به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، امروز _پنجشنبه، پانزدهم آذر_ و ساعت به وقت دلدادگی، همه مشتاقان شهدا امروز آمدهاند تا با شهدا خداحافظی کنند چشمها همه به تابوت شهدا است هر کس در دلش نجوایی دارد، مرکز شهر آنقدر شلوغ است که فکر میکنی دیگر کسی خانه نشین نیست و همه آمدهاند تا در روز عزای مادر سادات عزادار دو شهید خوشنامی باشند که تازه به وطن برگشتهاند.
خوشنامان تازه به میهن برگشته امروز میهمان حضرت زهرا (س) هستند، بوی اسپند و گلاب همه خیابان را پر کرده است، مردم پایتخت شور و شعور حسینی امروز به احترام مادر سادات و شهدای تازه تفحص شده پیراهن سیاه برتن کردهاند و یا زهرا گویان در مراسم تشییع اشک میریزند.
اشک ماتم از نوع مادر بودن، مادرانی که آمدهاند تا به جای خواهران و مادران این شهدای خوشنام برایشان مادری کنند، آمدهاند به جای مادران این شهیدان وطن، این رعنا جوانان ایران عزاداری کنند.
عزاداری باشکوهی که هیچ چیز حتی سوز سرمای هوا در میان آفتاب گو زننده پاییز نیز جلودار عشق و دلدادگی آنها نیست؛ امروز یک ایران برایشان مادر و پدر شدهاند تا خوشنامان از راه برگشته را در آغوش بگیرند.
آغوشهای باز مادران و پدرانی که با سربند یا زهرا (س)، دیگری با چفیهای بر گردن، همرزم، همسنگر، هم قطار آمدند تا در این روز وداع، یک مراسم به یاد ماندنی دیگری چون آن شب قبل عملیات ایجاد کنند و تصور کنی در میان گردان هستی و قدم میزنی.
اما من این قدم زدن میان این جمع را بیشتر از هرچیزی دوست دارم، پیرمردی عصا به دست، کودکی دست در دست پدر و مادری با چشمان خیس، دهه هفتادیها، هشتادیها و نودیها هم در این مراسم معنوی حضور دارند و آمدهاند تا سهمی داشته باشند از عزای مادر و فرزندان و مادر شهید؛ مادر شهیدی که عکس شهید را در آغوش گرفته و آرام اشک میریزد و ناگهان ناله میزند، مسافر من کی میآیی..
ناگهان جمعیت با مادر شهید هم ناله میشوند و اشک میریزند، نوای دلنشین «شهید گمنام سلام» از سوی نوحه خوانان و مداحان در طول مسیر نیز فضایی معنوی و روحانی همزمان با شمیم عطر حضور این دو آلاله سرخ به شهر زنجان هدیه داده است.
تدفین شهدا در نخ تایر نخستین تجربه استان زنجان در بخش صنعت بوده است
سیدشمسالدین موسوی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان زنجان که در این مراسم حضور دارد به خبرنگار ایمنا میگوید: تدفین پیکر شهدا دارای دو معیار سلبی و ایجابی است و محل هدف حتماً با درخواست مسئولان مربوطه انجام میشود اما در امامزادگان، مساجد و مزار شهدا امکان تدفین شهید گمنام وجود ندارد چرا که این محلها خود به خود یک مرکز فرهنگی هستند.
وی ادامه میدهد: در بحث معیار سلبی برای تدفین شهدای گمنام در اماکن عمومی چون پارکها و مراکز خصوصی چون دانشگاهها، ورزشگاه، شرکتها وجود دارد که عدم وجود معارض و وقفی نبودن، اجارهای و یا امانی نبودن مورد ملاک است.
وی اضافه میکند: در بحث معیارهای ایجابی نیز باید مزار شهید گمنام در یک مکان عمومی حتماً در دسترسی عموم باشد و مکان اشتهار به بدنامی نداشته و محل تدفین شهید باید دارای استقلال مکانی و حداقل ۲۰۰ متر حریم داشته باشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان زنجان ادامه میدهد: تدفین شهدا در نخ تایر نخستین تجربه استان در بحث صنعت بوده و با توجه به فعالیت ۸۰۰ کارگر در این شرکت قابلیت تبدیل به مرکز فرهنگی را دارد، البته پیش داوری در مورد احتمال ورشکستگی و متروک شدن این شرکت در کنار نگرانی در مورد سرنوشت شهید عزیز تدفین شده در یادمان شرکت، به دلیل فعالیت تعداد قابل توجهی از هم استانیها مردود است.
به گزارش ایمنا، پیکرها از میان خیل عظیم جمعیت به بیرون هدایت میشود تا یکی از پیکرهای شهدا در نخ تایر زنجان تدفین شود و یک پیکر مطهر نیز پس از انتقال به حسینیه عاشقان ثارالله به معراج شهدا در تهران بازگردانده شود.
نظر شما