به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار سرمایه در این هفته به قله ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بازگشت و صدرنشین بازارهای مالی شد؛ پایانبخش معاملات بورس این هفته با صعود ۷۱ درصد از نمادهای بازار و رسیدن شاخص کل قله ۲.۵ میلیون واحدی ثبت شد که بیشترین ارتفاع شاخص کل در ۱۹ ماه گذشته است.
بازارهای مالی و سرمایهای نخستین هفته آذر را با خبرهای مثبت سیاسی همچون بازگشت طرفهای اروپایی به مذاکرات برجام گرفته تا توافق آتشبس در لبنان و مدیریت قیمت دلار پشتسر گذاشتند و به دنبال آن در پایان هفته گذشته، شاخصهای کل و هموزن بازدهی مثبتی ثبت کردند. کارشناسان پیشبینی میکردند که با توجه به اتفاقات پیش رو، گزارشهای مثبت ماهانه در سامانه کدال همچنین رکوردشکنیهای ثبت شده در ارزش معاملات خرد و ورود پول حقیقی، گذر از این سقف تاریخی در هفته دوم آذر دور از انتظار نیست.
رشد قدرتمند معاملات
نگاهی به بازدهی بازار سهام در هفته دوم آذر نشان میدهد که در ابتدای هفته نماگرهای بورس نزولی بود سپس با صعود قدرتمندی به کار خود ادامه داد و کندل هفتگی شاخصهای بورسی صعودی بسته شد به طوری که شاخص کل در مدت پنج روز کاری این هفته با رشد ۳.۱۴ درصدی از تراز دو میلیون و ۴۲۶ هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و ۵۰۲ هزار واحد در پایان بورس روز چهارشنبه رسید.
روند صعودی بازار در سهمهای کوچک با شدت بیشتری دیده شد و شاخص هموزن در این هفته با افزایش بیشتر از ۴.۶ درصدی به تراز ۸۰۲ هزار واحدی رسید.
حجم و ارزش معاملات نیز در این هفته ارقام بالایی را ثبت کرد که نشان از قدرت روند صعودی بازار دارد. حجم معاملات در این هفته حدود شش درصد افزایش پیدا کرده است تا جایی که در پنج روز معاملاتی هفته دوم آذر، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی به ۲۲.۶ میلیارد برگه سهم رسید.
خوشبینی سرمایهگذاران
میانگین ارزش معاملات خرد نیز در این هفته افزایش نشان میدهد به طوری که میانگین هفتگی این رقم ۱۰ هزار و ۳۷۱ میلیارد تومان بود. روند صعودی بازار سهام و کاهش ریسکهای سیستماتیک، سهامداران را به خرید سهام ترغیب کرد که ورود بیش از ۷۰۰ میلیارد تومانی پول حقیقی را به دنبال داشت.
به طور کلی در این هفته بازار سرمایه با بازگشت تقاضا و عبور از محدودههای مقاومتی روبهرو بود و تحلیلگران بر این باورند که رشد شاخص کل و افزایش ارزش معاملات خرد در این هفته نشاندهنده جذابیت بازار برای سرمایهگذاران و بازگشت اعتماد به بورس است و به نظر میرسد این روند در هفته آینده نیز ادامه پیدا کند.
شروع هفته با تنش دلار و نقشه قرمز
بازار سهام در ابتدای معاملات شنبه رشدی قابل توجه داشت اما صعود قیمت دلار به جریان عرضه در بازار سهام شدت داد تا جایی که نقشه بورس قرمز شد.
در معاملات نخستین روز کاری بورس این هفته شاخص کل ۱۱ هزار و ۱۸۶ واحد معادل ۰.۴۶ درصد کاهش ارتفاع داد که دلیل کاهش نماگر اصلی بازار نیز افزایش تنشهای منطقه و رشد قیمت دلار ارزیابی شد در نتیجه شاخص کل در پایان معاملات دهم آذر در سطح دو میلیون و ۴۱۴ هزار واحدی ایستاد.
قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار نیز افزایش پیدا کرد به طوری که شاخص هموزن بازار هزار و ۳۴۵ واحد که معادل ۰.۱۸ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۷۶۸ هزار واحد، حجم معاملات به ۲۳.۵ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) نیز به ۱۲ هزار و ۵۸ میلیارد تومان رسید. برخلاف روزهای معاملاتی گذشته تراز پول حقیقی در سهام در این روز منفی بود و در پایان روز کاری بورس حدود ۸۰۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
دومین روز کاهش معاملات
در دومین روز کاری بورس این هفته، نماگر اصلی بازار سهام مانند روز معاملاتی گذشته منفی بسته شد و شاخص کل ۱۵ هزار و ۵۱۱ واحدی که معادل ۰.۶۴ درصد این شاخص است، کاهش پیدا کرد و در سطح دو میلیون و ۳۹۹ هزار واحدی ایستاد در حالی که قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام بر خلاف نماگر اصلی رشد اندکی را تجربه کرد؛ به طوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس یکشنبه هزار و هفت واحد که معادل ۰.۱۳ درصد این شاخص است، افرایش ارتفاع داد و به سطح ۷۶۹ هزار و ۲۱۸ واحد رسید.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران در این روز، حجم معاملات خرد را ۱۹.۳ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را هشت هزار و ۲۳۲ میلیارد تومان نشان داد.
رشد چشمگیر در واکنش به سیگنال مثبت
پایان بورس روز دوشنبه با رشد چشمگیر بیش از ۶۰ هزار واحدی شاخص کل رقم خورد که کارشناسان این صعود را مربوط به واکنش بازار سهام در خصوص حمایت همه جانبه شب گذشته عبدالناصر همتی؛ وزیر اقتصاد دانستند و بر این باورند که بازار سرمایه میتواند با این حمایت قلههای بالاتری را به دست آورد.
در معاملات این روز سهمهای بزرگ بازار، شاخص کل با رشد ۶۰ هزار و ۹۵۸ واحدی، معادل ۲.۵۴ درصد این شاخص، در سطح دو میلیون و ۴۶۰ هزار واحدی ایستاد. قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز افزایش پیدا کرد زیرا شاخص هموزن بازار در پایان سومین روز کاری بورس ۱۷ هزار و ۵۱۰ واحد که معادل ۲.۲۸ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۷۸۶ هزار واحد رسید.
حجم معاملات خرد نیز ۱۴.۷ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) هفت هزار و ۹۸۰ میلیارد تومان ثبت شد.
نزدیک به قله تاریخی
پایان بورس سیزدهم آذر با رشد شاخص کل رقم خورد و شاخص کل بورس در ارتفاع دو میلیون و ۴۸۹ هزار واحدی، یعنی نزدیک به قله تاریخی دو میلیون و ۵۵۰ هزار واحدی ایستاد.
معاملات روز سهشنبه سهمهای بزرگ بازار در جهت کندل روز معاملاتی گذشته بسته شد و شاخص کل با رشد ۲۸ هزار و ۹۵۶ واحدی، معادل ۱.۱۸ درصد این شاخص، در سطح دو میلیون و ۴۸۹ هزار واحدی ایستاد.
قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز پیدا کرد و شاخص هموزن بازار در پایان معاملات این روز ۹ هزار و ۴۰۷ واحد که معادل ۱.۲۰ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۷۹۶ هزار واحد رسید. تابلو بورس اوراق بهادار تهران حجم معاملات خرد را ۳۲ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را ۱۲ هزار و ۹۰۲ میلیارد تومان نشان داد.
شاخص کل بر قله ۲.۵ میلیون واحدی
پایانبخش معاملات بورس این هفته با صعود ۷۱ درصد از نمادهای بازار و رسیدن شاخص کل قله ۲.۵ میلیون واحدی بود که این رقم بیشترین ارتفاع شاخص کل در ۱۹ ماه گذشته است.
در معاملات چهارشنبه سهمهای بزرگ بازار شاخص کل با رشد ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحدی و برابر با ۰.۵ درصد این شاخص، در سطح دو میلیون و ۵۰۱ هزار واحدی ایستاد.
قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز ۶ هزار و ۲۳۸ واحد یعنی معادل ۰.۷۸ درصد این شاخص، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۸۰۲ هزار واحد دست پیدا کرد همچنین حجم معاملات به ۲۳.۸ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) به ۱۰ هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان رسید. برخلاف روز معاملاتی قبل، تراز پول حقیقی در سهام در این روز مثبت بود و حدود ۳۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام تزریق شد.
حال و هوای رونق در فضای بورس
کارشناسان بازار سرمایه تغییرات در سطح کلان اقتصادی و برداشت مثبت از اظهارات سیاستگذاران اقتصادی را دو دلیل پیشروی شاخصهای سهامی در روزهای اخیر میدانند.
شاخصکل بورس پس از رشد ۲۹ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۴۸۹ هزار واحد رسیده و بازار سهام در یک قدمی قله تاریخی خود قرار دارد و اکنون دو سناریو برای شاخص بورس پیشبینی میشود، در سناریوی نخست فشار عرضهها در هفته قبل و هفتهجاری نشان میدهد؛ شاخص کل بورس در کوتاهمدت روند اصلاحی در پیش بگیرد. به گفته تحلیلگران این اصلاح به شرط آنکه با ارزش معاملات بالای هفت هزار میلیارد تومان انجام شود تا موجب شکست حمایت ۲.۳ میلیون واحدی نشود، موجب ادامه رونق بازار سرمایه خواهد شد.
از سوی دیگر بیش از سه هفته است که ارزش دلاری معاملات بالای ۱۰۰ میلیون دلار بوده بر این اساس احتمال میرود که بورس، حال و هوای رونق خود را حفظ خواهد کرد.
در سناریوی دیگر شاخصکل بورس با خبرهای مثبت اقتصادی و کاهش تنشهای سیاسی میتواند به طور هیجانی از قله ۲.۵ میلیون واحد عبور کند و در این صورت اهالی بازار سهام با عقب کشیدن نماگر اصلی، با اطمینان بیشتری اقدام به خرید سهام خواهند کرد.
باوجود شکنندگی آتشبس در خاورمیانه، بهنظر میرسد سایه یک درگیری مستقیم نظامی برداشته شده است و این کاهش تنش، فعالان بازار را به ورود پول قابلتوجهتری به بازار تشویق میکند که در صورت پایداری عوامل سیاسی و ثبات منطقه، بورس متضرر نخواهد شد.
علاوه بر این بیشتر تحلیلگران و فعالان بازار انتظار دارند مرز حمایتی ۲.۳ میلیون واحد بهخوبی عملکرده و جلوی افت بیشتر بازار را بگیرد. شکست این حمایت منجر به یک روند نزولی فرسایشی و بازگشت رکود به بازار خواهد شد و این موضوع خود را در ارزش معاملات پایین نشان میدهد.
به گزارش ایمنا، ادامه روند صعودی بازار سهام در کنار افزایش ارزش معاملات در دو هفته اخیر، امیدواری را به این بازار بازگردانده و بسیاری از سرمایهگذاران برای ورود دوباره به بازار سهام تشویق شوند. در این شرایط لازم است که تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی هماهنگ و برنامهریزی شده عمل کرده و در سیاستهای خود منافع این بازار را نیز در نظر بگیرند تا اطمینان از دست رفته سرمایهگذاران به این بازار مولد دوباره جلب شود و از این طریق شاهد شکوفایی بازار سهام و اقتصاد کشور باشیم.
نظر شما