به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تولید انبوه پنلهای خورشیدی پروسکایت راهی را برای ژاپن فراهم میکند تا گذار خود به انرژی تجدیدپذیر را بهبود بخشد. طبق برنامهریزیهای دولت این کشور، صفحات خورشیدی نازک و انعطافپذیر ساختهشده از مواد پروسکایت میتوانند برق کافی معادل تولید ۲۰ راکتور هستهای را تولید کنند.
پروسکایت، راهکار ژاپن برای گذار انرژی
طبق پیشنویس طرح انرژی منتشرشده توسط وزارت صنعت ژاپن، پنلهای خورشیدی نسل بعدی این کشور که با استفاده از پروسکایت ساخته شدهاند، پتانسیل تولید ۲۰ گیگاوات برق را تا سال ۲۰۴۰ را دارند. پروسکایت بهعنوان آینده انرژی خورشیدی مورد توجه قرار گرفته است و میتواند نرخ بهرهوری بسیار بالاتری را نسبت به سلولهای مبتنیبر سیلیکون معمولی ارائه دهد.
با محدودیت نظری بازده ۴۳ درصدی برای یک سلول متوالی پروسکایت در مقایسه با محدودیت ۲۹ درصدی برای سلولهای سیلیکونی استاندارد، پنلهای جدید همچنین راهی برای سوپرشارژ کردن انتقال انرژی تجدیدپذیر ارائه میدهند.
از زمان زلزله و سونامی ویرانگر سال ۲۰۱۱ که منجر به حادثه هستهای فوکوشیما شد، انرژی خورشیدی بهعنوان بخشی حیاتی از ترکیب انرژی ژاپن در نظر گرفته شده است. این حادثه موجب از کار افتادن شبکه برق و انتشار آلایندههای رادیواکتیو در محیط و بهدنبال آن تخلیه بیش از ۱۶۰ هزار نفر از ساکنان فوکوشیما شد. به این ترتیب استفاده از پنلهای خورشیدی طی ۱۳ سال گذشته به سرعت در سراسر ژاپن گسترش پیدا کرد، بهطوری که این منبع انرژی تجدیدپذیر اکنون ۱۰ درصد از تولید برق این کشور را تشکیل میدهد.
تراکم جمعیت بهنسبت بالا در کنار شرایط کوهستانی ژاپن به این معناست که فضای بیشتری برای نصب سلولهای خورشیدی مبتنیبر سیلیکون معمولی در دسترس این کشور نیست، حال آنکه انعطافپذیری سلولهای خورشیدی پروسکایت، آنها را برای استفاده در هر بخشی، از سقف خودرو گرفته تا پنجرههای منحنی آسمانخراشها مناسب میکند.
تحقیقات قابلتوجه در مورد این فناوری طی سالهای اخیر شاهد پیشرفتهای چشمگیری بوده است، بهطوریکه چندین استارتآپ ژاپنی در حال حاضر این فناوری را در مقیاس صنعتی وارد فاز تجاری کردهاند. سلولهای خورشیدی منعطف پیش از این نیز در چندین محصول بازار انبوه همچون هدفون گرفته تا تبلت بهطور یکپارچه گنجانده شده است تا نیاز به باتریها و کابلهای شارژ را از بین ببرد.
نظر شما