کشورهای عضو اکو باید به مقاصد گردشگری جهان تبدیل شوند

معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قزاقستان گفت: گردشگری از مسائل مهم در سازمان اکو است و کشورهای عضو باید به این امر برای تبادل اطلاعات و به اشتراک گذاشتن فرهنگ کشورها توجه داشته باشند تا با همکاری کشورهای همسایه بتوانیم مقاصد گردشگری در جهان باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مراد نورتلئو امروز _سه‌شنبه سیزدهم آذر_ در بیست‌وهشتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد اظهار کرد: توسعه صنعت گردشگری می‌تواند به ارتقای میراث فرهنگی و رشد اقتصادی کشورها کمک کند.

وی افزود: شهرهای زیادی در ایران از جمله مشهد می‌توانند مقاصد خوبی برای گردشگران عضو اکو باشد و از همه کشورهای عضو می‌خواهیم سند دورنمای ۲۰۲۵ اکو را تصویب کنند و تلاش می‌کنیم به عنوان ریاست اکو در سال ۲۰۲۵ دستاوردهای خوبی بر اساس ظرفیت‌ها به دست آوریم.

وزیر خارجه قزاقستان ادامه داد: امنیت غذایی نیز بسیار حائز اهمیت است و در این حوزه نیز تلاش می‌شود، الگوهایی که به‌نفع همه کشورهای عضو اکو باشد پیاده‌سازی شود.

توسعه ترانزیت و گذرگاه حمل‌ونقل بین کشورهای عضو اکو

وی گفت: ارتباطات حمل‌ونقل مسئله مهمی برای تجارت بین‌المللی و کلید اصلی انسجام اقتصادی برای کشورهای عضو اکو است و قزاقستان تلاش می‌کند در سال ۲۰۲۵ و با برعهده گرفتن ریاست اکو، ارتباط بیشتری بین شرق و غرب و شمال و جنوب منطقه کشورهای اکو ایجاد کند.

نورتلئو افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی قزاقستان برای توسعه محموله‌های حمل‌ونقل، انتقال لوله‌های گاز و گذرگاه میان‌رو و شمال به جنوب باید همکاری بیشتری در این حوزه با ترکمنستان و ایران داشته باشیم.

معاون نخست‌وزیر قزاقستان گفت: توسعه ارتباط حمل‌ونقلی بین آذربایجان، ترکیه و ایران و ارتباط بین استان‌های مختلف ایران و قزاقستان نیز در اولویت است و برای گسترش زیرساخت‌ها بین ایران، ترکمنستان و قزاقستان اقدامات عملیاتی را آغاز خواهیم کرد تا به‌نفع همه کشورهای عضو اکو خدمات بهتری ارائه شود.

نورتلئو با انتقاد از سازمان‌های چندجانبه از جمله سازمان ملل متحد در دیپلماسی بین‌المللی افزود: سازمان همکاری اقتصادی اکو بر اساس تاب‌آوری و ظرفیت‌هایی که دارد باید بتواند موانع موجود را از سر راه بردارد.

بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد طی روزهای دوازدهم و سیزدهم آذر با حضور ۲۰ هیئت خارجی در حال برگزاری است.

اکو یک سازمان منطقه‌ای دولتی محسوب می‌شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تأسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.

کد خبر 816078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.