نصب پنل‌های خورشیدی خانگی، راهکار حل معضل ناترازی انرژی کشور

کارشناس بهره‌برداری و مدیریت برق نیروگاه اصفهان گفت: با نصب پنل‌های خورشیدی در منازل مسکونی، علاوه‌بر تأمین برق مصرفی خود، امکان فروش انرژی تولیدی اضافی به شبکه وجود دارد.

مهدی گلشن‌آرا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: همواره زمانی که فصل سرد آغاز می‌شود، اولویت تأمین گاز با بخش خانگی است، زیرا همان‌گونه که در فصل تابستان ناترازی برق داریم، در زمستان ناترازی به گاز می‌رسد که در این مورد، فرکانس شبکه در بهترین حالت ۴۹.۹۹ هرتز است که در اصل باید ۵۰ هرتز باشد و می‌توان علت قطعی برق را در بعضی مواقع کاهش فرکانس شبکه به زیر ۵۰ هرتز دانست که این کاهش به‌دلیل پایین بودن تولید نسبت به مصرف رخ می‌دهد که این شاخص نشان می‌دهد که تولید کل برق در کشور نسبت به مصرف کمتر است و ممکن است شرایط بحرانی ایجاد کند.

وی افزود: در حال حاضر به‌دلیل محدودیت مصرف گاز به‌ویژه در اصفهان، تولید برق نیروگاه‌ها کمتر از ظرفیت اسمی است، برای مثال واحدی که باید ۳۵ مگاوات تولید کند، تنها ۲۷ یا ۳۰ مگاوات تولید دارد، مصرف‌کنندگان باید در ساعت‌های پیک مصرف برق به‌ویژه پس از اذان مغرب که مصرف به اوج می‌رسد برای پاسخگویی به این اوج مصرف، از ظرفیت ذخایر نیروگاه‌های مختلف استفاده کنند، اما توصیه‌ای که برای مردم داریم این است که در زمان پیک مصرف از وسایل پرمصرف کمتر استفاده کنند.

کارشناس بهره‌برداری و مدیریت برق نیروگاه اصفهان تصریح کرد: ولتاژ شبکه در نقاط مختلف، به‌ویژه در زمان‌های پیک مصرف، می‌تواند کاهش پیدا کند. این کاهش ولتاژ گاهی موجب افزایش جریان و در نتیجه، داغ شدن، آسیب دیدن و کاهش عمر مفید دستگاه‌های الکتریکی خانگی می‌شود.

گلشن آرا با اشاره به نیروگاه‌های خورشیدی تصریح کرد: انواع مختلفی از نیروگاه‌ها را داریم، نیروگاه‌های متصل به شبکه (Grid-Connected) که این نیروگاه‌ها به‌صورت مستقیم به شبکه برق سراسری متصل می‌شوند و زمانی که خورشید تازه سر می‌زند، برق تولید می‌کنند، نیروگاه‌های مستقل از شبکه (Off-Grid) که این نیروگاه برای مکان‌های دورافتاده و بدون دسترسی به شبکه استفاده می‌شوند که مستقیم به شبکه متصل نیستند و می‌توانند به‌طور مستقل برق تولید کنند، نیروگاه‌های هیبریدی (Hybrid) که این نیروگاه ترکیبی از هر دو حالت متصل و مستقل هستند که قابلیت مصرف داخلی در زمان قطع شدن برق شبکه را فراهم می‌کنند و برای تأمین تجهیزاتی همچون روشنایی اضطراری دارای خروجی‌های جداگانه است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های توزیع برق علاقه‌مند هستند مصرف خانگی به سمت استفاده از پنل‌های خورشیدی برود؛ خانوارها می‌توانند با استفاده از وام‌های ارائه شده توسط این شرکت‌ها، پنل‌های خورشیدی را خریداری کنند و با نصب این پنل‌ها، علاوه‌بر تأمین برق مصرفی خود، امکان فروش انرژی تولیدی اضافی به شبکه وجود دارد؛ این سیستم‌ها نیاز به تعمیر و نگهداری خاصی ندارند و می‌توانند هزینه‌های خود را پوشش دهند.

کارشناس بهره‌برداری و مدیریت برق نیروگاه اصفهان عنوان کرد: در فصول گرم سال، با تولید برق توسط پنل‌های خورشیدی خانگی، می‌توان به خودکفایی کامل رسید و نیاز به شبکه کاهش پیدا می‌کند و انرژی خورشیدی به برق مستقیم (DC) تبدیل و در باتری‌ها ذخیره می‌شود با این حال، تجهیزات خانگی بیشتر از برق متناوب (AC) استفاده می‌کنند که نیاز به سیستم‌های تبدیل‌کننده دارد.

گلشن آرا با اشاره به فناوری بلاک چین اظهار کرد: برخلاف برخی کشورها که وابسته به منابع فسیلی هستند کشورهایی همچون تایلند که از سیستم‌های به‌روز انرژی خورشیدی بهره‌مند هستند از فناوری بلاک چین در مدیریت شبکه‌های برق خورشیدی پیشرفته استفاده می‌کنند، هرچند این فناوری هنوز در سیستم‌های روزانه رواج پیدا نکرده است.

کد خبر 815156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.