل مشاهده افزایش پیدا می‌کند.

بارش شهابی Puppid-Velid ۲۰۲۴ از ساعت ۲۳:۴۸ تا ۰۶:۲۲ قابل رصد است، بهترین زمان برای مشاهده شهاب‌ها حدود ساعت ۰۳:۰۰ است، در این زمان، چرخش زمین، اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهاب‌های ورودی می‌چرخاند و تعداد شهاب‌هایی که به صورت عمودی به سمت پایین می‌بارد را به حداکثر می‌رساند، در زمان‌های دیگر، شهاب‌های کمتری بر فراز آسمان اصفهان می‌سوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.

نرخ ساعتی سرسویی (ZHR) بارش شهابی Puppid-Velid ۲۰۲۴ تقریباً ۱۰ است، البته این نرخ ساعتی با فرض یک آسمان کاملاً تاریک محاسبه می‌شود و در عمل تعداد شهاب‌هایی که مشاهده می‌کنید، کمتر خواهد بود؛ تخمین زده شده است که افراد می‌توانند از اصفهان در زمان اوج بارش شهابی تا دو شهاب در ساعت را رصد کنند، در این زمان ماه در فاز تربیع اول قرار دارد و حداقل تداخل را برای مشاهده شهاب‌ها ایجاد می‌کند.

مقارنه پلوتو و سیاره کوتوله سرس

سیاره کوتوله سرس و سیاره پلوتو جمعه -شانزدهم آذر- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که سیاره کوتوله سرس از زاویه سه درجه و ۵۰ دقیقه‌ای جنوب سیاره پلوتو عبور می‌کند؛ این پدیده از اصفهان قابل مشاهده نخواهد بود، زیرا در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهند رسید و زمان غروب نیز بیش از ۲۱ درجه بالاتر از افق نخواهند رفت.

سیاره کوتوله سرس در قدر ۹.۲ و سیاره پلوتو در قدر ۱۵.۲ هر دو در صورت فلکی برج جدی قرار خواهند گرفت، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

سیاره عطارد در اتصال خورشیدی

سیاره عطارد _جمعه شانزدهم آذر_ از نزدیکی خورشید در آسمان عبور خواهد کرد، این سیاره در نزدیک‌ترین فاصله از زاویه یک درجه و ۲۳ دقیقه‌ای خورشید ظاهر می‌شود و در حالی که در تابش خیره‌کننده خورشید محو می‌شود، برای چندین هفته کاملاً غیرقابل مشاهده خواهد بود.

سیاره عطارد تقریباً در همان زمان در نزدیک‌ترین فاصله از زمین نیز قرار می‌گیرد، به طوری که در فاصله ۰.۶۸ واحد نجومی از زمین حرکت می‌کند و با بزرگ‌ترین اندازه زاویه‌ای خود ظاهر می‌شود؛ در صورتی که سیاره عطارد قابل رصد باشد، قطر آن ۹.۹ ثانیه قوسی خواهد بود، در حالی که کاملاً روشن به نظر می‌رسد؛ هرگز سعی نکنید با استفاده از دوربین دوچشمی یا تلسکوپ به اجسام نزدیک خورشید نگاه کنید، این کار ممکن است باعث بروز نابینایی فوری و دائمی شود.

سیاره مشتری در حضیض زمینی

جمعه شانزدهم آذر مدار سیاره مشتری به دور خورشید آن را به نزدیک‌ترین فاصله از زمین، حضیض زمینی، می‌برد، به طوری که از فاصله ۴.۰۹ واحد نجومی از زمین قرار می‌گیرد، در این زمان سیاره مشتری به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و بیشتر ساعات شب قابل مشاهده است.

این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۷:۴۴ تا ۰۶:۲۱ قابل مشاهده خواهد بود، به طوری که حدود ساعت ۱۷:۴۴ تقریباً هفت درجه بالاتر از افق شرقی شما می‌رسد، سپس ساعت ۰۰:۰۲ نیز ۷۹ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید و ساعت ۰۶:۲۱ از دسترس خارج می‌‏شود.

سیاره عطارد در حضیض خورشیدی

سیاره عطارد در گردش ۸۸ روزه خود به دور خورشید، _جمعه شانزدهم آذر_ به نزدیک‌ترین فاصله از خورشید در فاصله ۰.۳۱ واحد نجومی خورشید می‌رسد؛ سیاره عطارد برخلاف اکثر سیارات که تقریباً مدارهای دایره‌ای به دور خورشید را دنبال می‌کنند و فاصله آن‌ها از خورشید فقط چند درصد تغییر می‌کند، دارای مدار بیضی شکل است.

فاصله سیاره عطارد از خورشید بین ۰.۳۰۷ واحد نجومی در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به خورشید) و ۰.۴۶۷ واحد نجومی در اوج (دورترین فاصله از خورشید) متغیر است، این تغییر بیش از ۵۰ درصد به این معنا است که سطح آن بیش از دو برابر بیشتر از خورشید در حضیض انرژی از خورشید دریافت می‌کند.

سیاره عطارد جمعه از اصفهان به راحتی قابل مشاهده نیست، زیرا در فاصله یک درجه‌ای از خورشید بسیار نزدیک به آن خواهد بود.

کد خبر 816791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.