کاهش واردات پنبه در هفت ماه ابتدای سال جاری / نیمی از نیاز پنبه کشور در داخل تولید می‌شود

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی از کاهش واردات پنبه در هفت ماه ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: در سال جاری حدود نیمی از نیاز پنبه کشور در داخل تولید می‌شود که امیدواریم با افزایش حمایت‌ دولت و کاهش واردات، در تامین این محصول بار دیگر به خودکفایی برسیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی میزان واردات پنبه در هفت ماهه ابتدایی سال را ۶۰ هزار تن اعلام و اظهار کرد: این رقم ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته کمتر است و امیدواری‌ها برای افزایش تولید در فصل آینده را بیشتر می‌کند.

وی با اشاره به واردات حدود ۱۰۸ هزار تن پنبه به کشور در سال گذشته، این اقدام را مضر برای تولید داخلی عنوان کرد و افزود: این میزان پنبه که با ارز ارزان‌تر از بازار وارد می‌شد، انگیزه کشاورز داخلی را کاهش می‌داد و در نتیجه، ضمن خروج ۲۵۰ میلیون دلار ارز، سطح زیر کشت پنبه را نیز ۱۵ درصد کاهش داد.

مجری طرح پنبه درباره حجم تولید پنبه در ایران عنوان کرد: در سال جاری حدود ۸۰ هزار هکتار کشت پنبه صورت گرفته و تاکنون حدود ۴۰ درصد آن‌ها برداشت شده است.

هزارجریبی پیش‌بینی کرد: حدود ۲۲۰ هزار تن پنبه وش از این مزارع برداشت شده و با تحویل به مراکز پنبه‌پاک‌کنی، حدود ۶۵ هزار تن پنبه و ۱۲۰ هزار تن پنبه‌دانه تولید شود.

وی با بیان اینکه مواردی همچون قطعی برق نیز در کاهش تولید پنبه مؤثر است، عمده‌ترین عامل بی‌انگیزه شدن کشاورز در کشت پنبه را واردات با ارز ارزان‌قیمت دانست و ادامه داد: در سال جاری حدود نیمی از نیاز کشور از طریق تولید داخلی تأمین می‌شود و این در حالی است که تا دهه ۸۰ ما در تولید پنبه خودکفا بودیم و بخشی از محصول مازاد نیز صادر می‌شد.

مجری طرح پنبه تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ هزار نفر به‌طور مستقیم در بخش تولید پنبه شاغل هستند که هر آسیبی به تولید می‌تواند به معیشت و زندگی آن‌ها اثر منفی بگذارد.

هزارجریبی با اشاره به الحاق ۹ دستگاه کمباین برداشت پنبه و تعمیر و راه‌اندازی ماشین‌آلات دیگر، ابراز امیدواری کرد: با افزایش حمایت‌های دولتی به‌ویژه تأمین کمباین و کاهش واردات، کشور در تأمین پنبه مورد نیاز بار دیگر به خودکفایی برسد.

کد خبر 816035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.