به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، شینا انصاری امروز _سهشنبه سیزدهم آذر_ در همایش ملی مراقبت از خاک با اشاره به تعیین شعار «سنجش، پایش و مدیریت خاک» به عنوان شعار روز جهانی اظهار کرد: این شعار با توجه به اهمیت اندازهگیری دقیق و داشتن دادههای متقن و مستند و به منظور تصمیمگیریهای درست و بههنگام انتخاب شده است و باید به این موضوعات بیشتر توجه شود.
وی با تاکید بر لزوم جمعآوری دادههای مورد نیاز بر اساس اندازهگیریهای دقیق و طبق چارچوب استانداردهای جهانی و ملی، افزود: طرح کاهش، بازسازی و احیای خاک در این سازمان در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: قانون حفاظت از خاک به عنوان مهمترین سند بالادستی برای مدیریت خاک سال ۱۳۹۸ تصویب و سال ۱۴۰۲ ابلاغ شد؛ فرسایش و آلودگی خاک دو محور اساسی این قانون هستند که فعالیت در محور نخست جزو وظایف وزارت جهاد کشاورزی و محور دوم سازمان حفاظت محیط زیست است.
انصاری با بیان اینکه وجود قانون حفاظت از خاک میتواند به کاهش آلایندههای خاک و فرسایش خاک کمک کند، اضافه کرد: طبق قانون باید به رسیدگی خارج از نوبت جرایم مرتبط با خاک توجه جدی شود و مراجع قضائی، حمایت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وی با اشاره به شرایط محیط زیستی کشور عنوان کرد: توسعه ناپایدار در سالهای گذشته باعث شده است تا با ابرچالشهای محیط زیستی روبهرو شویم، اما در خوزستان با تنوع و تکثری از انواع مشکلات محیط زیستی روبهرو هستیم که دچار آلودگی آب، هوا و خاک شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تاکید بر لزوم توجه ویژه به موضوعات محیط زیستی خوزستان افزود: آلودگی خاک به مراتب پیچیدهتر و بغرنجتر از آلودگی هوا و مدیریت آن بسیار زمانبر است.
انصاری با اشاره به آلودگیهای نفتی خاک به دلیل فرسوده بودن لولههای انتقال تصریح کرد: احیا و بازسازی خاکهای آلوده به ویژه خاکهای آلوده به مشتقات نفتی دشوار است، همچنین آلودگی خاک بر اثر زهاب های کشاورزی و فاضلاب نیز رخ میدهد؛ بنابراین باید با همکاری بینبخشی و نگاه محیط زیستی، حمایت مراجع علمی، قضائی، تخصصی و همکاری بیشتر تشکلهای سازمانهای مردم نهاد برداشته شود.
وی با اشاره به انجام ۱۴۶۲ مورد شناسایی منابع آلایندهها در کشور در سال گذشته عنوان کرد: با این اقدامات ۱۰۷۷ مورد اخطاریه محیط زیستی صادر شده است، ۱۳۸ مورد مراجعه به محاکم قضائی انجام شده و کارهای حقوقی آن در حال انجام است.
نظر شما