به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، شهاب قصری امروز _دوشنبه دوازدهم آذر_ در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: اخیراً ادعا شده است که سه کودک که دو نفر آنها عضو یک خانواده تهرانی و یک نفر اهوازی هستند، دچار مسمومیت با ماکارونی شده و فوت کردهاند که در رابطه با این ادعا باید چند نکته را مورد توجه قرار داد.
وی افزود: ماکارونیها میتوانند به اسپور باسیلوس سرئوس (نوعی باکتری مسمومیتزا) آلوده باشند که این اسپورها، باکتری را در شرایط نامساعد، از جمله خشک کردن ماکارونی (روشی برای افزایش ماندگاری ماکارونی) در کارخانه، منتظر فرصت میمانند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: اسپورها، حتی دمای پخت ماکارونی را هم تحمل میکنند، در صورتی که پس از پخت، ماکارونی در دمای اتاق (خارج از یخچال)، نگهداری شود، این باکتری فرصت رشد و تولید سم (توکسین) پیدا میکند و هر چقدر زمان نگهداری ماکارونی در دمای اتاق بیشتر باشد، احتمال ایجاد سم بیشتر میشود.
قصری با تاکید بر اینکه انواع ماکارونی باید بلافاصله پس از پخته شدن مصرف شود، گفت: در صورت باقی ماندن ماکارونی، باید حتماً و بلافاصله به یخچال منتقل شود، حتی توصیه بر این است که ماکارونی اضافه آمده، بهتر است دور ریخته شود.
وی تصریح کرد: در ویدئوهای پخش شده در فضای مجازی مشخص نیست که وضعیت نگهداری ماکارونیها قبل از مصرف کودکان، چگونه بوده است و آیا این ماکارونیها، پس از پخت بلافاصله مصرف شدهاند یا خیر.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: کودکان از گروههای پرخطر و مستعد آسیب از مسمومیتهای غذایی هستند، بنابراین در صورت مسمومیت و وجود علائم اسهال و استفراغ باید بلافاصله به مراکز درمانی رسانده شوند.
قصری خاطرنشان کرد: ادعای استفاده گسترده از سموم به علت خشکسالی و کم آبی ادعایی بی اساسی است چون در مناطق کم آب، گندم به صورت دیم و بدون کمترین مراقبت کشاورزی تولید میشود.
وی افزود: برای تولید ماکارونی از گندم دوروم استفاده میشود که دست کم بخشی از آن، هر سال از کشورهای مختلف به ایران وارد میشود و بنابراین شرایط همه ماکارونیهای تولیدی یکسان نیستند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: تأیید یک مسمومیت غذایی آن هم از نوع مرگبار، مستلزم تأیید تشخیص سم در محتویات گوارش جسد (یا خون)، و جدا سازی همان عامل از ماده غذایی از همان محموله (Batch Number) است.
قصری تاکید کرد: کارخانجات غذایی موظف هستند از هر محموله تولیدی یک نمونه (Retention Sample) تا پایان تاریخ انقضا برای بررسیهای حقوقی و قانونی در کارخانه نگهداری کنند که قابل ارائه به مراجع مربوطه است.
نظر شما