از توسعه هوش مصنوعی تا قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ کشور برتر صاحب فناوری‌های اقتدارآفرین

ایمنا از تفاهم‌نامه دو دانشگاه ایران و روسیه برای توسعه هوش مصنوعی در علم رباتیک، تدوین سند جامع اشتغال زنان ، ایران در جمع ۱۰ کشور برتر صاحب فناوری‌های اقتدارآفرین و افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین در ۱۰۰ روز دولت چهاردهم در بسته خبری پنجره امید می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ تفاهم‌نامه دو دانشگاه ایران و روسیه برای توسعه هوش مصنوعی در علم رباتیک می‌رویم، در ادامه نیز تدوین سند جامع اشتغال زنان مطرح شده است، همچنین ایران در جمع ۱۰ کشور برتر صاحب فناوری‌های اقتدارآفرین و افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین در ۱۰۰ روز دولت چهاردهم نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.

از توسعه هوش مصنوعی تا قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ کشور برتر صاحب فناوری‌های اقتدارآفرین

تفاهم‌نامه دو دانشگاه ایران و روسیه برای توسعه هوش مصنوعی در علم رباتیک

آنتون روگاچف، متخصص برجسته آزمایشگاه مکانیک عمومی مؤسسه تحقیقاتی دانشگاه دولتی لومونوسوف (بزرگترین دانشگاه مسکو) در حاشیه چهارمین کنگره دانشمندان جوان در سیریوس روسیه گفت: در همکاری با دانشگاه علم و صنعت ایران، به صورت مشترک الگوریتم‌های کنترل مدرن را برای سیستم‌های رباتیک توسعه خواهیم داد.

وی با بیان اینکه همکاری دانشمندان و متخصصان در این زمینه بخشی از توافقنامه دو دانشگاه روسی و ایرانی خواهد بود، افزود: در چارچوب این تفاهم‌نامه، محققان ایرانی، الگوریتم‌های کنترلی جدید ربات‌ها که توسط متخصصان این دانشگاه ساخته شده است، آزمایش خواهند کرد؛ ممکن است این پروژه در آینده به مبنایی برای ایجاد سرپرستان رباتیک، پیشخدمت‌ها یا ربات‌هایی شوند که بر روند کار معادن، تأسیسات تولید، فرایند ساخت و ساز و نیروگاه‌ها نظارت می‌کنند.

از توسعه هوش مصنوعی تا قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ کشور برتر صاحب فناوری‌های اقتدارآفرین

سند جامع اشتغال زنان در دست تدوین است

فهیمه فرهمندپور، دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی یا در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، چهار ستاد فعال است و هرکدام بخشی از مأموریت‌های حوزه کلان سیاستگذاری و قرارگاه فرهنگی و اجتماعی را پوشش می‌دهند؛ از جمله یکی از ستادهای چهارجانبه این شورا ستاد خانواده و زنان است.

وی افزود: سیاستگذاری و تنظیم مناسبات قرارگاهی آن به این ستاد مرتبط است، همچنین هرکدام از این ستادها شورایی دارند و ستاد خانواده و زنان هم بخش شورایی آن با عنوان شورای فرهنگی - اجتماعی خانواده و زنان با حضور نمایندگان سه قوه و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و نماینده سازمان‌های مردم نهاد، مشغول فعالیت است.

دبیر ستاد خانواده و زنان در مجموع سه عنوان اصلی از مأموریت در این ستاد را سیاست‌گذاری، ایفای نقش به عنوان قرارگاه اجتماعی فرهنگی و اظهار نظرهای کارشناسی عنوان کرد و گفت حدود ۲۰۰ بسته کارشناسی در این مأموریت‌ها تهیه شده است.

فرهمندپور ادامه داد: در حال حاضر، در حال مراحل پایانی تدوین سند سلامت زنان با کمک فرهنگستان علوم پزشکی هستیم، همچنین در برخی موضوعات، سند جدید تولید می‌کنیم؛ مانند سند ورزش زنان که متن مختصری از قبل بود و در حال تکمیل است؛ برخی از طرح‌ها سندهایی از گذشته بوده و ابلاغ هم شده، اما به‌خوبی اجرا نشده است، در سال جاری نیز بیش از ۲۰ عنوان تهیه گزارش‌های نظارتی را مصوب کردیم که هدف به‌روزرسانی اسناد و تهیه بسته‌های سیاستی در اجرای درست است.

از توسعه هوش مصنوعی تا قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ کشور برتر صاحب فناوری‌های اقتدارآفرین

ایران در جمع ۱۰ کشور برتر صاحب فناوری‌های اقتدارآفرین

سید احمد فاضل‌زاده، رئیس آی‌اس‌سی در جریان بازدید پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از این مؤسسه به بیان آخرین گزارش‌ها و آمارهای علمی رصد و پایش وضعیت علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی پرداخت.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بر لزوم استفاده حداکثری از نخبگان در بخش‌های مختلف و لزوم ایجاد زمینه برای اثرگذاری نخبگان در مسائل کشور تأکید دارند و می‌فرمایند البته که مراکز علمی و پژوهشی هم در این زمینه مسئول هستند، اما عامل اصلی، فرد نخبه است امروز مهم‌ترین وظیفه و جهاد نخبگان، ایجاد یک نهضت و خیزش جدید علمی است.

رئیس آی‌اس‌سی در ابتدا به تولیدات علمی ۲۰ کشور پیشرو جهان در سال ۲۰۲۴ اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در جایگاه هفدهم جهان است و در بین کشورهای پیشرو اسلامی نیز سال ۲۰۲۴ در پایگاه اسکوپوس، جایگاه دوم را در اختیار دارد.

فاضل‌زاده با بیان اینکه رسانه، نقش بسزایی در ساخت برنامه‌های مختلف به منظور مطالبه‌گری و آسیب‌شناسی علل ضعف و قوت تولیدات علمی و فناوری کشور دارد، گفت: باید با فرهنگ‌سازی، ثمره دانش، علم و پیشرفت علمی کشور در تمام عرصه‌ها را به عموم مردم نشان دهیم تا آنها نیز حلاوت این پیشرفت‌ها را بچشند.

افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین در ۱۰۰ روز دولت چهاردهم

افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین در ۱۰۰ روز دولت چهاردهم

محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم اظهار کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌عنوان متولی تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از ابتدای استقرار دولت چهاردهم با مسائل و چالش‌های اصلی ازجمله ناترازی فراورده‌ها به‌ویژه در زمینه بنزین و نفت‌گاز، بحث کیفیت سوخت و تکمیل نشدن زنجیره ارزش از سوخت به محصولات ارزشمند پایین‌دست روبه‌روست.

عظیمی‌فر گفت: در این ۱۰۰ روز سعی کردیم شایسته‌ترین افراد صنعت نفت و پالایش و پخش را در سمت‌های مدیریتی به‌کار بگیریم، همچنین به‌منظور استقرار نظام شایسته‌سالاری در شرکت ملی پالایش و پخش در حال تشکیل و به‌روزرسانی کانون ارزیابی در این شرکت هستیم.

کد خبر 815548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.