برداشت سالانه ۱۸۰۰ میلیون مترمکعب از منابع آبی قزوین

مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان قزوین گفت: در استان قزوین سالانه ۱۸۰۰ میلیون مترمکعب برداشت از منابع آب صورت می‌گیرد که ۱۵۵۵ میلیون مترمکعب آن از منابع آب زیرزمینی و حدود ۲۴۵ میلیون مترمکعب آن از منابع آب سطحی تأمین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده عصر امروز _سه‌شنبه سیزدهم آذر_ در جلسه مدیریت پایدار منابع آب استان قزوین که با حضور سردار رستمعلی رفیعی آتانی فرمانده سپاه استان قزوین برگزار شد، با اشاره به قرار گرفتن استان قزوین در اقلیم خشک و نیمه‌خشک اظهار کرد: تغییرات اقلیمی، کاهش میزان بارندگی و خشکسالی‌های پیاپی در سال‌های اخیر تأثیر زیادی بر روی افت سطح آبخوان و سفره‌های آب زیرزمینی گذاشته است.

وی درباره وضعیت منابع و مصارف آب در استان افزود: در استان قزوین سالانه ۱۸۰۰ میلیون مترمکعب برداشت از منابع آب صورت می‌گیرد که ۱۵۵۵ میلیون مترمکعب آن از منابع آب زیرزمینی و حدود ۲۴۵ میلیون مترمکعب آن از منابع آب سطحی تأمین می‌شود.

دشت قزوین در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار دارد

دبیر شورای حفاظت از منابع آبی استان قزوین با بیان این موضوع که آبخوان دشت قزوین مهمترین دارایی استان است، گفت: دشت قزوین در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار دارد و تأثیر برداشت‌های بی‌رویه صورت گرفته در سالیان گذشته منجر به پدیده فرونشست زمین در برخی از نقاط استان شده که نرخ متوسط آن در سال حدود ۱۷ سانتی متری است.

ستوده درباره اقدامات شرکت آب منطقه‌ای قزوین در راستای حفظ و حراست از منابع آب زیرزمینی افزود: محور برنامه‌های و اقدامات این شرکت در راستای دو طرح بزرگ و ملی احیا و تعادل‌بخشی و سازگاری با کم‌آبی است.

وی ادامه داد: انسداد چاه‌های غیرمجاز، اصلاح پروانه‌های بهره‌برداری، جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز و نصب کنتورهای هوشمند از جمله اقدامات مهم اجرایی در زمینه مدیریت منابع آبی در قالب این طرح‌ها است.

اجرای ۱۷ هزار میلیارد تومان طرح‌های تأمین منابع آبی

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان قزوین با اشاره به طرح‌های تأمین منابع آب عنوان داشت: طرح‌های تأمین منابع آبی بسیار مهم با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان در استان در حال پیگیری و اجراست که از مهمترین آنها می‌توان به طرح انتقال آب از سد طالقان به ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستای استان اشاره کرد.

ستوده اضافه کرد: احداث سد مخزنی شهید لشکری نهب و سد بالاخانلو، آبرسانی از سد بالاخانلو به ۵ شهر و ۳۰ روستای جنوب استان و شبکه آبیاری و زهکشی نهب از دیگر طرح‌های مهم ما برای تأمین منابع آبی به حساب می‌آیند.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح‌ها و پروژه‌های کلان در استان می‌توانیم ضمن کاهش وابستگی تأمین آب شرب استان به منابع آب زیرزمینی با مدیریت صحیح به میزان قابل توجهی در مصرف منابع آب صرفه‌جویی کنیم.

کد خبر 816132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.