به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، سعید سرکار _امروز چهاردهم آذر_ در نشست خبری با رسانهها با اشاره به اینکه در زمینه فناوریهای نظامی و دفاعی به جایگاه بازدارندگی خوبی رسیده است، اظهار کرد: فناوری زیرساخت تمام اقتدارها است و اگر در تکنولوژی به اقتدار نرسیم در سایر مولفهها نیز به اقتدار نخواهیم رسید؛ امروز اگر موشک هایپرسونیک یا پهپادهای خوبی داریم تنها در نتیجه تکنولوژی بالا به دست آمده است.
وی افزود: اقتصاد متکی بر نفت باشد اقتصاد مرده و اقتصاد مقتدر متکی به فناوری است و روندی رو به رشد خواهد داشت.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبری خاطرنشان کرد: اقتصاد دانشبنیان و اقتصاد متکی بر تکنولوژی است و روندی صعودی دارد؛ تولید محصولات با تکنولوژی مزیتی قیمتی یا فناوری دارد به همین دلیل دیگر کشورها به شما وابسته میشوند.
سرکار ادامه داد: فکر میشد اگر نفت داشته باشیم دیگر کشورها به ما وابسته میشوند، اما امروز به یک تهدید تبدیل شده و همواره کشورهای دیگر قصد تحریم از این مسیر را دارند.
وی تصریح کرد: مؤلفه اقتدار اجتماعی نیز به اقتدار نظامی و اقتصادی بستگی دارد. به طور قطع وقتی کشوری از نظر اقتصادی مردم تأمین باشند رضایتمندی آنها بالا میرود. همچنین اقتدار نظامی اقتدار امنیتی ایجاد میکند.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبری تصریح کرد: امروز استارلیک از طریق انتقال اطلاعات و رسانه اقتدار ایجاد کرده که تحت تأثیر اقتدار تکنولوژی است. همین مسأله باعث شده تا در جوامع مختلف نفوذ کردهاند. بر همین مبنا میتوان پیبرد که چرا باید معاونت علمی و فناوری مورد حمایت قرار بگیرد تا جریان تکنولوژی را مدیریت و هم افزایی کند. این مسأله تنها در شرایطی میسر میشود که سایر دستگاهها و وزارتخانهها همکاری داشته باشند.
سرکار عنوان کرد: موانعی به دلیل تحریم برای استفاده از ظرفیتهای بینالمللی در بخش فناوری وجود دارد و در حال حاضر تلاش برای رفع محدودیتها هستند، در مقطع کنونی قصد داریم پسادکتری فناورانه را با کمک وزارت علوم و وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری راه اندازی شود. این موضوع کمک به توسعه فناوریهای راهبردی شود و به نوعی تعامل با صنعت توسعه پیدا کند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا درباره برنامه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری درباره صنایع پیشرفته عنوان کرد: برنامههای عملکرد خیلی مهم است تا مشخص شود که چگونه و توسط چه کسانی اداره شوند.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبری اضافه کرد: گاهی برنامه خوب است، اما در اختیار افراد یا مجموعهای قرار میگیرد که عرضه انجام آن کار را ندارند و به طور قطع روند اجرای پروژههای راهبردی باید نظارت داشته باشند.
سرکار ادامه داد: همانطور که در نانو تکنولوژی از رتبه ۵۷ به رتبه ۴ رسیدیم و در مجامع بینالمللی در این بخش ایران بازیگردان بود. سال گذشته فروش محصولات نانو به ۱.۷ میلیارد دلار رسید که نزدیک به ۱۰ همت مالیات بر ارزش افزوده آن است در حالی که بودجه ستاد نانو ۳۰۰ میلیارد تومان است. بنابراین بخشی از مالیات درآمدها باید به همان حوزه برگردد.
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از فارغالتحصیلان دانشکدههای فنی ایران بسیار عالم هستند اما مهارت کافی ندارند؛ پس باید رویکرد ما تغییر کند و دانشجویان ماهر تربیت کنیم.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبری تاکید کرد: حدود ۱۱۰ نفر از اساتید دانشگاه یا مؤسس و سهامداران شرکتهای دانشبنیان هستند و در طرح پسادکتری فناورانه شرکتهای دانشبنیانی که اساتید دانشگاه در آنها حضور دارند زمینه را فراهم کنند که دورههای پسادکتری به جای دانشگاه در این شرکتهای دانشبنیان اتفاق بیفتد.
سرکار ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان باید پروژه فناورانه معرفی کند که آخر آن ثبت اختراع بینالمللی یا شود یا یک محصول موجود را بتواند ارتقا دهد.
وی تاکید کرد: معاونت علمی و فناوری ۸۰ درصد حقوق فرد را میدهد و شرکت ۲۰ درصد حقوق و مالیات فرد را میپردازد، در نهایت دوره پسادکتری فرد توسط دانشگاه صادر میشود و در این وضعیت فرد در همان شرکت استخدام و مانع از خروج دانشجویان از کشور میشود.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبری عنوان کرد: هدف طرح پسادکتری انتشار مقاله نیست، بلکه باید تبدیل به محصولات فناورانه شود که به نفع اقتصاد کشور شود.
نظر شما