به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سهراب صحرایی امروز _شنبه دهم آذر_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در استان کرمانشاه ۴۶۰ واحد پرورش ماهی، چهار مجتمع سردابی، یک مجتمع گرمابی، چهار واحد پرورش ماهی در قفس و ۱۵ مرکز تکثیر و پرورش انواع ماهیات زینتی در حال فعالیت است.
وی افزود: کرمانشاه جزو استانهای برتر در زمینه تولید آبزیان در آبهای داخلی است و کرمانشاه در میان استانهای غیرساحلی کشور رتبه پنجم را در زمینه تولید ماهیان سردابی و رتبه نخست را در تولید ماهیان گرمابی به خود اختصاص داده است.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: مجموعه تولیدات شیلات استان طی سال گذشته ۲۱ هزار و ۶۹۰ هزار تن بوده که بیشترین سهم تولید آن مربوط به ماهیهای سردابی با تولید ۱۳ هزار و ۶۸۵ تن، ماهیان گرمابی با تولید ۸ هزار تن، میگوی آب شیرین با تولید ۵ تن و ماهیهای زینتی با تولید ۵ میلیون قطعه ماهی بوده است.
صحرایی اضافه کرد: سرانه مصرف ماهی استان طی سال گذشته ۱۰.۲ کیلوگرم اعلام بوده است و ۲۳ هزار و ۷۷۰ تن برآورد تولید برای امسال پیشبینی شده است.
وی تولید گونه ماهی قزلآلای رنگین کمان در ۳۷۷ مزرعه پرورش ماهی سردابی فعال، تولید چهار گونه ماهی گرمابی شامل کپور، آمور، فیتوفاگ و بیگهد در مزارع پرورش ماهیان گرمابی فعال شهرستان قصرشیرین، فعالیت تنها مرکز تکثیر میگوی بزرگ آب شیرین «ماکرو براکیوم روز نبرگی» کشور در قصر شیرین با مساحت مفید ۸ هکتار و ظرفیت سالانه ۲ میلیون قطعه میگو و پرورش گونههای ماهیان خاویاری (فیل ماهی چالباش و اوزون برون) در دو مزرعه را در قالب قابلیتها و آبزیان پرورشی و بومی استان کرمانشاه معرفی کرد.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با اشاره به مجتمع پرورش ماهیان گرمابی شهدای قصرشیرین به ۶۴ مزرعه فعال پرورش ماهی با تولید ۵۵۱۰ تن انواع ماهیان گرمابی طی سال گذشته، قابلیت افزایش به ۷۵۰۰ تن و تولید چهار گونه ماهی پرورشی کپور، آمور فیتوفاگ و بیگهد، ادامه داد: این مجتمع رتبه نخست تولید ماهیان گرمابی را در میان استانهای غیر ساحلی کشور دارا است.
صحرایی درباره مجتمع پرورش ماهی سردابی سراب الوند ریجاب شهرستان دالاهو به مساحت ۱۱۳ هزار مترمربع، گفت: این مجتمع با ۱۸۰ واحد مزرعه فعال با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۵۱۰۰ تن ماهی قزلآلا و قابلیت افزایش به حدود ۹۰۰۰ تن یکی از بزرگترین مجتمعهای پرورش ماهی سردابی کشور محسوب میشود.
وی با اشاره به احداث مجتمع پرورش ماهیان سردابی سرچشمه داریان شهرستان پاوه در مساحت ۲۴ هزار و ۹۲۱ مترمربع، اضافه کرد: این مجتمع با ۳۸ مزرعه فعال با ظرفیت اسمی تولید ۵۷۰ تن ماهی قزلآلا در سال و در حال افزایش به ۷۰۰ تن، در اراضی مجاور رودخانه داریان در شهرستان پاوه فعال است.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه ادامه داد: مجتمع پرورش ماهیان سردابی کلاران دشه شهرستان پاوه با مساحت ۸۷۵۷ مترمربع با ظرفیت تولیدی ۸۰۰ تن ماهی قزلآلا در سال نخستین مجتمع آبزی پروری تمام مکانیزه در استان است.
صحرایی تاکید کرد: مجتمع پرورش ماهی سردابی باغچه سفید برگ شهرستان جوانرود با مساحت ۱۹ هزار و ۵۰۰ مترمربع و با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۲۲۵ تن ماهی قزلآلا و در حال افزایش به ۳۰۰ تن، مجهز به مجتمع تفریح و گردشگری نیز است.
وی پرورش ماهی در قفس در دریاچه سدهای مخزنی غیرشرب استان با اشاره به وجود مجتمع پرورش ماهی در قفس سد زاگرس گیلانغرب با ظرفیت تولید ۲۵۰ تن ماهی سردابی در سال و اشتغالزایی ۲۵ نفر، افزود: مجتمع پرورش ماهی در قفس سد جامیشان نیز با ظرفیت تولید ۵۰ تن ماهی سردابی در سال در شهرستان سنقر و کلیایی فعال است.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت ۱۵ مرکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در استان اظهار کرد: تولید پنج میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه انواع ماهیهای زینتی در این مراکز برای سالجاری پیشبینی شده است.
صحرایی با اشاره به مشوقها و فعالیتهای سرمایهگذاری در بخش آبزیپروران استان کرمانشاه، گفت: احداث تأسیسات زیربنایی از جمله احداث بند انحرافی، کانال آبرسان جاده دسترسی، احداث شبکههای انتقال برق، شبکههای انتقال آب شرب از محل اعتبار تأمین ادوات پرورش ماهی همچون الکتروپمپ، دستگاه هواده به صورت ترویجی برای استفاده مکانیزاسیون مزارع، تأمین بچه ماهی و نهادهها برای مزارع کمتجربه در پرورش از جمله مشوقها برای سرمایهگذاران در استان است.
نظر شما