به‌کارگیری کارت‌ بانکی مشترک بین ایران و ترکیه به توسعه روابط تجاری کمک خواهد کرد

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه تجارت ایران و ترکیه نیازمند روابط بانکی است، گفت: به‌کارگیری کارت بانکی مشترک در ایران و ترکیه می‌تواند راه‌حل خوبی برای تسهیل پرداخت‌های تجاری باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرزانه صادق مالواجرد در همایش تجاری ایران و ترکیه به میزبانی اتاق ایران و با مشارکت وزارت راه و شهرسازی و سازمان همکاری‌های اقتصادی خارجی ترکیه (دئیک) در حاشیه بیست‌ونهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، اظهار کرد: برگزاری چنین رویدادهایی در شکوفایی ظرفیت همکاری‌های دو کشور اهمیت دارد، همچنین حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته ۱۱.۷ میلیارد دلار بوده است و در هشت ماه سال جاری با احتساب گاز و فلزات قیمتی به ۱۲.۲۶۵ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۳.۳ درصد رشد داشته است. میزان صادرات ایران به ترکیه با ۴۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۴.۴۱۵ میلیارد دلار و میزان واردات ایران از ترکیه با ۷۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷.۷۸ میلیارد دلار رسیده است.

وی ادامه داد: بسترهای خوبی برای همکاری دو کشور در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، دارو، گردشگری و سرمایه‌گذاری مشترک وجود دارد.

وزیر راه و شهرسازی از آمادگی وزارت کشاورزی ایران برای واردات دانش فنی مرتبط با بخش کشاورزی از شرکت‌های خصوصی و دولتی ترکیه خبر داد و تصریح کرد: همکاری در زمینه نهال و بذر، نهاده‌های دامی و برگزاری وبینارها، جلسات تخصصی آموزشی مرتبط، تبادل فهرست آفات گیاهی، همکاری در زمینه تولید مشترک دارو و واکسن و ماشین‌آلات کشاورزی می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

توسعه بازارچه‌های مرزی ایران و ترکیه از زمینه‌های خوب همکاری است

صادق مالواجرد با بیان اینکه همکاری در چارچوب بازارچه‌های مشترک در نقاط مرزی یکی از زمینه‌های مناسب همکاری است، عنوان کرد: در این راستا افزایش گذرگاه‌های مرزی برای ارتقا همکاری‌های ترانزیتی و توسعه تجارت بین دو کشور و گسترش مراودات ساکنان بین دو سوی مرز ضروری است. مرزنشینان ایران و ترکیه از طریق تجارت مرزی و بازارچه‌های مرزی به امرارمعاش می‌پردازند. توسعه تجارت مرزی در راستای تقویت روابط تجاری و فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی ازجمله بازارچه پیر احمد کندی در جهت کمک به معیشت مرزنشینان دو کشور مورد تأکید است.

وی با تأکید بر اینکه توسعه تجارت دو کشور نیازمند روابط بانکی است، ادامه داد: در گذشته توافقاتی برای تجارت با پول ملی و روش‌های دیگر انجام شده بود که باید به‌روزرسانی و اجرایی شوند.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: همکاری‌های بانکی و مالی اهمیت زیادی در حجم روابط تجاری دو کشور دارد. در حال حاضر مشکلاتی در زمینه تبادل مالی و برخورداری گردشگران از کارت‌های قابل‌استفاده در هر دو کشور وجود دارد. لذا طراحی و به‌کارگیری کارت مشترک در دو کشور می‌تواند راه‌حل خوبی برای تسهیل پرداخت‌های گردشگران ایران و ترکیه باشد. شبیه این سازوکار با روسیه انجام شده است. بانک مرکزی ایران برای اتصال سامانه‌های شبکه‌های بانکی دو کشور برای سهولت در تجارت و گردشگری آمادگی لازم را دارد.

ضرورت سرمایه‌گذاری متقابل برای ایجاد پارک‌های فناوری

صادق مالواجرد اظهار کرد: سرمایه‌گذاری متقابل برای احداث پارک‌های فناوری مشترک به‌ویژه در استان‌های هم‌جوار دو کشور و استفاده از استارتاپ‌ها می‌تواند به تبادل دانش و فناوری دو کشور کمک کند. او تأکید کرد: بخش‌های خصوصی دو کشور در این زمینه می‌توانند نقش مهمی داشته باشند. ایران از مشارکت فعال سرمایه‌گذاران و شرکت‌های ترک در پروژه‌های صنعتی و زیربنایی اقتصادی ایران استقبال می‌کند.

کد خبر 818841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.