به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید محسنی صبح امروز _شنبه دهم آذر_ در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی اظهار کرد: در ارتباط با پرمصرفترین بخشهای انرژی که شامل بخشهای صنعتی و تجاری است، سه حوزه اصلی وجود دارد، نخست بخش تولید که انرژی را تأمین میکند، دوم بخش انتقال که وظیفه جابهجایی انرژی را بر عهده دارد و سوم بخش مصرف که به دست مردم و صنایع میرسد، همچنین پنج نیروگاه حرارتی بزرگ در حال احداث در استان هستند و بخش بخار نیز در آینده عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: بهدلیل محدودیتهای مختلف قسمتهای خاصی از استانها نتوانستند نیاز انرژی خود را بهطور کامل تأمین کنند، بهعنوان مثال استان اصفهان به علت مشکلات مختلف با محدودیتهایی مواجه شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان تصریح کرد: درباره تبادل انرژی با استانهای دیگر، استان اصفهان با خوزستان از طریق هفت خط انتقال ارتباط دارد، بهطور کلی استان اصفهان حدود سه میلیون مشترک دارد که از این تعداد ۵۱ مشترک صنعتی بزرگ هستند، همچنین ۷۰ هزار کیلومتر خط انتقال انرژی در این استان وجود دارد، در مجموع در زمان اوج مصرف، هزینههایی معادل ۳۵ میلیارد تومان برای نگهداری شبکه انتقال انرژی صرف میشود.
محسنی عنوان کرد: در سال گذشته با وجود مشکلات موجود مصرف برق در استان اصفهان به میزان ۶۲۸۰ مگاوات رسید و در برخی مقاطع زمان محدودیتهایی در تأمین انرژی وجود داشت، درصد تبادل انرژی استان اصفهان با دیگر مناطق کشور بهطور معمول حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است.
احداث پروژههای خورشیدی در استان اصفهان
وی اظهار کرد: در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر استان اصفهان در حال بهرهبرداری از ۱۳۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی است و ۳۵ هزار سامانه خورشیدی خانگی نیز در دست احداث است، در حال حاضر بزرگترین پروژههای خورشیدی در استان اصفهان در حال اجرا هستند، اما با وجود پیشرفتهای قابل توجه، همچنان با چالشهای بسیاری در مسیر توسعه این بخش مواجه هستیم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان اصفهان گفت: چالشهای اصلی در این بخش شامل فرسودگی شبکه، کاهش ظرفیت تولید و افزایش تقاضا برای مصرف انرژی است، این مشکلات بدون افزایش قیمتها و به صورت خودکار ممکن است و موجب بحرانهای جدی در تأمین انرژی شود.
محسنی بیان کرد: صنعت برق در راستای رفع چالشهای انرژی موظف به تشکیل صندوق سبز انرژی است، که تلاشهای زیادی انجام شده است، با کمک این صندوق میتوان منابع مالی لازم برای بهبود شبکه انرژی و توسعه پروژههای پایدار را فراهم کرد.
وی تاکید کرد: بهمنظور تحقق عدالت در مصرف انرژی لازم است، که صنعت برق بهطور جدیتر به بهینهسازی مصرف انرژی بپردازد، در صورت تحقق این اهداف میتوانیم بهسوی یک بازار انرژی پایدارتر حرکت کنیم، امیدوارم که در آینده شاهد تحولات مثبتی در این حوزه باشیم.
نظر شما